Reklama:

pokrzywka cholinergiczna, alternatywne leczenie, czas trwania (1757)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
18-09-2008, 10:35:00

Więc...dla wszystkich którzy nie mają nadziei w temacie(też nie miałam),pojechałam pod wielkim strachem w lipcu do Jordanii i Izraela(szpitale wypasione,widomo podświadomośc działa i interesowałam się),dzięki za słowa otuchy od chłopaka który sugerował aby jechać(dzięki Ci),leki brałam do końca sierpnia a później odstawiłam stopniowo i zapomniałam,naprawdę,jest OK,mam nadzieję,że będzie spokój i nikt mi nie powie,że psychika nie jest ważna,jest,naprawdę,cieszcie się życiem i zapomnijcie o pokrzywce,ludzie naprawdę mają gorzej.
gość
19-09-2008, 12:02:00

POKRZYWKA TO TOTALNA LIPA - WIELU NA TYM FORUM NIE ZUWAZA ROZNICY POMIEDZY ZWYKLA POKRZYWKA A POKRZYWKA CHOLINERGICZNA KTORA JEST PRZEKLENSTWEM I NIKT NIE WIE CO Z TYM ZROBIC.
gość
19-09-2008, 17:38:00

Hej Ostatnio przyczepila sie mnie jakas pokrzywka. Wyladowalam w szpitalu, dostalam jakiesleki i objawy ustapily. Po odstawienie lekow i powrocie do domu nadal mam bable. Moze ktos mi poradzi co mam zrobic aby tak nie swedzialo??? czy ktos czasem nie wie czy pokrzywke moze wywolac siersc psa (psa maam od 10 mc a objawy dopiero od 2 tyg) Prosze o pomoc
gość
24-09-2008, 19:54:00

pokrzywka ma podłoże w psychice. zwłaszcza długotrwała. nie ma zwykłych pokrzywek i niezwykłych (cholinergicznych)
ja już jestem zdrowa. tego Wam życzę!!!
szynszyleon.
gość
27-09-2008, 18:21:00

Witam wszystkich.Dokładnie tyzień temu byłąm na weselu.Po weselu a dokladnie w niedziele zaczęły mnie strasznie swędzieć uszy i kark.Pojawiły si ę małe krostki a uszy strasznie napuchły(Myślałam,że to uczulenie na lakier do włosów u fryzjera.Minął tydzień a ja mam dalej pokrzywkę.Jest już na dekoldzie i na plecach.pojawiła się też na rękachMartwi mnie to tym bardziej,że w przyszłym tygodniu mam swój ślubA wysypka jest w miejscach które akurat beda widzozne.Do tego okropnie swędzŁ))Cyz to normane??Co ja mogło wywołać>>Kosmetyk,jedzenie,czy może moje wyjśccie z solarium tzn z solarim wyszłam na zewnątrz a było bardzo zimno.Co może mi pomóc??narazie piję wapno i przyjmuje wit.c zarzywam też ZYRTEC i smaruje zmienione miejsca maścia alantan.Bardzo prosze o pomoc
gość
29-09-2008, 11:22:00

Być moze bierzesz jakies leski ktore po kontakcie z promieniowaniem tak dzialaj - to sie czesto zdarza - na 100% nie masz pokrzywki cholinergicznej ktora jest tematem tego forum wiec juz mozesz byc szczesliwa
gość
30-09-2008, 15:32:00

Solarium +niektóre leki a nawet zioła wywołują reakcje uczuleniowe,podobnie jest ze słońcem ale to nie teraztakże lepiej skontaktuj się z lekarzem specjalistą.
gość
05-10-2008, 19:02:00

Witam.Mam problem taki jak Wszyscy tutaj.A mianowicie corka wczoraj na wieczor dostala najpierw krostki na ciele a po kapieli juz miala cale placki zamiast krostek.Poszlam do lekarza i okazalo sie ze jest to silna pokrzywka i dostala zastrzyk odczuleniowy i wapno oraz amertil.Wszystko bylo ok przez caly dzien az do wieczoa gdzie przed kapiela znowu zaczely pojawiac sie krostki a po kapieli juz na buzi krtani oczkach pojawily sie plamy.Nie wiem z czego to sie wzielo bo nie jadla nic nowego.Czytalam w internecie ze moze to byc obrzek Quinckego.nie wiem juz co robic a na badania adnego skierowania nie dostala.Czy mozna to samemu jakos wyleczyc ?
gość
06-10-2008, 13:42:00

czy mozna to samemu wyleczyc...samemu to mozna zjesc obiad. Jesli corka ponownie dostala pokrzywki to propnuje wizyte u prywatnego lekarza ktory sie problemem konkretnie zajmie a nie "spusci na drzewo jak w 90% przypadku robia przychodnie NFZ"
Początkujący
08-10-2008, 18:40:00

ludzie co jest z ta choroba nimialem jej 5 lat i znowu ja mam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: