Reklama:

Poradnia leczenia bielactwa (2651)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
06-02-2019, 18:30:10

Gość 2019-02-04 14:18:13
Przepraszam bardzo ale nie rozumiem po co te personalne wycieczki, nic nie wnoszą, a tylko zaśmiecają forum. Nie zauważyłem żeby wspomniana Pani z Austrii kogoś zniechęcała do pani Bourion, w końcu sama się u niej leczy. Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem. Co to kogo obchodzi, dlaczego kobieta nie leczy się w Austrii. Wy tak na poważnie? No ale w sumie to norma na tym forum, że jak pojawia się krytyczna uwaga pod adresem Bourion, to zaraz pojawiają się nic nie wnoszące na temat sposobu leczenia, długości terapii, samej choroby itd. wpisy i komentarze jaka to Bourion jest wspaniała. Normalnie chyba to forum opanowane jest przez wyznawców Bourion.. Tymczasem moi drodzy wszystkowiedzący pacjenci owej pani z francji. Jest kilku lekarzy (nie kosmetologów, czy innych oszustów), którzy leczą tą samą metodą co Bourion i sama ich kiedyś zresztą polecała! Wystarczy dobrze poszukać. Niech każdy leczy się gdzie chce!
Piotrek
Zmień forum ! Ty masz obsesje ! Lepiej dla ciebie żebys tu nie. " zaglądała "
gość
06-02-2019, 18:46:01

Gość 2019-02-06 19:30:10
Gość 2019-02-04 14:18:13
Przepraszam bardzo ale nie rozumiem po co te personalne wycieczki, nic nie wnoszą, a tylko zaśmiecają forum. Nie zauważyłem żeby wspomniana Pani z Austrii kogoś zniechęcała do pani Bourion, w końcu sama się u niej leczy. Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem. Co to kogo obchodzi, dlaczego kobieta nie leczy się w Austrii. Wy tak na poważnie? No ale w sumie to norma na tym forum, że jak pojawia się krytyczna uwaga pod adresem Bourion, to zaraz pojawiają się nic nie wnoszące na temat sposobu leczenia, długości terapii, samej choroby itd. wpisy i komentarze jaka to Bourion jest wspaniała. Normalnie chyba to forum opanowane jest przez wyznawców Bourion.. Tymczasem moi drodzy wszystkowiedzący pacjenci owej pani z francji. Jest kilku lekarzy (nie kosmetologów, czy innych oszustów), którzy leczą tą samą metodą co Bourion i sama ich kiedyś zresztą polecała! Wystarczy dobrze poszukać. Niech każdy leczy się gdzie chce!
Piotrek
Zmień forum ! Ty masz obsesje ! Lepiej dla ciebie żebys tu nie. " zaglądała "
Każdy ma prawo do własnego zdania i wyrażania go czy to na tym forum, czy innym. Proszę nie zachowywać się jakby to forum było zarezerwowane tylko dla osób leczących się u Pani Bourion. I dla formalnosci- ja jej nie krytykuję, ale wlosy na głowie mi się jeżą czytajac takie komentarze.
gość
06-02-2019, 18:56:27

Wysmiewanie osob, ktore wyrazaja swoja opinie na temat leczenia, jest po prostu brakiem kultury i buractwem. Nie wiem czy tutaj pisza same dzieci? Mam wrazenie, ze tak i ze pisze caly czas ta sama osoba.
gość
07-02-2019, 09:17:24

Masz kobieto nieźle namieszane w głowie Podawanie się co rusz za kogoś innego m in jako Piotrek już raz doprowadziło do zamknięcia tego forum .Do tego wchodzisz z tekstem.że ktos tu pisze w kilku osobach a tym kimś jesteś ty sama. Bardzo to pokrętne i karkołomne niczemu nie slużące wpisy .. Jeżeli ponowne.zamknięcie tego portalu . jest twoim.zamiarem to jesteś mocno nie w porządku.
Naszym schorzeniem zajmuje się Bourion , a kazdy ma bielactwo z innego powodu to oprócz ciebie nikogo nie dziwi że opisując swój przypadek pada nazwa poradni z Towarowej .Twoje namolne krytykowanie tego (Metodami z piaskownicy zresztą ) niczemu nie służą
Można mieć. zastrzeżenia.osobiste do Bourion ( np mnie nie pasuja dlugie terminy,odległość i trudny do niej dostęp) ale.krytykowanie.wszystkiego bo jej się CHCE
nami zajmować jest zwyczajnie nie uczciwe i destruktywne dla.wszystkich z tobą wlącznie
Jeżeli twoim.celem.jest niszczenie tego co już jest by reklamować lekarza ze Szczecina to wiedz że ci co są z okolic ( w tym i ja ) badali już ten temat i czekam na coś więcej ,na jakieś konkretne wyniki jego leczenia . Narazie nie mając żadnych gwarancji wyleczeń dla mnie jest bardzo drogi a nie wygląda moje bielactwo tak źle.żebym.zdezesperowany zapożyczał się, mogę poczekać .Jeźeli coś z tego będzie napewno mi bliźej do niego niż do Warszawy na Towarową .Jeźeli zaś z .twojego powodu czyli ostrych sporów na tym forum. ( sama ze sobą)ponownie ten portal zamkną i osiągniesz swój cel by nie natykać się na Bourion , to pozostaną tobie portale plotkarskie do poczytania a z tego co piszesz śmiem sądzić że sama chodzisz na. TOWAROWĄ
gość
07-02-2019, 09:18:56

Gość 2019-02-06 19:56:27
Wysmiewanie osob, ktore wyrazaja swoja opinie na temat leczenia, jest po prostu brakiem kultury i buractwem. Nie wiem czy tutaj pisza same dzieci? Mam wrazenie, ze tak i ze pisze caly czas ta sama osoba.
Nie dość, że na tym forum pisze ta sama osoba, która da sobie chyba oczy wydrapać za Bourion, to jeszcze wkleja te same posty na inne fora o bielactwie. To jest zwyczajnie żenujące! Wszystkie posty w których ktoś ma uwagi do Bourion są zaraz krytykowane i zaraz pojawia się kilka postów od ludzi, którzy są niby zdrowi, szkoda, że te posty są bez żadnych szczegółów co do wyników, metody i czasu leczenia.. Śmieszne! To na zasadzie mówienia, że mam słonia w piwnicy, uwierz mi na słowo :) Szkoda, że ta osoba nie ma nic do powiedzenia o leczeniu i jego skutkach, a tylko zaśmieca forum swoim jadem.
gość
07-02-2019, 09:34:44

Gość 2019-02-07 10:18:56
Gość 2019-02-06 19:56:27
Nie dość, że na tym forum pisze ta sama osoba, która da sobie chyba oczy wydrapać za Bourion, to jeszcze wkleja te same posty na inne fora o bielactwie. To jest zwyczajnie żenujące! Wszystkie posty w których ktoś ma uwagi do Bourion są zaraz krytykowane i zaraz pojawia się kilka postów od ludzi, którzy są niby zdrowi, szkoda, że te posty są bez żadnych szczegółów co do wyników, metody i czasu leczenia.. Śmieszne! To na zasadzie mówienia, że mam słonia w piwnicy, uwierz mi na słowo :) Szkoda, że ta osoba nie ma nic do powiedzenia o leczeniu i jego skutkach, a tylko zaśmieca forum swoim jadem. [/CYTAT
Dokładnie, kiedys poprosilam o zdjecie z postępów pigmentacji osób ktore leczą sie u Bourion.. z prędkością światła dostalam mnostwo odpowiedzi, ze oczywiscie nikt nie zrobił zdjęć bo albo ktos za stary, albo nie umie sie posługiwać poczta itd. Mogłabym wymieniac takich przykładów mnóstwo.
gość
07-02-2019, 09:56:27

Czy możecie w końcu przestać zasmiecac forum i skupić się na pytaniach które w miedzy czasie padały na tym forum. Wielu osobom które tu zagladaja zależy tylko na uzyskaniu odpowiedzi na ważne dla nich problemy a czytają wyłącznie wyzwiska a żadnych konkretnych wskazówek i odpowiedzi nie uzyskują. Wielka szkoda
gość
07-02-2019, 11:11:03

Gość 2019-02-05 10:04:06
Post do zainteresowanych bielactwem i osób realnie leczących się!
Wyniki wymagane przez panią Bourion:
Pierwsza wizyta:
Poziom witaminy B12, cynku, kwasu foliowego; badania tarczycy Alat, Aspat, TSH, T3 i T4. Te informacje dostaniecie Państwo na recepcji, przy umawianiu wizyty.
Pani Bourion skupia się w leczeniu na znalezieniu ewentualnych przyczyn bielactwa, zaczyna od badań na tarczycę, gdyż wielu ludzi choruje, a nawet o tym nie wie. Nastepnie skupia się na wzajemnym oddziaływaniu pierwiastków.
Leczenie: oczywiście dostałam zalecenie naświetlania lampami, tak jak wszyscy Państwo leczący się w AFPV; dwa razy dziennie witamina b12 -500mg. Przed śniadaniem Kreon (enzymy trawienne, które mają za zadanie poprawić funkcje wchłaniania żołądka), następnie już po posiłku witamina b12 popita calcium (wapń poprawia wchłanialność witaminy B12, "pchając" ją w kierunku jelita cienkiego, gdzie jest wchłaniana). Należy przyjmować b12 w taki sposób przez trzy miesiące, następnie zrobić dwutygodniową przerwę i zrobić wyniki z krwi. Poziom tej witaminy powinien wynosić o 50% więcej niż u osób zdrowych. Pani Bourion powiedziałam mi, że na koniec leczenia powinnam osiągnąć poziom 1200. Czy Państwo, którzy jesteście już po leczeniu, zdrowi macie taki wynik?
Ja mam tarczycę zdrową, ale zbyt niski poziom witaminy b12, oraz zbyt niski poziom cynku. Na nastepną wizytę zleciła mi badania:
Na wątrobę: GGTP, bilirubine bezpośrednią i całkowitą, na żołądek: APCA (wielu pacjentów z problemami wchłaniania b12 ma również problemy z okładzinami żołądka, stąd to badanie), oraz helicobacter pylori , następnie poziom witaminy D, oraz poziom miedźi (ja mam niski cynk, więc padło podejrzenie, że mogę mieć nieprawidłową równowagę tych pierwiastków - stosunek cynku do miedźi powinien wynosić 7-1), wynik na candida albicans, panel IGG i IGA na celiakie.
Po konsultacji emailowej dowiedziałam się, że mam APCA i bardzo wysoki poziom miedźi w stosunku do cynku. Inne wyniki mam książkowe. Kolejne zalecenia mam dostać, na wizycie kontrolnej, na którą obecnie czekam. Czy ktoś z Państwa miał/ma wysoki poziom miedźi tak jak ja? Na forum widziałam, że jednak większość osób ma niedobory miedźi.
Podejrzewam, że ten post nie spodoba się wielu z Państwa, bo przekazuje te wiedzę za darmo. Cóż, ja też zapłaciłam za wizyty tak jak Państwo, a z wiedzą którą uzyskałam mam prawo się dzielić z kim chcę. Nie jest moim zamiarem działanie na szkodę kogokolwiek. Mój post ma służyć wymianie informacji! Liczę na komentarze i odpowiedźi na moje pytania od osób, które się realnie leczą, albo są już zdrowe, a nie tylko zatruwają i zaśmiecają niepotrzebnymi wywodami to forum.
Pozdrawiam, Anna
Ania . Czy B12 jaką ty dostałaś to jest 500 mg czy mikrogramów ? Jeżeli miligramów to podaj mi firmę .
I drugie pytanie .
Czy mając APCA zaraziłeś się helicobacter pylorii no i czy wiesz ( czy tobie powiedziała) co dalej bedziesz robić żeby twój organizm przyswajał B12 w przyszłości bez suplementacji i bez zastrzyków . Wiem że o to chodzi tylko nie zapamiętałam jak to będzie przebiegało dalej .
Czy masz zaleconą antykoncepcję i jeżeli tak to co ?
Acha . No i czy leczyłaś
Się już z pasożytów czy tobie to nie było potrzebne . ( piszę do ciebie bo też mam APCA - te przeciwciała ale ja chyba je mam od urodzenia , tak twierdzi moja mama )
Będę wdzięczna za odpowiedz
gość
07-02-2019, 17:17:19

Anna musiała się pomylić . Według mnie nie ma tak wysokich dawek witaminy B12 . Pewnie jej chodzi o 500 mikrogramów” Solgara” którą i tak w Polsce raczej trudno dostać w aptekach . Ja sobie poradziłem (mam rodzinę w Niemczech )
Najwyższy poziom B12 jaki osiągnąłem to 1070 bo jak zobaczyła wynik powiedziała że już mogę odstawiać . U mnie to odstawienie się skomplikowało bo zaraz po osiągnięciu tego poziomu rozchorowaliśmy się bardzo poważnie całą rodziną na grypę żołądkową . Wymiotowałem strasznie długo ale tez biegałem do toalety bez przerwy . Antybiotyki oczywiście i osłonowe dostała cała rodzina .
Za nim doszedłem do zdrowia minęło dwa tygodnie i później jeszcze długo nie mogłem dojść do siebie . Wiec ten okres utrwalania musiałem powtórzyć poniewaz przy wymiotach i rozwolnieniu traci się witaminę B
Teraz jestem już w normie , ale miałem pecha . Koleś z którym spotykam się na lampach przeszedł kolejne miesiące utrwalania B12 normalnie i w normalnym trybie osiągnął normę jaka mu jest potrzebna On czuje się tak dobrze jak nigdy wcześniej . Twierdzi że nigdy nie był tak spokojny i optymistyczny jak teraz i wyniki krwi ma tak dobre jak nigdy . Ja wyniki morfologii teraz też mam dobre ale żebym jakoś szczególnie odczuł w samopoczuciu - nie zauważyłem . Więc każdy reaguje inaczej .
Na lampy chodzę nie regularnie więc nie mam pretensji że repigmentacja u mnie przebiega wolniej . Miedź i cynk od początku miałem dobrą ale dzięki temu pigmentują mi się zmiany na stopach i dłoniach w równym rtempie jak reszta ciała . Tu chyba dopisało mi szczęście bo z tego co wiem to dłonie i stopy pigmentują się najdłużej .
Nie wiem ile jeszcze będę chodzić na lampy bo mam nieregularny program dnia w pracy i dużo naświetlań odwołuje sam . Dążę do uregulowania terminów bo wiem że systematyczność w naszym przypadku jest bardzo ważna . U mnie teraz to jest najważniejsze
gość
08-02-2019, 06:57:27

Gość 2019-02-04 14:57:33
Witam, chciałam się dowiedzieć czy spotkaliscie się z taką sytuacją. A mianowicie naswietlam się pół roku, po ok 2 miesiącach było widać na powiekach jak wyskakują piegi pigmentu(i to spore), radosc przeogromna. Niestety w między czasie szpital i 2 tygodnie bez naświetlania i co... powieki zaczęły się znowu robić białe a pigment z którego tak się cieszyłam w dużej mierze zniknął. Czy to normalne i przy przerwaniu naświetlania tak właśnie się dzieje? Proszę o rady, bo trochę mnie to zdolowalo. Oczywiście oprócz naswietlam biorę jeszcze leki polecone przez p. Bourion. Pozdrawiam
Czy ktoś może tak miał? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: