Reklama:

Odmrażanie brodawek, a krwiaki. Czy to normalne ? + ZDJĘCIE (13)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
26-02-2010, 09:47:38

Witam !!!

Mam problem, wczoraj byłem u chirurga na zabiegu mającym na celu usunięcie powstałych zmian skórnych na stopie, za pomocą wymrażanie nie mam pojęcie czy to był podtlenek azotu czy ciekły azot. Nie o to tu chodzi, miałem zabieg w czterech miejscach na stopie z czego na trzech wystąpił obrzęk o czym uprzedził mnie lekarz, lecz czy to normalna reakcja organizmu że w miejscach wymrażania powstają tak ogromne pęcherze wypełnione krwią strasznie boli chodź domyślam się że musi, ale bez przesady aż taki obrzęk i ból, najzabawniejsze jest to że po zabiegu poinformowałem chirurga że pracuję na budowie, a jak to o tej porze roku w gumofilcach na co się skrzywił i powiedział coś w stylu; „w gumofilcach, oj to bardzo nie dobrze dla brodawek” i przepisał mi puder do stóp. Nie mam już siły pytałem się jak człowiek człowieka, czy będę w stanie normalnie funkcjonować lekarz stwierdził, że tak nie wypisując mi żadnego zwolnienia od pracy, zachował się tak jak gdyby nie miało być problemów ze stopą, a tu takie krwiaki że ach !!! i ja mam iść na budowę ? jak skarpetkę mam problem ściągnąć. Proszę odpiszcie czy to normalne czy powinienem jechać do szpitala ? (oczywiście skontaktowałem się z miejscem w którym miałem wykonywany zabieg Pana Doktora dziś nie było w tej klinice, dostałem numer i zadzwoniłem by skonsultować się z chirurgiem który zapewniał że to normalne że ech! Takie pęcherze to normalne i że l4 mogę odebrać w poniedziałek). Napisałem więcej niż powinienem był PROSZĘ NIECH KTOŚ MI NAPISZE CZY MAM JECHAĆ Z TYM DO LEKAŻA BÓL JEST OKROPNY PULSUJĄCY…

Zdjęcie;

http://img514.imageshack.us/i/krwiaki.jpg/
gość
26-02-2010, 11:33:03

Witam ponownie, sam zdążyłem sobie odpowiedzieć na to pytanie... czytając poniższy artykuł;

"krioterapia – najczęściej ciekłym azotem polega na wymrażaniu za pomocą wacika lub aplikatora. Jest metodą pozornie tanią. Konieczne jest wiele wizyt, każda wiąże się z długim i kłopotliwym gojeniem, szczególnie przy brodawkach pospolitych i głębokich brodawkach podeszwowych – ból pojawia się w domu, pacjent musi pielęgnować krwisty pęcherz odmrożeniowy i robi to w nadziei, że brodawka oddzieli się i nie powróci. Niestety mimo wielokrotnego wymrażania brodawka odrasta, a co gorsza nierzadko większa. Dzieje się tak, dlatego, ze wymrażanie jest nieprecyzyjne. Wycięcie chirurgiczne, łyżeczkowanie – jest zabiegiem krwawym pozostawiającym blizny, a niestety wznowy są częste."

Wniosek, LASER!!! na prawdę odradzam Krioterapie... niestety u mnie Laser był nieczynny... i wyczekiwanie w zniecierpliwieniu doprowadziło do podjęcia leczenia za pomoca Krioterapi, teraz żałuję czekają mnie jeszcze dwa zbiegi na pewno, jak pisze w/w "pozornie tanią" pierwsza wizyta 200złotych... :/ Życie !!!
gość
14-09-2010, 12:27:45

Jak należy pielęgnować pęcherz odmrożeniowy aby zagoić szybko pozbyć się bólu.Jakich użyć środków, czy ijak ptrzekłuwać.
gość
14-09-2010, 12:27:48

Treść zablokowana przez moderatora

gość
14-09-2010, 12:28:21

gość
14-09-2010, 12:30:47

gość
14-09-2010, 12:31:34

gość
09-08-2011, 12:36:11

Gość 2010-02-26 12:33:03 Witam ponownie, sam zdążyłem sobie odpowiedzieć na to pytanie... czytając poniższy artykuł;

"krioterapia – najczęściej ciekłym azotem polega na wymrażaniu za pomocą wacika lub aplikatora. Jest metodą pozornie tanią. Konieczne jest wiele wizyt, każda wiąże się z długim i kłopotliwym gojeniem, szczególnie przy brodawkach pospolitych i głębokich brodawkach podeszwowych – ból pojawia się w domu, pacjent musi pielęgnować krwisty pęcherz odmrożeniowy i robi to w nadziei, że brodawka oddzieli się i nie powróci. Niestety mimo wielokrotnego wymrażania brodawka odrasta, a co gorsza nierzadko większa. Dzieje się tak, dlatego, ze wymrażanie jest nieprecyzyjne. Wycięcie chirurgiczne, łyżeczkowanie – jest zabiegiem krwawym pozostawiającym blizny, a niestety wznowy są częste."

Wniosek, LASER!!! na prawdę odradzam Krioterapie... niestety u mnie Laser był nieczynny... i wyczekiwanie w zniecierpliwieniu doprowadziło do podjęcia leczenia za pomoca Krioterapi, teraz żałuję czekają mnie jeszcze dwa zbiegi na pewno, jak pisze w/w "pozornie tanią" pierwsza wizyta 200złotych... :/ Życie !!!
gość
27-08-2014, 19:25:15

Pewnie są to kwestie bardzo indywidualne ale mi krioterapia pomogła i w ciągu kilku dni pozbyłem się dużej nieestetycznej brodawki na głowie. Co ciekawsze za pomocą środka do samodzielnego wymrażania kurzajek i brodawek. Dawka dwukrotnie większa niż zalecana ale efekt rewelacyjny i co ważne nie uszkodzone cebulki włosowe. Powtórzyłem na drugiej mniejszej i również sukces. Pojawił się mały krwiak który zniknął sam razem z brodawką.
Rok a problem nie wrócił.
gość
13-11-2015, 09:29:06

Ja nabawilam sie bąbla w ksztalcie pilki pod stopa po wymrozeniu kurzajki-za 200zl. Przez brak kontaktu ze sprcjalista i innych wskazowkach tak sie zalatwilam. W rezultacie trafilam na pogotowie gdzie usunieto babla z krwiakiem. Od zabiegu wymrozenia ciagly ból a teraz tylko przy wymianie opatrunkow. Nie wiedzialam ze to wszystko tak sie potoczy. NIE POLECAM wymrazania kurzajek! Nigdy na to juz sie nie zgodze.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: