Reklama:

Przebarwienia (66)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
16-03-2008, 18:43:00

Co mozecie polecic na przebarwienia ? Ręce juz mi opadają w tamtym roku miałam kwasy TCA było przez parę miesiecy ok ale teraz znowu są te cholerne plamy Juz nie mam pojecia co zrobić dermatolog twierdzi ,ze to od hormonów które brałam (antykoncepcja) ale przecież nie u wszystkich dziewczyn pojawiaja się przebarwienia . Słyszałam ,ze cuida działa cosmelan no cóz nie ukrywam ,że zabieg diabelnie drogi i nie ma pewności ,że przebarwienia znów się nie pojawią
gość
19-04-2008, 19:22:00

Jeśli masz silne przebarwienia wypróbuj bardzo skuteczny krem Noviderm Melanex Trio.
Ten krem rozjaśnia i likwiduje brązowe przebarwienia na skórze typu melasma, piegi słoneczne, przebarwienia starcze, jest naprawdę silnie depigmentujący.
Kosztuje ponad 60 zł, ale naprawdę jest skuteczny. Ja kupiłam go trochę taniej przez internet, w aptece www.pharmallegro.com
Krem silnie złuszcza skórę, ale jednocześnie zostawia ją miękką, rozjaśni wyraźnie skórę, blokuje tworzenie się nowych plam i przebarwień, likwiduje dotychczasowe. Ważne, aby stosować go naprawdę regularnie.
gość
19-04-2008, 23:12:00

Ja jak zaczełam stosować antykoncepcje to też pojawiły mi się brazowe plamy na twarzy .
Lekarka mówiła , żeby szczególnie w lecie uważać i nie wystawiać sie na słonce .
gość
29-05-2008, 08:26:00

Mam krem ktory rozwiazal moje problemy z przebarwieniami! Niestety jest tylko na recepte i w dodatku mieszkam w Hamburgu a wiec mozliwe ze bedzie nie dostepny w Polsce. O to najlepiej zapytajcie swoich lekarzy. Dla mnie krem PIGMANORM firmy Widmer to naprawde super rewelacja!" (tubka 15 g ok.18 euro) i mi pomogl w krotkim czasie. Dostalam jakies miesiac temu klasyczna ostude (melasma) spowodowana nadmiernym opalaniem a zaznaczam ze biore tabletki antykoncepcyjne. Moja cemnobrazowa plama umiejscowila sie centralnie na czole miedzy brwiami i siegala do polowy czola! Koszmar make-up tylko pogarszal sprawe zamias tuszowac. Po dwuch tygodniach poszlam do dermatologa ktory odrazu przeipsal mi ten krem i powiedzial ze mam go uzywac wraz z blokerem -wystawiajac sie na slonce. W ulotce bylo napisane ze kuracja moze trwac do 7 tygodni ale ja juz w pierwszym tygodniu zobaczylam efekty! Robilam tak: krem jest silny wiec jak zalecali tylko raz dziennie wieczorem po zmyciu makijazu smarowalam cienka warstwe tylko na plame uwazajac by nie wyjsc poza obszar plamy. Na reszte twarzy stosowalam tonki i kremy jak zawsze. Rano smarowalam (tylko plame) cienka warstwa blokera La roche-posay Anthelios XL LSF 50+ (super sprawa - lekarz tez ten polecil) i robilam make-up. Po trzech dniach plama troche sie zaognila i zaczela delikatnie luszczyc wiec delikatnie scieralam ta skore po umyciu palcami (nie za mocno-bo skora jest wtedy wrazliwa) i znow smarowalam PIGMANORM-em...jak wychodzilam sie opalac to naturalnie dawalam bloker ale gruba warstwe kremu nie jak pod make-up. Wygladalam troche smiesznie- ale trudno! ten bloker dodatkowo super pielegnowal i nawilzal ta podrazniona plame. W konsekwencji dwa tydodnie pozniej moja plama rozjasnila sie, juz nie jest brazowa tylko jeszcze delikatnie rozowa ale makijaz to juz wkoncu tuszuje. Teraz jak sie opalam dodatkowo smaruje cala twatrz kremem z faktorem 20+ a ta plame dalej blokerem. Innych kremow nie polecam lekarz powiedzial ze musza to byc talko blokery co sa nieperfumowane i bez alkoholu w skladzie bo inaczej plama jeszcze bardziej zciemnieje...a mowie wam La roche-posay Anthelios XL LSF 50+ (ok 17 euro) naprawde dziala i moglam wychodzic na slonce i opalac reszte twarzy mimo melasmy!!! Mozliwe ze zaragowalam dos szybko na moje przebarwienia i dlatego te kremy mi pomogly...niktorzy jak czytam borykaja sie z tym juz pare lat...wiec nie wiem! no ale musialam sie podzielic miomi doswiadczeniami...jak macie mozliwosc sprobujcie!
gość
22-08-2008, 11:29:00

WITAJ
DZIS WROCILAM OD DERMATOLOGA KTORY PRZYJEZDZA RAZ W TYGODNIU DO MOJEGO MIASTA.JEST PONOC BARDZO DOBRY.I POWIEM CI JEDNO PRZEPISAL MI DOKLADNIE TO O CZYM NAPISALAS ANTHELIOS I PIGMANORM!
gość
28-08-2008, 18:54:00

29-05-2008 o 10:26, gość :
Mam krem ktory rozwiazal moje problemy z przebarwieniami! Niestety jest tylko na recepte i w dodatku mieszkam w Hamburgu a wiec mozliwe ze bedzie nie dostepny w Polsce. O to najlepiej zapytajcie swoich lekarzy. Dla mnie krem PIGMANORM firmy Widmer to naprawde super rewelacja!" (tubka 15 g ok.18 euro) i mi pomogl w krotkim czasie. Dostalam jakies miesiac temu klasyczna ostude (melasma) spowodowana nadmiernym opalaniem a zaznaczam ze biore tabletki antykoncepcyjne. Moja cemnobrazowa plama umiejscowila sie centralnie na czole miedzy brwiami i siegala do polowy czola! Koszmar make-up tylko pogarszal sprawe zamias tuszowac. Po dwuch tygodniach poszlam do dermatologa ktory odrazu przeipsal mi ten krem i powiedzial ze mam go uzywac wraz z blokerem -wystawiajac sie na slonce. W ulotce bylo napisane ze kuracja moze trwac do 7 tygodni ale ja juz w pierwszym tygodniu zobaczylam efekty! Robilam tak: krem jest silny wiec jak zalecali tylko raz dziennie wieczorem po zmyciu makijazu smarowalam cienka warstwe tylko na plame uwazajac by nie wyjsc poza obszar plamy. Na reszte twarzy stosowalam tonki i kremy jak zawsze. Rano smarowalam (tylko plame) cienka warstwa blokera La roche-posay Anthelios XL LSF 50+ (super sprawa - lekarz tez ten polecil) i robilam make-up. Po trzech dniach plama troche sie zaognila i zaczela delikatnie luszczyc wiec delikatnie scieralam ta skore po umyciu palcami (nie za mocno-bo skora jest wtedy wrazliwa) i znow smarowalam PIGMANORM-em...jak wychodzilam sie opalac to naturalnie dawalam bloker ale gruba warstwe kremu nie jak pod make-up. Wygladalam troche smiesznie- ale trudno! ten bloker dodatkowo super pielegnowal i nawilzal ta podrazniona plame. W konsekwencji dwa tydodnie pozniej moja plama rozjasnila sie, juz nie jest brazowa tylko jeszcze delikatnie rozowa ale makijaz to juz wkoncu tuszuje. Teraz jak sie opalam dodatkowo smaruje cala twatrz kremem z faktorem 20+ a ta plame dalej blokerem. Innych kremow nie polecam lekarz powiedzial ze musza to byc talko blokery co sa nieperfumowane i bez alkoholu w skladzie bo inaczej plama jeszcze bardziej zciemnieje...a mowie wam La roche-posay Anthelios XL LSF 50+ (ok 17 euro) naprawde dziala i moglam wychodzic na slonce i opalac reszte twarzy mimo melasmy!!! Mozliwe ze zaragowalam dos szybko na moje przebarwienia i dlatego te kremy mi pomogly...niktorzy jak czytam borykaja sie z tym juz pare lat...wiec nie wiem! no ale musialam sie podzielic miomi doswiadczeniami...jak macie mozliwosc sprobujcie!
gość
29-08-2008, 21:36:00

Bardzo dobry krem na przebarwienia, który jest na dodatek koncentratem to Homogene. Koncentrat w kremie zawiera składniki o właściwościach zmniejszających pigmentację, które działają bezpośrednio na przebarwienia skórne, również te związane z wiekiemm rozjaśniając je oraz redukując nadmierną przyswajanie barwnika. Z każdym dniem stosowania przebarwienia skórne są mniej widoczne, a cera jaśniejsza. Warto stosować razem z Homogene Kremem rewitalizującym do twarzy przeciw przebarwieniem skórnym. Kosztuje około 30 zł i naprawdę jest bardzo skuteczny.
Możesz kupić w aptekach internetowych. Ja kupowałam w www.aptekalink.pl
Początkująca
01-09-2012, 17:30:22

Witam! ja niestety też mam przebarwienia:(. Kremy działają raczej słabo. Mikrodermobrazja i kwasy daja efekty, oczywiście zabezpieczanie twarzy wysokim filtrem to nieodłączna terapia. Ostatnio kosmetolog rozmawiała ze mną na temat zabiegu o nazwie COSMELAN. Drogi, ale podobno skuteczny. Czy jest tutaj ktoś kto miał ten zabieg? Chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć.
gość
04-09-2012, 16:49:42

Witam.
Posiadam jeden krem Pigmanorm.
Jak by ktoś chciał odkupić to proszę pisać.
robertschwedt@vp.pl
gość
20-10-2012, 21:56:52

witam tez mam wielki problem z przebarwieniami po pryszczach była bym zainteresowana kupnem Pigmanormu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: