Witam. Piszę bo sam padłem ofiarą tego roztocza. Chcę podac kilka zasad leczenia, ponieważ lekarze maja małe doświadzcenie. Ja zasstosowałem -crotamiton. -maść. Należy stosować w pierwswzym stadium tj ok 5-8 dni 2 razy dziennie. I tu rzecz ważna . Nie należy stosować kąpieli poza min , tj higiena intymna. I to niekoniecznie bo te roztocza uwielbiają wnętrza ud. Pościeli nie radzę zmieniać bo to nie ma sensu. Odzież można zmienić np 2 co dwa dni.odziez osobistą.Crotamiton należy stosować na miejsca zaatakowane w szczególny sposób mocno i głęboko wcierając . Pozostałe części ciała nasmarowac łagodnie.Przez następne dni stosować 1 raz dziennie przez okres 1 tygodnia. wg poprzedniej zasady.Wiem , ze swędzenie nadal nie ustaje , bo przetrwalniki świerzbowca są nadal pod skórą.Następnie stosować co dwa dni smarowanie w miejscach które jeszcae wykazują np w nocy swierzbienie. Dla pewności usunię cia wszelkich przetrwalników swierrzbowca. powtórzyć maść co 2 dni przez ok 3-5 dni. Do tej kuracji potrrzeba 4 tubek po 40g. Lekarz zapisuje 1 tubę /Chore/ Zapomnijcie o zdobyciu leku w Polscce zawierajacego ivermektynę tj np METIZAN. Na leczenie trzeba mieć kogoś w USA. Na tym pozdrawiam. W razie pytań proszę o pyt na adres : patech@op.pl