Hej tu Kasia,
a więc zdaję relacje z akupunktury, jestem juz po całej serii 10 zabiegów i nie wiem czy warto, tzn wiem że warto było to robić bo czuje się dużo lepiej, pogodniej, weselej, znikła ospałość, wrócił zapał i najważniejsze nerwy się uspokoiły.
Co do
pokrzywki to w trakcie zabiegów (nie na zabieg ale w czasie tych 3 tygodni kiedy były robione
zabiegi) sypało mnie strasznie, jak dawniej kiedyś, że nie byłam w stanie sama tego opanować, robiły się strasznie swędząco piekące bąble (wcześniej już pisałam że umiem sobie sama radzic z moja pokrzywka i występują tylko plamy a nie bąble!). Ale nie ugięłam się i nie bralam allertecu
Teraz jest lepiej, wysypki nie było już kilka dni, tylko kilka malutkich plamek na dekoldzie i twarzy podczas gorącej kapieli. Ale nie wiem jeszcze w jakim stopniu ta akupunktura pomogła na ta pokrzywkę, czy może jest tak jak wczesniej (ja pisałam że sama sobie z tym radze a allertec łykam tylko przed "wielkim wyjściem"

Teraz nie biorę żadnych leków, zobaczymy za kilka dni czy się nie pojawi.
W każdym razie doktor mówił że całkowity efekt będzie widać po 1,5 miesiąca ( cały czas jestem na diecie oczyszczającej wg zalecen). Ponadto z tego względu, że to
uczulenie mam już 10 lat doktor twierdzi że po pierwszej serii niekoniecznie przejdzie, ale należy serię powtórzyć. On mówi że przejdzie na 100% ale leczyc cały rok intensywnie -
dieta, dieta i dieta, spokój, relaks i akupunktura jeszcze 1, 2 lub 3 serie. Następna mam zaleconą na początku maja.
Niewierzę że przejdzie w 100% ponieważ wydaje mi sie że lekarze poprostu nie wiedzą co to jest i dlaczego jest (zwłaszcza ci, którzy nigdy wcześniej tego nie leczyli) ale mam taką malutka nadzieję że super by było gdyby przeszlo .
Nie wiem czy zdecyduje się na kolejną serię. Nie wiem czy warto czy tylko wyrzucę pieniądze ale z drugiej strony tyle kasy już wyrzuciłam że 500zł w jedną czy drugą a moglabym mieć wyrzuty że przestałam walczyc.
Na pewno będę trzymać dietę i ćwiczyc fizycznie.
Aczkolwiek może zdecyduję się na tą serię w maju z tego względu iż rzuciłam tabletki antykoncepcyjne (jak zalecił lekarz) i chcę wyregulowac poziom hormonów nie wiem czy ta 1 seria ktorą zrobilam wystarczy. Na hormony akupunktura działa na pewno wiem po sobie, ponieważ wcześniej jak rzucalam tabletki to szybko do nich wróciłam - za dużo skutków "z odstawienia" wystpiło, a teraz wszystko jest ok i cera tez

Ale to nie na temat więc już o tym pisac nie będę.
Będę obserwować i zobaczę. Napisze za jakieś 2-3 tygodnie czy ustąpiło i w jakim stopniu.