Reklama:

Nowy konkurs ! Do wygrania zestawy kosmetyków DERMACOS HIPOALERGICZNY (33)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Czas na relaks

Forumowicz
15-06-2015, 09:04:55

PYTANIE: Napisz w kilku zdaniach jak dbasz o skórę ciała, by była zdrowa?

Czas trwania konkursu: 15.06.2015 - 17.07.2015

Wyniki podamy do 21.07.2015r.

DO WYGRANIA 12 ZESTAWÓW KOSMETYKÓW DERMACOS HIPOALERGICZNY

ZASADY:

1. Każdy uczestnik konkursu musi posiadać konto w serwisach Medforum.
2. Każdy uczestnik może dodać jeden wpis.
3. Nagrodami w konkursie jest 12 zestawów kosmetyków DERMACOS
4. Jeżeli po kontakcie z wygranymi nikt się nie zgłosi w ciągu 30 dni, nagroda przechodzi na rzecz Medforum.
5. Redakcja Medforum dokona oceny odpowiedzi i wyłoni najciekawsze i najpełniejsze odpowiedzi, które zostaną nagrodzone.

Fundatorem nagród jest Instytut Dermokosmetyków Ideepharm Sp. z o.o.
Kontakt Medforum
Początkująca
15-06-2015, 17:16:51

Witam!
Ze względu na to, że pracuję po 12 godzin, to wracam do domu bardzo zmęczona; ale staram się zawsze zadbać o moją wrażliwą skórę. Mimo, że mam 30 lat stosuję kosmetyki hipoalergiczne dla niemowląt oraz do skóry wrażliwej.
Bardzo długo nie mogłam sobie poradzić z moją skórą- po myciu mydłem- dział się koszmar... Kosmetyki do skóry suchej i bardzo suchej tez nie pomagały. Całe ciało po myciu przez jakieś 20 swędziało tak, że myślałam, że któregoś razu się zadrapię. W końcu trafiłam do dermatologa ale po preparatach przez niego zapisanych było niewiele lepiej. Az ktoś mi powiedział, że może bym spróbowała kosmetyków dla niemowląt.. i faktycznie .. skóra ma się o wiele lepiej :)
Myję się w płynie do kąpieli dla niemowląt a buzię myję samą wodą. Potem ciałko smaruję balsamem dla niemowląt a buzię kremem nawilżającym do skóry wrażliwej.
Ze skórą dłoni również problemy, gdyż w pracy mam duży kontakt z detergentami. Na noc dłonie pokrywam grubą warstwą kremu do rąk.
Pozdrawiam wszystkim z problemami skórnymi i życzę efektywnych poszukiwań odpowiedniego dla skóry środka
Początkująca
17-06-2015, 20:41:32

Jestem osobą, która bardzo źle znosi wszelkiego rodzaju kosmetyki oraz produkty do makijażu dlatego bardzo dużą wagę przykładam do tego co stosuję na swoją skórę.
Każdego dnia kilkukrotnie oczyszczam twarz wodą z dodatkiem gliceryny – produkt dla niemowląt.
Stosuję krem do mojego typu skóry.
Wieczorem starannie usuwam makijaż.
Do mycia ciała stosuję preparaty dla małych dzieci, ponieważ tylko na nie nie mam jeszcze uczulenia. Po każdej kąpieli/prysznicu stosuję oliwkę dla niemowląt a następnie bez spłukiwania wycieram się ręcznikiem – dzięki temu oszczędzam czas i nie muszę czekać aż oliwka się wchłonie.
Staram się pić co najmniej 2 litry wody niegazowanej dziennie
Raz w tygodniu stosuję pilling
W lecie korzystam z kremów z wysokim filtrem UV szczególnie dbając o nos – łatwo ulega oparzeniom słonecznym.
Początkująca
18-06-2015, 07:29:32

Mój sposób na zadbaną i zdrową skórę to produkty zawierające kwas mocznikowy.
Od bardzo dawna miałam problemy z pękająca skórą na piętach. Podczas jednej z wizyt w aptece farmaceutka poleciła mi krem z kwasem mocznikowym o stężeniu co najmniej 20%. To był strzał w dziesiątkę – skóra nie pęka a piety są miękkie i przyjemne w dotyku.
Idąc tym śladem zaczęłam stosować wyżej wymienione kremy – oczywiście o niższym stężeniu kwasu mocznikowego do całego ciała. Już po kilku dniach zaobserwowałam znaczną poprawę. W chwilo obecnej moja skóra jest wyraźnie nawilżona a w dotyku bardzo delikatna i gładka.
gość
19-06-2015, 07:36:27

Od lat zmagam się z problemem suchej skóry.
Kosmetyki, po które sięgałam do tej pory nie przynosiły efektów, które chciałabym osiągnąć.
Ostatnio zaczęłam stosować kilka prostych sposobów, aby stan skóry się poprawił. I tak:
- w słoneczne dni staram się nie wychodzić na zewnątrz bez dodatkowego zabezpieczenia skóry. Czyli krem z odpowiednio wysokim filtrem. Zimą sięgam po produkty zabezpieczające przed zimnem i wiatrem
- zauważyłam, że moja skóra lepiej znosi prysznic niż kąpiel
- pod prysznicem używam tylko najdelikatniejszych żeli lub mydeł myjących. Jak tylko pojawiają się problemy natychmiast odstawiam dany produkt
- po prysznicu skórę delikatnie osuszam, dotykając ja ręcznikiem a nie gwałtownie wycierając całe ciało. Trwa to trochę dłużej, ale uwierzcie mi warto
- po kąpieli od razu sięgam po krem nawilżający i tak jak wyżej znów wybieram produkty najdelikatniejsze. Bardzo często są to produkty dedykowane skórze dzieci i w dodatku hipoalergiczne
To tyle ode mnie.
Początkująca
19-06-2015, 20:08:18

Ja przede wszystkim uwazam ,ze podstawa pielegnacji skóry jest dzialanie zarowno od wewnątrz,gdyz derma czyli skora oznacza skore wewnetrzna a wiec ogromny wply ma prawdidlowe odzywianie,razowy chleb,owoce wazywa,ryby ,przetworzony nabial ,przyprawy zilolowe zamiast soli ,malo cukru ,podobno od niego skora sie starzeje szybciej .
Natomiast w rzeczywistosci pielgnujemy wierzchnia powloke skrory czy naskorek a wiec ja robie to etapami :
oczyszczanie
złuszczanie
regeneracja
Uzywam codziennie mleczka i tonicu do zmywania makijazu,kremu odzywczego do twarzy i pod oczy a raz na tydzien serum i peeling enzymatyczny,tradycyjny gruboziarnisty moze wplynac na popekanie naczyn krwionosnych .
Do codziennej kapieli uzywam rowniez peelingu cukrowego i odzywczego zelu pod prysznic z orzechow makadamia ,rowniez balsam lub olejek do ciala mam bardzo sucha skore .
Do stop uzywam masci glicerynwych z urea i codziennie je tarkuje ,nie zapominam takze o dloniach njalepszy jest dla mnie krem z talkiem .
Rowniez wlosy wymagaja oddzielnej pielegnacji ja uzywam szamponu do wlosow suchychz odzywczym serum,czesto robie odzywke termiczna z wosku .
Do tego aby cialo bylo jedrne codziennie uprawiam jogging ,chodze na spacery,jezdze na rowerku treningowy .
Jestem z siebie i z kondycji swojej skory zadowolona i chce dlugo cieszyc sie mlodym i pieknym wygladem
Początkujący
23-06-2015, 07:09:47

Najważniejszy dla mnie jest dobór kremu do mojej skóry. Staram się zawsze sprawdzać dokładnie skład kremu, jego przeznaczenie itp. Zwracam uwagę na to, aby krem miał lekką formułę i nie zawierał zbyt wielu składników aktywnych. Na zimę wybieram kremy mocniejsze, bogatsze w składzie tak, aby w trudnych warunkach pogodowych zapewnić skórze dodatkową ochronę.
Sięgam po produkty, które są przeznaczone dla osób po 35 roku życia. Lubie produkty, które zawierają kolagen i witaminę A i E.
Oczywiście pamiętam, aby cały czas nawadniać organizm i mieć zawsze przy sobie mała butelke z wodą mineralną.
Początkująca
25-06-2015, 19:24:12

Skóra jest częścią ciała, której chyba każdy poświęca dużo czasu. Może dlatego, że ten narząd widać. Jest wizytówką. Jako stomatolog zwracam szczególną uwagę na ręce (oprócz zębów) i dbam o nie szczególnie, ponieważ na co dzień pracuję w rękawiczkach i po wielu latach pracy uczuliłam się na lateks. Skóra moich rąk jest sucha, popękana, napięta, swędząca i niekiedy krwawiąca. Korzystam z rękawiczek silikonowych, nitrylowych, ale podstawą jest pielęgnacja z użyciem balsamów i kremów niealergizujących, nawilżających i natłuszczających, przywracających i pozwalających utrzymać zdrowy stan skóry. Do mycia tak rąk jak i całego ciała używam syndetów hipoalergicznych w postaci żelu pod prysznic. Rzadko korzystam z kąpieli wannowej. Do ciała balsam dla cechy suchej, pod oczy krem odżywczy, codziennie.
Pracę mam zwykle chodząco-stojącą, więc i stopy wymagają opieki. Bardzo dobrze służą kremy do stóp z zawartością mocznika, zmiękczają naskórek i odbudowują go.
Wtajemniczona
26-06-2015, 08:55:51

Problemy ze skórą mam od niedawna. Wcześniej wystarczył mi krem typu Nivea, na wszystkie części ciała i olejek do opalania/masło kakaowe. Proces starzenia obejmuje skórę i stwarza duże problemy - suchość, podrażnienia, pieczenie, szczególnie po kapieli. Na dzień używam kremu do cery wrażliwej adekwatnej dla wieku, do cery z problemem naczynkowym, na noc krem przeznaczony na noc i pod oczy intensywnie nawilżający. Do całego ciała balsam nawilżający po kąpiweli pod natryskiem (nie korzystam z wanien). Do stóp krem na bazie mocznika. Okresowo kosmetyczka, piling twarzy. czasami maseczki odżywcze w warunkach domowych. Ochrona przed słońcem, kremy z filtrem. Często kremuję ręce z powodu wielokrotnego ich mycia i korzystania ze środków odkażających (praca).
Dbam o nawadnianie organizmu, szczególnie w czasie upałów.
Początkująca
26-06-2015, 17:55:54

Mam 25 lat.Od małego leczę się na Atopowe Zapalenie Skóry i muszę używać odpowiednich kosmetyków do skóry wrażliwej.Do mycia ciała używam specjalnego mydełka do skóry wrażliwej albo czasami żelu do mycia ciała do swędzącej skóry i do tego emulsja do ciała.Staram się też zamiennie kąpać w siemieniu lnianym bądź płatkach owsianych.po takiej kąpiel skóra jest bardziej gładka i mnie dokucza mi efekt świądu.Po kąpieli używam do smarowania ciała maści z 5% mocznikiem,na twarz maść cholesterolowa bądź z witaminami.Zauważyłam,że po takiej pielęgnacji skóra jest mniej szorstka i skłonna do łuszczenia się jak to miało miejsce dawniej.Jeśli chodzi o dietę to piję wodę alkaliczną,zieloną herbatę,staram się zdrowo odżywiać,nie sięgając po jedzenie,które ma konserwanty,barwniki,ulepszacze i inne sztuczne dodatki.Jem dużo warzyw,owoców,jeśli mięso to chude,nie jem ryb,bo jestem na nie uczulona i nie piję mleka ze względu na duże ryzyko uczulania.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości wszystkim atopikom
Odpowiedzi w tym wątku zostały zablokowane.
Reklama:
Reklama:
Reklama: