Reklama:

Poradnia leczenia bielactwa (2646)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
21-05-2018, 09:38:17

Nie przesadzaj
Zawsze zostanie Dermotan w razie czego , szczególnie dla takich jak ja czyli mi wystarcza .
Gorzej z tymi dzieciakami co sie urodzą z bielactwem . Ale świat daleko poszedł do przodu
Jedno co złe to ze w Polsce albo wszyscy albo nikt .
Mnie dermotan starcza a o resztę musza sie martwić ci co ich to spotka . Jakies rozwiazanie dobre dla dziecka znajda . Juz nie jest tak złe jak 10 lat temu czy jeszcze dalej
gość
21-05-2018, 12:21:33

Dermotan ukryje plamy . Jajednak chce wiedziec co mi jest . Plamy same mi nie przeszkadzaja. Mam 47 lat no i mam dzieci wiec chce byc jako tako na silach by moc pomoc dzieciom dorastac i moze doczekam sie tez wnuczat. Ale nie chce by dzieci wstydzily sie mnie wiec go stosuje ale tylko latem ito tylko w takie dni jak jest bardzo goraco i juz nie mam czym ich zakryc. Jest dosc wydajny . Mnie wystarcza
Tylko ze u mnie zawsze mowilo sie ze zdrowie najwazniejsze a urida szczescia nie okrasi
Niestety u nas lekarze tej chorobie nie chca z nami rozmawiac albo mowia 3 po 3 czyli to co wiem z internetu . Mam wizyte wWarszawie ale na listopada sie zapisalam . Skad ta wiadomosc ze ona pracuje tylko do konca roku ? W recepcja nic nie mi nie mowili
gość
22-05-2018, 22:13:14

Na Towarowej obniżyli ceny lamp i to dość duzo .
Jest to z powodu " miedzynarodowych białych dnicaly rok " co ma oznaczać pomoc bialaskom

Miłe to
gość
22-05-2018, 22:14:13

A nie z powodu ze wyjeżdża ?
gość
23-05-2018, 05:41:43

Ile kosztują teraz lampy ?
gość
23-05-2018, 06:22:57

Co ma piernik do wiatraka . Przed wyjazdem podnosi sie ceny . Nie odwrotnie
Cena benzyny poszła w gore to wszystko drożeje
gość
23-05-2018, 07:27:35

Czytam te wasze wpisy i mam wrażenie że niektóre są ... jakby sponsorowane. Brak logiki w tym co zawiera choćby krótkie zdanie. Jakby pisał nie Polak. Brak polskich liter... jakby pisane w obcym języku i tłumaczone w jakimś programie. Zwłaszcza te dłuższe wpisy. I dlatego mam takie "wesołe"... podejście do tematu. Ja też borykam się od dłuższego czasu z tym problemem. Leczyłem się również w klinice dermatologicznej w Lublinie. Brałem prawie wszystko co było dostępne (maści, płyny, tabletki... i oczywiście naświetlania). I jakoś nie pomogło. Na dzień dzisiejszy plamy (zwłaszcza na twarzy) sporo się powiększyły. Sporo kasy w to wsadziłem i oststecznie dałem sobie z tym spokój. Widząc coraz większą liczbę ludzi z tym schorzeniem (nie jest to choroba zakaźna) dochodzę do wniosku, że szkoda czasu i pieniędzy. Przecież nie jestem sam! Faktem jest, że w moim przypadku część plam "zarosła" samoistnie. Kiedy czytam, żeby ograniczyć wychodzenie na słońce to ogarnia mnie pusty śmiech. Nie da się. Trzeba by było zamkąć się gdzieś w piwnicy i siedzieć już od wiosny poprzez całe lato do późnej jesieni w zaciemnieniu. Mam akurat taką pracę, że musiałby z niej chyba całkowicie zrezygnować. Nie da się nie wychodzić na słońce! W moim przypadku wystarczy parę godzin pobytu na słońcu (zwłaszcza pierwsze dni słońca na wiosnę) i efekt jest niesamowicie widoczny. Trzeba się do tego po prostu przyzwyczaić i zaakceptować tą przypadłość. Myślę, że gdyby była to choroba zakaźna, szybko by ktoś coś wymyślił (również żeby zarobić) by to wyleczyć. A tak większość pisze, że się nie da i tylko pozostaje tonik, maseczka i tyle... Pozdrawiam wszystkich z tą dolegliwością. Trzymajcie się!!! I się nie załamujcie. Jestem z Wami!!!
gość
23-05-2018, 07:40:35

I jeszcze jedno. Gdyby ta choroba była do wyleczenia to chyba nie tylko ta jedna Pani w Polsce lub w Europie potrafiłaby to leczyć. Uważam, że to można tylko zaleczyć. Dermatolodzy z całego świata waliliby drzwiami o oknami do tej Pani by się dowiedzieć jak leczyć tą przypadłość a ona zbiłaby niesamowity majątek na leczeniu. Przecież większość z nas wydaje naprawdę duże pieniądze by się tego "pozbyć" a właściwie by to "ukryć" przed światem (zwłasza latem)...
gość
23-05-2018, 12:42:53

Czy można kupić ten dermotan przez internet?
gość
23-05-2018, 13:59:47

Jestemy z Rzymu . Wizytę kontrolna mialismy wczoraj .Na pierwsza wizytę sie przygotowałam sama ale duzo dowiedziałam sie tez z internetu .
Jak i ci i gdzie leczyć wskazała nam Dr Bourian . To bardzo ważne bylo dla nas bo nie znaliśmy tego .
Jak korzystać z lamp : dowiedziałam sie od Dr Bourian bo u nas lecza złe : 1 raz w tygodniu 8 lamp i za 3 tyg od nowa 1 raz w tyg - 8 i nic to nie dawali. Dzis córka juz nie ma białych plam . Wiec dała nam dla nas dobre wskazówki
Przylecieliśmy teraz tylko na wizytę kontrolna choc cena samolotu dla całej rodziny jest duża .
W naszym przypadku nie myśleliśmy o pieniądzach choc przylot z Rzymu kosztuje .
Jezeli komuś nie zalezy tak jak nam to moze kazdy wydatek liczy ze niepotrzebny .
Moja córka zrobiła laurkę i ja przywiozła te podziękowania .
Na pierwsza wizytę czekaliśmy długo .
Przed nami była rodzina z Libanu a po nas dzieci z Polski . Była" chyba " zmęczona ale nie wiem .
Z nami zawsze miła . Nam warto .
Mieliśmy nadzieje i nam sie udało . Jako matka czyli juz nie młodsza osoba myśle ze nie wszystkich lekarze wylecza nawet z zapalenia płuc . Nie wszystkich wyleczą z trądzika czy bol barku ktory ma moja mama choc go leczy od lat .
A ile ktos zarabia ? ????
Jej zyczymy by duzo .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: