Reklama:

Poradnia leczenia bielactwa (2651)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
10-04-2020, 12:29:04

Witam, na wynikach badań mam cynk 86, miedz 39 (norma do 24.4) i oczywiście niedobór witaminy D, reszta wyników w dopuszczalnych normach, jedynie kwas foliowy bliżej dolnej granicy, ale jednak w normie. Moje pytanie, czy mieslicie podobne wyniki badań i czy ten nadmiar miedzi może być jedną z przyczyn bielactwa? Pozdrawiam
gość
16-04-2020, 08:41:38

Nie mam możliwości zrobienia badań kontrolnych na planowaną wizytę 5 maja .
Jednak jadę na wizytę żeby nie tracić kontaktu i dowiedzieć się co robić dalej . Nie chcę przerywać mojego leczenia które idzie dobrze .
Ale ciekawi mnie czy ktoś robi badania a jeżeli tak to gdzie ? W jaki sposób .
gość
16-04-2020, 08:47:14

Gość 2020-04-10 14:29:04
Witam, na wynikach badań mam cynk 86, miedz 39 (norma do 24.4) i oczywiście niedobór witaminy D, reszta wyników w dopuszczalnych normach, jedynie kwas foliowy bliżej dolnej granicy, ale jednak w normie. Moje pytanie, czy mieslicie podobne wyniki badań i czy ten nadmiar miedzi może być jedną z przyczyn bielactwa? Pozdrawiam
lepiej zapytaj specjalistów . Miałam podobna sytuacje i też zapytałam na forum Jedni odpowiedzieli że tak inni że to bzdura .
Po skonsultowaniu okazało się że wysoki poziom miedzi mam bo :i poleciało kilka nieprawidłowości chorobowych w moim organizmie . A każdy organizm jest inny .
gość
16-04-2020, 11:57:55

Treść zablokowana przez moderatora

gość
16-04-2020, 11:59:28

Piszesz ze leczenie idzie dobrze, w jakich miejscach masz repigmentacja i po jakim czasie widać efekty?
gość
16-04-2020, 22:17:27

Gość 2020-04-16 10:47:14
lepiej zapytaj specjalistów . Miałam podobna sytuacje i też zapytałam na forum Jedni odpowiedzieli że tak inni że to bzdura .
Po skonsultowaniu okazało się że wysoki poziom miedzi mam bo :i poleciało kilka nieprawidłowości chorobowych w moim organizmie . A każdy organizm jest inny .
Mam nadzieję, że nic poważnego. Zastanawiam się do jakiego lekarza z wynikami dotyczących nadmiaru metali, gastrolog czy jakiś diagnosta może pomóc? Watroba jest ok, tarczyca też, krew w normie.
gość
20-04-2020, 09:39:41

Czy można obecnie kupić Dermotan? Czy podczas pandemii APV wysyła przesyłki?
gość
20-04-2020, 09:45:53

gość
20-04-2020, 10:30:12

Tyle siedzenia w domu i gapienia się na moje bielactwo rujnuje moją psychikę . Co zrobić żeby tego nie było aż tak widać ? Słońce a ja w dresie . Żyć się odechciewa . Przed pandemią miałam zajęcia to aż tak mi nie dokuczało . Ale teraz to jakiś koszmar
gość
20-04-2020, 10:38:18

Ja się naświetlam normalnie czyli tak jak przed pandemią . Nie chcę po takim długim siedzeniu latem wyjść i od nowa przezywać załamkę .
A wy ? Naświetlacie się czy odpusciliscie ? Mi było szkoda przerwać . I tak jest nieciekawie wiec chociaż tym sobie pomagam .
Napiszcie jak u was z naświetleniami . I czy smarujecie czymś skórę teżnapiszcie Powietrze jest tak suche że mnie aż ciągnie skóra to muszę ją smarować . Używam krem maść do ciała a na plamy osobno na noc

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: