Reklama:

Pękające do krwi skóra wewnątrz dłoni (19)

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
05-04-2024, 12:31:30

gość 05-04-2024, 14:30:06
gość 05-04-2024, 14:11:44
Pomocy od 2 lat mam problem ze skórą dłoni Pojawiają się drobne krostki wielkości łebka szpilki które troszkę swędzą ale da się znieść skórą w tym miejscu jest czerwona krostki po 1 dniu znikają a skórą na nich jest żółta sztywna i niw elastyczna przypomina skorupę potem pęka schodzi jest bardzo sucha wygląda to okropnie kiedy już zejdzie wydaje się jakby się goiła ale za ok 3 tyg znowu zaczerwienienie krostki itd Rozlało mi się to na całą dłoń 4 dermatologów badań w laboratorium maści kremów sterydów domowych sposobów i diagnoz atopowe zapalenie skóry łuszczyca bakteria grzybica uczulenie na coś Nic nie pomaga jestem załamana Obecnie mam to na całej wew lewej dłoni jestem prawo ręczna teraz rozlewa się na palce
gość
05-04-2024, 12:54:27

Pomocy od 2 lat mam problem ze skórą dłoni Pojawiają się drobne krostki wielkości łebka szpilki które troszkę swędzą ale da się znieść skórą w tym miejscu jest czerwona krostki po 1 dniu znikają a skórą na nich jest żółta sztywna i niw elastyczna przypomina skorupę potem pęka schodzi jest bardzo wygląda to okropnie kiedy już zejdzie wydaje się jakby się goiła ale za ok 3 tyg znowu zaczerwienienie krostki itd Rozlało mi się to na całą dłoń 4 dermatologów badań w laboratorium maści kremów sterydów domowych sposobów i diagnoz atopowe zapalenie skóry łuszczyca bakteria grzybica uczulenie na coś Nic nie pomaga jestem załamana Obecnie mam to na całej wew lewej dłoni jestem prawo ręczna teraz rozlewa się na palce

gość
07-04-2024, 16:31:45

Witam, u mnie wygląda to tak samo, lekarz 1,5 roku temu stwierdził kontaktowe zapalenie skóry, przepisał maść Bedicort i kazał unikać styczności z substancjami drażniącymi ale jakie to substancje nie wiem do tej pory. Skóra jest sucha, pęka, mocno swędzi zwłaszcza w nocy i podczas silnego stresu. Kremy do skóry wrażliwej/atopowej pomagają złagodzić odczucia ale poprawy wizualnie nie widać. Jestem już załamana :( Mam 37 lat, pracuję z ludźmi i coraz częściej się wstydzę...

gość 05-04-2024, 14:54:27
Pomocy od 2 lat mam problem ze skórą dłoni Pojawiają się drobne krostki wielkości łebka szpilki które troszkę swędzą ale da się znieść skórą w tym miejscu jest czerwona krostki po 1 dniu znikają a skórą na nich jest żółta sztywna i niw elastyczna przypomina skorupę potem pęka schodzi jest bardzo wygląda to okropnie kiedy już zejdzie wydaje się jakby się goiła ale za ok 3 tyg znowu zaczerwienienie krostki itd Rozlało mi się to na całą dłoń 4 dermatologów badań w laboratorium maści kremów sterydów domowych sposobów i diagnoz atopowe zapalenie skóry łuszczyca bakteria grzybica uczulenie na coś Nic nie pomaga jestem załamana Obecnie mam to na całej wew lewej dłoni jestem prawo ręczna teraz rozlewa się na palce

gość
10-04-2024, 07:41:53

Proszę spróbować masc dermovate to jest silny steryd na receptę nie można dlugo jej używać Mi ona troszkę wizualnie pomaga skora jest bardziej miękka i łatwiej schodzi ten martwy naskorek goi też pęknięcia Man w domu całą aptekę nic nie wartą ale z tej maści jestem zadowolona Nie wyleczy ale łagodzi i pojawia troszkę wygląd Ja jeszcze sprawdzę czy nie mam robaków też słyszałam że to może być to bo już nie mam pojęcia co Aktualnie odstawiłam czekoladę i słodycze bo podobno to uczulenie na nikiel ale 3 tyg i nie widzę różnicy
gość
24-04-2024, 16:21:53

gość 05-04-2024, 13:30:06
. Mam ten sam problem czy znalazłaś rozwiązanie ?
gość
24-04-2024, 16:43:57

Niestety nie znalazłam tak jak pisałam wyrzej łagodzi mi ten stan maść dermovate ale to silny steryd i nie stosuje go długo tylko wtedy kiedy wygląda to najgorzej Na zdj które tu załączyłam nie wygląda jeszcze tak źle Jestem załamana to samo robi mi się na drugiej dłoni i na pięcie Może najciemniej pod latarnia i tych kilku dermatologów i mase badań było nie potrzebne Przeczytałam w jakimś artykule że to moja być robaki nie robiłam badań jeszcze na nie
gość
19-07-2024, 04:48:40

Polecam lek equarol, tyle że jest na receptę złagodzi objawy. Mi przepisał dermatolog z powołania. Trzeba robić próby wątrobowe i brać magnez. Dziś robię biosję i dowiem się co to jest.
gość
22-07-2024, 12:35:44

gość 19-07-2024, 06:48:40
Polecam lek equarol, tyle że jest na receptę złagodzi objawy. Mi przepisał dermatolog z powołania. Trzeba robić próby wątrobowe i brać magnez. Dziś robię biosję i dowiem się co to jest.
Proszę dać znać co wykazała biopsja
gość
23-07-2024, 13:10:37

Zrób test na isothiazoline (konserwant środków chemicznych)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: