Reklama:

odzież dermasilk (55)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
15-11-2009, 21:06:22

moja opinia: kupilam probnie spodenki ze stopkami mojemu 3,5 rocznemu dziecku. Ciekawa bylam czy to zadziala. Pierwszej nocy nic sie nie zmienilo. Bylam juz gotowa oddac ten material, bo to kosztuje! Jednak w dzien (Karol mial to na sobie takze w dzien pod dresikami) a potem w nocy przyszla cisza, to znaczy moje dziecko przestalo sie drapac. Skóra po tygodniu zaczęła wyglądać normalnie. Wiec na kazdego to pewnie inaczej dziala i nie od razu. Teraz dokupilam reszte i jestem zadowolona.
gość
15-02-2010, 21:14:11

i pomaga w kuracji azs razem z masciami, ktore przepisal lekarz. Polecam!
gość
14-08-2010, 00:28:34

na ich stronie co sprawdziłam jest cała masa aptek
gość
11-01-2011, 14:15:05

Polecam również dla dzieci chorych na atopowe zapalenie skóry. Choć drogie to jak nie wiem ale za to skuteczne i nie trzeba stosować maści sterydowych! A w końcu to dla dzieci jest bardzo ważne.
gość
25-03-2011, 09:17:59

ja mialam mozliwosc przetestowac w Anglii, na szczescie te w Polsce nie rozni sie niczym. Tylko nie wiem czy to jest refundowane juz w naszym kraju? ktos wie?
gość
26-08-2011, 13:34:58

Witam wszystkich
Specjalnie zarejestrowałem się na forum, żeby wyrazić opinię na temat tych ubrań
Niestety po wypróbowaniu spodenek u mojego dziecka nie nastąpiła absolutnie żadna poprawa w wyglądzie skóry jak i nie zaobserwowałem ustępowania świądu
Apeluję do wszystkich, żeby nie robili sobie złudnych nadziei, bo sam wiem z jakim optymizmem ja do tego podchodziłem. Każdy rodzić, który ma dziecko z AZS wie o czym piszę - chwytamy się wszystkiego - jak to napisał któryś z poprzedników tonący ....
Szkoda, ale moja walka z AZS nie dobiegła końca, lecz mam nadzieję że w końcu się uda, ale jestem pewny jednego - DERMASILK mi w tym NIE POMOŻE>
gość
13-09-2011, 19:29:42

a ja dzisiaj dokupiłam córce piżamkę i jej pomaga. To chyba zależy od przypadku. Kamilka jest trudnym przypadkiem i stosowaliśmy naprzemiennie emolienty + dermasilk. Początkowo było strasznie, wyłam jak bóbr... Po dwóch m-cach dowiedzieliśmy się o dermasilku chyba z gazety Mam dziecko i wiadomo, ze wszystkiego rodzic się chwyci by swemu dziecku pomóc. Ale u nas pomogło! I nie wiedziałam początkowo czy to przez te ubranka czy przez e***l. Odstawiałam by to przetestować i Kamisi jednak bardziej poprawił stan skóry właśnie dermasilk więc nie ma co generalizować. Ta choroba nosi różne znamiona i różnie się ją przechodzi lub nie. Mojej siostry koleżanka zmaga się z azs i u niej lekarze znowu stwierdzili, że się denerwuje więc i jej córka się denerwuje co nasila chorobę. Masa jest czynników. A Kamiś nosi dzielnie te ciuszki i poki co, na razie nie jest źle (odpukuje w niemalowen!)

pozdrawiam Was,
Wiki
gość
03-10-2011, 19:08:25

my stosujemy rekawiczki w naszych dwoch zakladach stomatologicznych. Zakladamy je pod lateksowe jednorazowki. I nam sie one tak spodobaly, ze czasem az nie chce nam sie ich zdjac :)
gość
04-10-2011, 12:41:06

to na kazdego chyba inaczej dziala. Ja mam skore atopowa. Dzieki wlasnie golfowi z dermasilku moje zmiany wokol szyi sie zmniejszyly i nie strasze ludzi w robocie. ja polecam.

mirek
gość
05-10-2011, 18:42:04

a na pekajaca skore na dloniach to mozna to stosowac? bo stosuje masci robione w aptece i chce sie dowiedziec

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: