Reklama:

łupież biały!!!??POMOCY!!! (17)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
14-02-2009, 14:38:00

Czy może ktoś z was miał kiedyś łupież biały na skórze???dostałam tego jakieś pół roku , chyba nad morzem, na początku nie było nic widać, dopiero jak poszłam ze dwa razy na solarium wyszło mi na plecach kilka plamek, na rękach mam zaledwie dwie, ale juz takie chropowate, łuszczą się i nie da się ich wogóle usunąć!!! byłam u dermatologa, powiedział,że to łupież biały i zapisał maść robioną w aptece(hydrocortizon mieszany z czys tam) ale nic to nie pomaga, smaruję się 2 miesiąć i nic!!! macie może jakieś doświadczenia z tym cholerstwem??? bo ja naprawdę nie wiem już co robić.....
[addsig]
gość
13-03-2009, 20:44:00

wiesz ja rowniez mam stwierdzony lupiez bialy. borykam sie z nim juz 4 lata i problem nie ustepuje. biale suche plamy na przedramieniach... lekarz kazal jak najczesciej nawilzac skore np oliwka dla dzieci + masc robiona w aptece z mocznikiem+ peeling dotknietych miejsc tym cholerstwem. Chodzi o to zeby zluszczyc ta sucha skore jednoczesnie ja nawilzajac w ten sposob ja sie odbudowuje. dobrze jest dodawac olejku do kapieli oilantum plus. te miejsca mozna smarowac jeszcze mascia z witamina A to chyba wszystkie mozliwosci...
gość
23-03-2009, 22:01:00

sprubojcie clotrimazolum
gość
29-03-2009, 09:11:00

Wątpię czy hydrocortison ci pomoże bo mi dermatolog zapisał go na trądzik i na trądzik pomaga ale na skórę z jakimiś plamkami nie wydaje mi się żeby ci pomógł
gość
06-06-2009, 12:53:00

ja tez to mam i lekarz przepisała mi maść advantan , to jest na recepte i kosztuje ok.20 zł .
gość
08-07-2009, 18:55:00

mam łupież biały. skóra miałam sząrstką i zaczęly pojawiac sie białe plamki na rękach poszlam do dermatologa i powiedział że nie mozna używać żeli i balsamów zapachowych i barwionych. czyli praktycznie wszystkich ktore są w sklepach kosmetycznych zakazał też płynów do kapieli i do plukania. w aptekach sa specjalne żele i balsamy bez zapachu z trojglecerydami. to pomaga na suchosc skory i rzeczuwiscie jest poprawa a na te plamy dobra jest maść chlorhinaldin. biore tez tabletki amertil i plamy równiez powoli schodza. bardzo wazna jest dieta. trzeba ograniczyć czekolade kakao kawe ostre rzeczy np kietchup i owoce cytrusowe. z doświadczenia moge powiedziec ze chyba najwazniejsze z tego sa te balsamy i zele.
gość
08-07-2009, 18:59:00

Bardzo proszę o odpowiedz w temacie \"Odżywki\"
gość
08-07-2009, 19:03:00

gość
08-07-2009, 19:03:00

gość
20-07-2009, 20:05:00

witam mam pytanie. odnosnie lupizy pstrego na twarzy. otoz opalilem mocno twarz i zaczela mi schodzic skora. nie chcialem jej sciagac i dopiero po 2 tyg zrobilem peeling i skora zeszla tak ze zostawila mi plamki na twarzy.samrowalem je jodyna i nie wyrozniaja sie bardziej. pod swiatlem ultrafioletowym nie przyjmuja jasnozielonej barwy. dzis bylem u dermatologa i powiedzial ze to od opalania ale ja i tak sie boje i dlatego pytam czy po jodynie by byly jakos mocniej widoczne i czy przy swietle ultrafioletoeym by mialy jasnozielona barwe czy jakas inna?? pozdrawiam i czekam na odp.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: