Reklama:

pokrzywka cholinergiczna, alternatywne leczenie, czas trwania (1757)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
26-04-2017, 11:50:53

Witam. Jestem tutaj pierwszy raz. Postanowiłem napisać o swojej przypadłości, bo już nie mam sił na to co się dzieje z moim organizmem. Od ponad 5 lat dostaję pokrzywkę zarówno pod wpływem wysokiej jak i niskiej temperatury. Choroba ta uprzykrza mi życie do tego stopnia, że unikam wychodzenia ponieważ momentalnie na całym ciele dostaję pokrzywkę, skóra jest zaczerwieniona, strasznie swędzi i momentami puchnę. Latem nie mogę wyjść w sandałach, krótkich spodniach natomiast zimą puchną wszystkie odsłonięte części ciała. Zeszłego lata zauważyłem pewną zależność gdy będąc na wczasach w ciepłych krajach byłem niejako zmuszony do przebywania na słońcu, pierwszego dnia pobytu skóra na całym ciele była zaczerwieniona, swędziała ale nie puchła natomiast od drugiego dnia do końca lata skóra jakby się przyzwyczaiła i było wszystko dobrze, niestety do czasu. Idzie wiosna, a ja znowu cierpię. Korzystałem już z porad kilu specjalistów, dermatologów, alergologów i to różnych, robiłem testy i nic.Przyjmowałem leki m.in. Clatrę, leki ze sterydami, maści ze sterydami, kremy z filtrem 50, balsamy do natłuszczania skóry, połykałem beta karoten, piłem soki marchwiowe, wszystko na nic. Jestem u kresu wytrzymałości i załamania ponieważ każde wyjście kończy się powrotem do domu po kilkunastu minutach, nie wspominając już o opalaniu czy uprawianiu sportu. Czy jest ktoś kto potrafi mi pomóc? Proszę o pomoc jeśli ktoś zwalczył to choróbsko i ma jakieś skuteczne sposoby aby się tego pozbyć albo chociaż w jakimś stopniu zapobiec. Z góry serdecznie dziękuję.
gość
22-05-2017, 20:44:42

Witam wszystkich mam nadzieje ze ktoś mi pomoże bo już nie mam sił jestem zalamana.Moja pokrzywka zaczęła się dwa lata temu nagle...pojawiły się u mnie guzy na głowie i zaraz zaczął się wysyp spuchlam tak mocno ze mialam obrzęk naczynio ruchowy i pojawiła się duszność...odrazu pojechałam do szpitala gdzie podano mi wszystkie leki dozylnie i domiesniowo hydrocortyzon itp przeszło i wróciłam do domu .Po miesięcy znow atak pulsowanie skóry głowy guzy wysyp i znów szpital i to samo.Po jakimś czasie znow wtedy bylam w ciazy wyszlam z psem do weterynarza gdy już dochodziłam do gabinetu czułam ze stopy zaczynają puchnac tam już tak spuchlam ze szkoda gadać i zaczęłam tracić przytomność.Wziela mnie karetka okazało się ze mialam wstrząs.Po ok 2 tyg znow atak skończyło się na szpitalu i podaniu hydrocortyzonu.Reszte ciazy przeszłam bez ataków aż do drugiej doby po cc gdzie na oddziale ten sam scenariusz i szybka akcja lekarzy. Następny atak po 2 tyg sprzatalam zrobiło mi się gorąco i zaczęłam puchnac od pokrzywki i oczywiście szpital :(chodzilam do alergologa ale oni dają leki które nie działają takie jak metypred encorton telfast clemastinum wapno ranigast hydroxyzina. Robilam badania które wykazały ige 336 norma do 100.Lekarz niby stwierdził że to od zmiany temp ciala wtedy gdy się nagrzewam...ale jak to jest ze jak biorę gorący prysznic nic mi się nie dzieje ...nie mam sily juz jestwm zalamana proszę o pomoc :(dodam że mam hoshimoto. Pozdrawiam i liczę na pomoc
gość
22-05-2017, 21:17:19

a jak poleżysz z 20min w dość gorącej wodzie to też nic się nie dzieje?
gość
24-05-2017, 19:52:17

Nie leżałam w gorącej wodzie odkąd to mam,ale brałam długie gorące prysznice...
gość
24-05-2017, 19:55:07

I nic mi się nie dzieje po tym :/ już nie mam sił :(
Początkujący
25-05-2017, 05:15:57

Do pani post wyżej:
Przy pokrzywce cholinergicznej objawy pojawiają się (chyba u większości chorych) przy spoceniu podczas wysiłku fizycznego. Zaobserwowałaś to u siebie?
gość
25-05-2017, 09:45:07

chuck 2017-05-25 07:15:57
Do pani post wyżej:
Przy pokrzywce cholinergicznej objawy pojawiają się (chyba u większości chorych) przy spoceniu podczas wysiłku fizycznego. Zaobserwowałaś to u siebie?

Tak,gdy się spoce nawet sprzątając zaczyna się wysyp i puchne. Tak samo mam gdy nagrzewa mnie słońce dlatego nie wychodze gdy tylko jest ciepło...jeszcze gdyby pojawiał się sam wysyp ze swedzeniem to dałabym rade.U mnie jest wysyp puchniecie problemy z oddychaniem i zawsze szpital i za każdym razem się boje ze umre ...juz nie mam sił ani pomysłów :(.Przepraszam za pisownię ale pisze z tel. Pozdrawiam
gość
25-05-2017, 09:49:08

próbowałaś xyzal ?
gość
25-05-2017, 15:55:42

Gość 2017-05-25 11:49:08
próbowałaś xyzal ?
Xyzalu nie bralam ale juz dość sporo tych leków mialam wyżej w długim poście wymienilam te co pamiętam.
gość
26-05-2017, 00:15:41

Wszystkich cierpiących z powodu pokrzywki, zapraszam na wizytę lekarską. Proszę pisać na adres: andrzejn@mp.pl
Pozdrawiam
lekarz rodzinny

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: