Reklama:

Poradnia leczenia bielactwa (2678)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
12-10-2017, 19:32:23

Uzupełniam witaminy glownie witamine d3 odpowiedzialną za wytwarzanie barwnika... oprócz tego witamine biore witamine k2 poniewaz mam za duży poziom homocysteiny, biore tez wit A, wit B12 oraz witamine C i kwas foliowy.
gość
12-10-2017, 19:43:35

aktualnie lecze sie w Katowicach u Pani doktor Bazylewicz - Mediderm. Dostalam liste badan ktora musialam wykonać, na podstawie wyników ustalono leczenie. Jesli Pani chce moze warto na własną rękę wykonac dziecku badanie pod kątem wit d3. Jest to badanie w pełni płatne, ja płaciłam ok 40zł, czas oczekiwania ok 3 dni...
gość
12-10-2017, 19:47:50

Jesli chodzi o rejestrację do tego gabinetu to na start mowia ze nie przyjmują nowych pacjentów ponieważ stałym pacjentom musza zapewnić możliwość wizyt... zapis tylko na liście rezerwowych ale mimo to czas oczekiwania na swoją wizyte jest naprawdę bardzo krotki ( moja wizyta byla tydz po telefonie). W razie pytań proszę pisać
gość
27-10-2017, 18:48:24

A ja mam trochę inne pytanie. Pytanie to kieruję do osób, które leczą bielactwo lampami uvb 311: czy ktoś używa takiej lampy w domu, widziałam takie na allegro koszt to ok. od 200 zł wzwyż. Domyślam się że im wyższy koszt tym lepsza. Chodzi mi o to iż leczenie ma się odbywać konsultując wszystko z dermatologiem. U mnie sytuacja wygląda tak, iż miesięczny koszt naświetlań + koszty dojazdu to ok. 250 zł miesięcznie. Nie doliczam już czasu dojazdu do innej miejscowości (ok. 1,5 godz. w obie strony). A leczenie naświetleniami to dobre kilka miesięcy. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
gość
30-10-2017, 21:03:34

Ja korzystam z lampy dermalight uvb 311nm kupilam ją juz pare lat temu za okolo 800 zlotych. Naswietlam się nia sama, moja Pani dermatolog nie ma nic przeciwko. Problem tkwi w tym ze mam duze plamy bielacze a pole dzialania takiej lampy jest malutkie. Naświetlam sie pasmami uważając by nie naświetlic dwa razy tego samego fragmentu bo to grozi poparzeniem...
gość
30-10-2017, 21:07:51

Oprócz naświetlania lampą w domu jeżdżę tez na naswietlanie lampą do dermatologa. 2 razy w tygodniu jednorazowy koszt 10zl + paliwo wiec nie jest to maly koszt
gość
01-11-2017, 14:06:03

Po prostu jest to jedyna osoba ktorej sie chce zajmować nasza przypadłością
Chciałbym by mi sie tak chciało zając sie samym sobą jak ona nami sie zajmuje
A mniemam ze nie jestem sam
gość
01-11-2017, 15:24:54

Naprawde ludzie pomyślcie
Jak mozna prosić o rozpisanie tego co było na wizycie , czym sie leczyłem i z jakim skutkiem ? Te pytania sa przynajmniej niepoważne
Proponuje by ta osoba co prosi o te relacje ZROBIŁA TO (po wizycie sama ) to zrozumie iż to jest robota na dwa dni . Proponuje by ten kto pyta zaczął od siebie Niech te wizytę odbędzie , usiądzie i wszystkim napisze kropka w kropkę co robił i jak sie wyleczył no i ;
Mam nadzieje ze jezeli nawet ktos by sie tak poświecił i wszystko dokładnie rozpisał to na Miłość Boska - chyba nie ma takiego człowieka co leczyłby sie tym co ktos jakis Kowalski napisze ?
To nie jest plama na obrusie by szukać rady u Gozdzikowej jak sie jej pozbyć . Ludzie . Zdrowie mamy jedno a czasu tyle co jazdy czyli wszystkim dzis jest go nam brak
gość
01-11-2017, 16:13:10

Jeslu koszta o jakich piszecie sa dla niektórych za wysokie moze należy pogodzić sie z tym defektem kosmetycznym . Od bielactwa sie nie umiera . Jezeli juz ., to od przyczyny raczej i to nie tak szybko a umrzeć od czegoś przeciez trzeba i tak
Ogarnijcie sie
Albo chcecie sie leczyć z tego defektu albo nie rozczulajcie sie nad swoim losem i niedofinansowaniem . Wszyscy wiecie ze NFZ ma nas gdzies i nie traktuje naszej przypadłości poważnie ( błąd )
Lekarze nasza przypadłość traktuja jako defekt kosmetyczny . Co maja zrobic tacy ludzie jak ja ? Moj ojciec miał operowane kolano . ; 6 tys złotych . na chirurga . Rehabilitacja po operacji 3 razy w tyg ( jeden seans 120 zł ) inaczej wózek inwalidzki
Patrząc na te koszta zrozumiałem ze : wydatek na moje leczenie z bielactwa był bardzo mały .
A Efekt leczenia bardzo korzystny dla wszystkich . Uwierzyłem w siebie . Znalazłem prace z ktorej żyje ja i moja rodzina moze liczyć na moje finansowe wsparcie i wesprę bo teraz zachorował tez na bielactwo moj młodszy brat wiec musze poczekać teraz na termin dla niego ( i cierpliwie czekać bede )?
szokuje mnie tu w tekstach pisanych przez większość osob , podejście do tej choroby . Zajmuje sie nia zaledwie kilka osob w całym świecie ;;; a z tego co tu czytam mam wrażenie ze jakby chodziło o leczenie opryszczki na tyłku
Ja wziąłem sie do ROBOTY - i mam efekty . Nie biadolilem nad swoim losem
Cieszyłem sie jak wariat jak trafiłem na te Bourion bo po wizycie zrozumiałem ze jest gdzies światło w tunelu i dla mnie a przedtem moje życie było na granicy utraty sensu . Ale teraz to światło mi swieci
Czy wy wiecie z kim macie do czynienia jak dostaniecie sie na wizytę
?
Ileż lekkomyślności jest w ludziach tu sie wpisujących ( nie wszystkie , ale jest duzo naiwności )
To przerażajace
Uszanuj siebie to inni ciebie beda szanować
A gdy ciebie nie stać na tak precyzyjne leczenie - uzbroić sie trzeba w Pokorę ale nie krytykować tych co nam pomagają . Kazdy wyleczony wie o czym mowie
Ci co tu narzekają nie sa tak naprawde zainteresowani swoim zdrowiem lecz tylko ( i tez nie jestem pewien ) wyglądem
Jak czegoś bardzo chcemy : damy rade jezeli tylko sa realne przesłanki do tego ze cos da sie z tym zrobic
Napewno nie liczyłbym ani siebie ani brata ani ojca tym co podadzą mi forumowicze
Jazdy jest zbudowany inaczej
Moze i za ostro pisze ale juz dawno tu nie zaglądałem wiec poziom wpisów mnie spienił jak widać
gość
01-11-2017, 18:58:20

W Polsce duzo dobrych rzeczy jest krytykowane , albo ludzie ktorzy robia cos dobrego sa sciagani w dół . Taki nasz charakter mowi moja babcia ale ja myśle ze w moim pokoleniu juz to sie zmienia
Z tego co wiem ta doktor nie jest Polka z pochodzenia a jest z Francji
Myśle ze to dobrze bo myśli o pracy a nie o tym co mowi o niej konkurencja Jest inna

Francuzi maja inna kulturę . Mieszkałam tam 4 lata . Podoba mi sie w nich profesjonalizm i stosunek do przyjaźni
Nie ma tam zawiści a przynajmniej ja tego nie spotkałam . Byłam" fille au pair "przez dwa lata w dwóch roznych rodzinach . Z dziećmi mowilam po angielsku i to im sie podobało bo unich mało ludzi mowi po angielsku
Moje bielactwo nikomu nie przeszkadzało
Czułam sie tam swobodnie
W Polsce używam dermotan
Bez dermotanu czuje nieprzychylne spojrzenia . Pracuje jako asystentka stomatologa . Rece sa ważne w moim zawodzie a na nich mam największe plamy . Dermotan pozwala mi utrzymać te prace
We Francji takiego wypychania palcem nie czułam , a przeciez pracowałam z dziećmi .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: