Łupież pstry,bazuje na zatłuszczonej a osłabionej,skórze.Więc trzeba zmienić na czas leczenia jego warunki środowiskowe.Odtłuszczamy skórę mydłem siarkowym raz na dobę.Po namydleniu pod prysznicem pozostawić bez spłukania przez 1 minutę.W tym czasie wmasowywać pianę mydlaną w miejscach wyraźnie zakażonych.Spłukać całość.Następnie rozprowadzić po całym ciele szampon Nizoral+olejek drzewa herbacianego w stosunku : na małe opakowanie połowę małej buteleczki olejku herbacianego (tj.połowę z 7 ml,lub 10 ml) ,dolać do całości 2 łyżeczki wody,można z kranu.Tak sporządzony szampon traci właściwości pieniące,ale to nic .Po myciu mydłem siarkowym poprawić mycie Nizoralem+olejek herbaciany.Tak przez dwa dni.Następnie lekko podrażnioną suszeniem skórę,myć mydłem dziegciowym,a po spłukaniu Nizoral + olejek herbaciany,dwa dni,jeśli
skóra nie wraca do normalnego zdrowego koloru i nadmiernie piecze.Zrobić jedno mycie mydłem lanolinowym.Następnie od nowa,mydło dziegciowe,po spłukaniu Nizoral + olejek herbaciany.Między czasie po kąpieli jeśli są widoczne miejsca(plamki,kropki )zakażone grzybem można przecierać punktowo olejkiem herbacianym,lub octem jabłkowym aby nie swędziało.Jeśli na skórze występują mocno zaawansowane punkty zakażenia,tzn jest lekka łuska naskórna i bardzo swędzi.To terapia nieco szokowa,podczas namydlenia mydłem dziegciowym trzeba wziąć drobny pumex ten do zdzierania naskórka na piętach,i bardzo delikatnie po samym wierzchu skóry przecierać,niczym drapanie (można próbować inaczej
pilingować za pomącą innych środków ) WAŻNE WALCZYMY Z
ŁUPIEŻEM PSTRYM NA PRZESUSZONEJ SKÓRZE,ON TAK GINIE.DOPIERO PO WYLECZENIU,PRZYWRACAMY GŁADKOŚĆ SKÓRY Po zakończonej kuracji,wyszukujemy szampon z zawartością krzemionki,dodajemy połowę porcji leczniczej tj 1/4 małej buteleczki olejku herbacianego.Taki szampon profilaktycznie używamy raz w tygodniu zamiast Nizoralu.My mamy Nizoral+ na naszą kontrolę łupieżu.Zerwiemy zakażoną łuskę.Skórę nieco podrapiemy.Lecz organizm wyzwoli proces naprawy naskórka (naturalne działanie wewnętrzne organizmu).Wspomagamy tą odnowę i gojenie naskórka,mydłem dziegciowym.Powstanie nowa nie zainfekowana skóra w tym miejscu. ( oczywiście zwracamy uwagę na ewentualną nietolerancję tych substancji ) Życzę spokojnego życia bez drapania.A i lekkość ciała po olejku herbacianym.