Reklama:

palamy na plaech i swedzenie skóry , czy to swierzb ? (13)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
08-10-2009, 16:37:53

Cześć wam.

Mam problem ,od dwóch miesięcy może nawet więcej pojawiły mi się białe plamki
na plecach i czasami mnie swędzi skóra a nawet piecze ,a najbardziej w
okolicach pępka ,karku i plecy .

Co mi dolega ?

Dodam ze moja siostra ma 4 miesięczne dziecko i była z nim u lekarza ponieważ
pojawiły się jej Chrostki na główce i okazało się ze ma swierzba O.O , lekarz
przepisał dla każdego domownika maści i wszystko znikło ale ostatnio znowu się
pojawiło na głowie dziecka .

I teraz mam pytanie ,czy mogę mieć świerzba ? Jeżeli tak , to może być tak
długo ? , bo te objawy mam od dwóch-trzech miesięcy tak jak pisałem w
pierwszym akapicie :(
Początkujący
08-10-2009, 17:59:59

świerzb u dorosłych na plecach nie występuje.
sprawć czy na penisie nie masz jakiejś grudki lub małego guzka (na trzone penisa) tam świerzb lubi u mężczyzn bytować. Przy świerzbie będą grudki, strupki ale nie plamy. podeślij ewentualnie zdjęcie
Początkujący
08-10-2009, 18:00:02

świerzb u dorosłych na plecach nie występuje.
sprawć czy na penisie nie masz jakiejś grudki lub małego guzka (na trzone penisa) tam świerzb lubi u mężczyzn bytować. Przy świerzbie będą grudki, strupki ale nie plamy. podeślij ewentualnie zdjęcie
gość
08-10-2009, 18:52:15

nic na penisie nie mam , a tak apropo to mam 17lat.
Praktykuje w piekarni i byłem niecałe dwa miesiące temu na solarium i mi się wydaje ze po tym tak coś nie tak :
gość
08-10-2009, 18:54:42

w tej chwili nie mam zdjecia ale w internecie znalazłem cos w podobie co mam na plecach :

http://img186.imageshack.us/img186/8829/img0088xl7.jpg

Mam takie plamki na plecach i na szyj
gość
06-11-2009, 06:56:21

To nie jest świerzb. Poza tym świerzb nie występuje na szyi u dorosłych.
gość
10-11-2009, 21:18:22

IVERMECTIN, IWERMEKTYNA: tabletki 6 mg doustne (bez smarowania)

Na świecie świerzb i Demodex leczony jest skutecznie lekiem doustnym o nazwie Ivermektyna. Dawkowanie: 0,2mg/kg masy ciała. Dawka na 60 kg - 4 tabletki po 3mg lub 2 tabletki po 6mg. Lek stosowany jest jednorazowo, dolegliwości ustepują do dwóch tygodni. Czasami jest konieczne powtórzenie kuracji po 14 dniach. We wszystkich publikacjach naukowych stwerdzają że lek jest bezpieczny i b. skuteczny, w Polsce niestety nie jest zarejestrowany. Ivermektyna - teoretycznie najprostsza w użyciu - doustnie raz w dawce odpowiedniej do wagi. Wg amerykańskich badań klinicznych najskuteczniejsza jest właśnie Ivermektyna. O wiele niższą skuteczność ma Novoscabin, Crotamiton, Maść Siarkowa, Permetryna.

Iwermektyna wykazuje szerokie spektrum działania pasożytobójczego. Iwermektyna powoduje zakłócenie przewodnictwa impulsów nerwowych co w konsekwencji prowadzi do porażeń i śmierci pasożytów, które masowo obumierają w organizmie.

CHETNYCH O KONTAKT W SPRAWIE LEKU PROSZE PISAC NA NR GG 12799064

LUB NR TELEFONU 514 500 963
gość
12-11-2009, 10:47:05

Kochany idz do lekarza bo u mnie swedzoca wysypka na plecach i 3 krostki na brzuchu dermatolog stwierdzil swierzb. Dostalam crotomiton smarowalam 3 dni potem kapiel i miedzyczasie wypranie i wyprasowanie wszystkiego nawet kurtek a plaszcze do czyszczenia chemicznego. Moj lekarz poweidzial ze nie ma koniecznosci leczenia calej rodziny w rezultacie zarazilo sie moje 2 letnie dziecko i tym razem smarowanie wszystkich domownikow. Po tygodniu zrobilam powtorke bo znowu zaczely mnie swedziec plecy i znowu pranioe poscieli i recznikow. Kupilam jeszcze novoscabin w aptece internetowej bo w moim miescie nigdzie nie ma i mam zamiar za jakis tydzien jeszcze raz powtorzyc. Te leki polskie sa gowniane i slabo dzialaja nie wystarczy jednorazowe leczenie. Dzis mysle ze juz chyba dziada opanowalam ale codziennie ogladam dzieci i siebie czy cos tam nie wyskoczylo. Acham i jeszcze jedno posciel i ubrania ,ktorych uzywalam w trakcie choroby lezy wyprana i wyprasowana ale nie mam odwagi jescze jej uzyawac. Odwagi i nie poddawajcie sie z tego koszmaru da sie wyjsc.
gość
25-01-2010, 21:07:27

szukam leku na to paskudztwo crotamiton mi nie pomógł wiec proszę o pomoc gdzie mogę dostać lek novoscabin i jaka cena jest tego leku lub może ascabiol jeśli macie adres sklepu internetowego to proszę o podanie
gość
07-02-2010, 21:57:58

Mam pytanie,od kilku dni swedzi mnie brzuch w okolicy pepka i po bokach.Boję sie czy to nie jest czasami świeżb???Mam 2 letnie dziecko i niechciałabym je zarazić.Słyszałam że można to dostać z braku chigieny ale ja staram się ją przestrzegać.Proszę o jakąś wiadomośc ...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: