Reklama:

Łuszczaca/ swedzaca/ boląca/ pękajaca/ krwawiaca - skóra w okolicach odbytu ... (165)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
27-08-2011, 17:35:33

Ja bym to smarowała ,maściami takimi jak rumiankowa nagietkowa arnikowa mogą być zmieszane razem lub żelem z żywokostu a nasiadówki z szałwii dobrze też działa linomag.
Początkujący
31-08-2011, 07:27:43

może co do tej diety to będę musiał sie nad jakaś zastanowić... ost. spróbowałem w tamte miejsca posypać zasypka przeciwgrzybicza do stóp i o dziwo jest poprawa... wiec może spróbować znowu w ta stronę iść ?? zastanawia mnie tylko jedna rzecz pierwsze diagnozy od pani dermatolog były ze to grzybica i rożnych leków przeciwgrzybiczych się mnóstwo najadłem :/ pamiętam ze nawet stosowałem dietę przeciw grzybicza i to ponad miesiąc czasu... Wydaje mi sie ze te częste rozwolnienia mogą mieć wiele wspólnego z jakimś grzybem bytującym w jelicie grubym ale to tylko moje domysły... kiedyś robiłem badania kału na obecność grzybów i nic nie wykazało :/
sam juz nie wiem co z tym robic :/
Początkujący
10-09-2011, 12:49:46

Witam
Dzis to pieczenie jest juz nie do wytrzymania w dodatku zaobserwowałem ze nasila sie przed oddaniem stolca( a moze to tylko moje złudzenie)... Tak jak napisałem ostatnio ze zasypka przeciwgrzybicza pomagała to goić chociaż nie eliminowała swędzenia i pieczenia to postanowiłem kupić cos lepszego od tego kupiłem maść "daktarin"ale niestety żadnych efektów :( ręce mi juz opadają... ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ??
gość
10-09-2011, 19:41:54

Możesz wypróbować wyciąg z kasztana działa dobrze na jelito grube i myślę że wtedy by i ten problem zniknął.
gość
12-09-2011, 07:03:02

Kobieto co ma wyciąg z kasztana do jelita grubego ?, to, że zwiększa szczelność naczynek krwionośnych tu nie pomoże.

Spróbuj to płukać rumiankiem codziennie
I lewatywy, może to z jelitem grubym jest coś nie tak, a zamiast do dermatologa idź do proktologa, on zna lepiej tamte miejsca.
Początkujący
10-10-2011, 09:10:45

Witam ponownie niestety z moimi dolegliwościami nie jest dobrze:/ na lekarzy to mi już ręce opadają(za niedługo to oni mi będą płacić za korepetycje!!)... Gdzieś przeglądając internet natknąłem się na taka chorobę jak grzybica jelita grubego (candida, kandydoza)i powiem wam szczerze ze wiele dolegliwości się zgadza. Zrobiłem sobie morfologie i rozmaz na własne życzenie ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tych wyników ??
PLT FLAGS:
WBC:4.1 10(3)/mm3
RBC:4.71 10(6)/mm3
HGB:13.5g/dl
HCT:42.3%
PLT:270 10(3)/mm3
PCT:198%
MCV:89um3
MCH:28.3pg
MCHC:31.8g/dl
RDW:13.0%
MPV:7.4um3
PDW:15.7%

WBC FLAGS:
%LYM: 27.1%
%MON: 5.3%
%GRA: 67.6%
#LYM: 1.1
#MON:0.2 l
#GRA: 2.8

ROZMAZ KRWI:
LIMFOCYTY# 1,8tys/mm3
KOMÓRKI POŚREDNIE# 0,9tys/mm3
NEUTROCYTY# 3,2tys/mm3
LIMFOCYTY% `34%
KOMÓRKI POŚREDNIE% EOZ.9%
NEUTROCYTY% segm.57%

Okiem laika widać ze komórek pośrednich mam za dużo i wiem jakie mogą być tego przyczyny ale czy oprócz tego sa jeszcze jakieś niepokojące wyniki w moich badaniach ?
A co do tego proktologa to postaram sie dzisiaj o skierowanie... chociaż wydaje mi się ze lepszy byłby gastrolog. Mniejsza o to z góry dziękuje za porady ;)
Pozdrawiam
gość
22-10-2011, 19:29:46

Witam.
Niestety mam podobny problem do Twojego:( od dluższego czas mam zaczerwienione miejsce o dziwo po jedne stronie odbytu. Swędzi mnie, najgorzej jest w nocy. Na początku myslalam że to uczulenie, ale teraz przenosi sie to tez na pochwę:( zwróciłam uwagę że skota sie łuszczy. Wybieram sie do lekarza. Jak na razie nic nie pomaga:( a to jest bardzo uciążliwe.
Mam nadzieję że się tego pozbedę.
Pozdrawiam
gość
24-10-2011, 06:53:41

To ma wyciąg z kasztana do jelita grubego że likwiduje hemoroidy wewnętrzne i stany zapalne w w/w jelicie
Jako że miałam podobne problemy i to mi pomogło ośmieliłam się o tym napisać no ale każdy ma wybór może zastosować co tylko zechce,to jego d.........i może cierpieć albo sobie pomóc.
pozdrawiam.
Początkujący
20-12-2011, 20:04:54

powiem tak dziękuje za wszystkie rady ale niestety nic nie skutkuje:( mam pomału tego wszystkiego dość w dodatku moja partnerka tez chyba się tym zaraziła bo tez się drabie w tamtych miejscach swędzi boli no i ma dziwne upławy z pochwy... była u ginekologa dostała czopki dopochwowe ale niestety nie pomogły ... równo z nią ja jadłem kolejny zestaw antybiotyków niesyte z podobnym skutkiem :(
Początkujący
20-12-2011, 20:10:26

a przypomniało mi sie cos jeszcze kiedyś miałem takie małe guzki w okolicach odbytu dermatolog stwierdził ze to kłykciny kończaste wymroził to azotem i zniknęło ale ost zaobserwowałem takie male guzki na mosznie wiem ze kłykciny mogą sie nawrócić ale czy to one mogą być powodem tego wszystkiego ?? a i czy ktos wie czy kłykciny występują jedynie na skórze człowieka czy mogą tez bytować w jelice grubym??... miałem kiedyś kolonoskopie to chirurg stwierdził małe polipy wewnątrz jelita grubego...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: