Reklama:

leczenie świerzbu (76)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
01-08-2012, 13:04:22

Skuteczny i bezpieczny jest Lyclear.
Przestrzegam przed Ivermektyną. Jest to lek weterynaryjny w dodatku nie do końca bezpieczny. A już podawanie doustne to szaleństwo. Truć cały organizm żeby zwalczyć świerzb... A w razie nadwrażliwości groźne objawy neurologiczne ze śpiączką włącznie...
gość
03-08-2012, 07:25:01

Ja do wyleczenia tego Świństwa użyłem iwermektyne pod nazwą Avertol 3mg.Po tygodniu była znaczna poprawa,do dzisiaj a to już 4 miesiące nie mam nawrotów choroby. Kuracja przebiegŁa bez żadnych skutków ubocznych.Zainteresowanych proszę o kontakt: Tel.794040431 lub mail.mirco611@onet.pl Działanie: Ivermectin zabija pasożytnicze obleńce u człowieka takie jak: świerzb, nużeńce (demodex), glista ludzka, węgorek jelitowy, włosogłówka ludzka, owsiki, wszy.
Powoduje zaburzenie przewodzenia nerwowego u nicieni i stawonogów co prowadzi do ich śmierci. Lek jest dobrze wchłaniany po podaniu doustnym a wydalany głównie z kałem w ciągu około 2 tygodni.

Przeciwwskazania i ostrzeżenia specjalne: Nie należy stosować u osób ciężko chorych, w ogólnym złym stanie zdrowia lub w razie nadwrażliwości na lek.

Nie należy stosować w trakcie ciąży, w trakcie karmienia piersią, dzieci o masie ciała poniżej 15 kg.

Dawkowanie: 0,2mg/kg masy ciała. Nie należy przyjmować jedzenia na 2 h przed podaniem leku i przez 2 h po jego podaniu. Iwermektyna wykazuje szerokie spektrum działania pasożytobójczego.
Iwermektyna powoduje zakłócenie przewodnictwa impulsów nerwowych co w konsekwencji prowadzi do porażeń i śmierci pasożytów. Na świecie pasożyty leczone są skutecznie lekiem doustnym o nazwie Ivermektyna.
Lek stosowany jest jednorazowo, dolegliwości ustępują do dwóch tygodni. Czasami jest konieczne powtórzenie kuracji po dwóch tygodniach od zastosowania leku. We wszystkich publikacjach naukowych stwierdzają
że lek jest bezpieczny i b. skuteczny, w Polsce niestety nie jest zarejestrowany.
Zainteresowanych proszę o kontakt email mirco611@onet.pl lub tel.794040431
gość
13-08-2012, 07:55:56

Nie pomógł Infektoscoop a po Novoscabinie krosty zrobiły się takie z czerwoną zapalną otoczką. Jak swędziało tak swędzi. Co robić?
gość
11-12-2012, 23:23:26

Tylko i wyłącznie infectoscab. jest co prawda na receptę, ale załatwiłam receptę na jedno opakowanie od znajomej lekarki a drugie opakowanie kupiłam bez recepty u znajomej, która jest właścicielką apteki. nie jest to lek tani, bo kosztuje około 70zł za 30g. a ja musiałam kupić dwa opakowania, bo wszyscy domownicy muszą się posmarować! ważne, aby posmarować się dokładnie (nawet wpychać krem na skórę pod paznokciami u rąk i nóg tak samo; dokładnie między palcami, pod pachami, zewnętrzne narządy płciowe - wpisz w wyszukiwarkę, jeśli nie wiesz, które są zewnętrzne), po prostu nie można ominąć ani milimetra skóry na ciele, bo tam wtedy świerzb przeżyje i się będzie dalej rozprzestrzeniał. polecam, bo wystarczy JEDNO SMAROWANIE!!! męczyła się z tym cholerstwem 4 miesiące, a po jednej aplikacji infectoscabu świerzb zniknął i już nie wrócił, a minęło parę miesięcy. ważne, aby posmarować się na noc, przed upływem 12 godzin zmyć letnią wodą z mydłem i posmarować się balsamem do ciała. ja osobiście użyłam mydła siarkowego (do kupienia w aptece) bo jest antybakteryjne oraz balsamu lipikar baume ap, który jest polecany do skóry suchej, wrażliwej i z tendencją do atopii i zawiera 4% niacynamid który ogranicza swędzenie. u mnie taki zestaw infectoscab+ mydło siarkowe + lipikar zadziałało w 100%. oczywiście cały dom wysprzątałam od rana mopem parowym oraz myjką parową ciśnieniową (podłogi, dywany, koce, kołdry i poduszki te ze środka, tapczany i łóżka, dezynfekcja kuchni i łazienki) a odzież, ręczniki i pościel zewnętrzną wyprałam w możliwie najwyższej temperaturze, wyprasowałam i włożyłam do foliowej zwykłej siatki sklepowej na 3 dni. świerzb ginie bez człowieka- żywicieła w ciągu tygodnia, ale jeśli mu się również odetnie dostęp tlenu szczelnie zamykając w siatce, to wystarczą 3 dni. moja kuracja była droga, ale bardzo skuteczna.
gość
26-12-2012, 21:19:55

Hej, mam ten sam problem z tym czymś, od kilku dni smaruje się octem i przechodzi, ale nie wiem czy do końca jest to bezpieczne i czy wyleczze się nim 100%, może ktoś się wykurował tym sposobem ?
gość
05-03-2013, 19:05:14

Treść zablokowana przez moderatora

gość
08-03-2013, 10:28:55

witam, czy ktoś podczas używania miał również czerwone kropki? wygląda mi to na zapalenie mieszków włosowych i z dnia na dzień jest ich coraz więcej, smaruję się już 7my dzień ponieważ świerzb ma bardzo zaawansowaną postać : ( proszę o pomoc odnośnie tych czerwonych kropek, niepokoi mnie to...
gość
14-03-2013, 15:47:15

Witam, przez trzy miesiące wałczyłem bezskutecznie za pomocą maści siarkowej, Crotamitonu i domowych sposobów. Dopiero Lyclear Dermal Cream zakupiony w UK pomógł po jednorazowej aplikacji. Pozostały mi dwie tubki 30g tego kremu, zainteresowanych kupnem proszę o kontakt na wrzesinski.maciej@gmail.com
gość
14-03-2013, 15:48:41

Gość 2013-03-05 20:05:14 Witam, mam do sprzedania maść Lyclear. Więcej informacji na m.basiakowska@gmail.com
Witam, przez trzy miesiące wałczyłem bezskutecznie za pomocą maści siarkowej, Crotamitonu i domowych sposobów. Dopiero Lyclear Dermal Cream zakupiony w UK pomógł po jednorazowej aplikacji. Pozostały mi dwie tubki 30g tego kremu, zainteresowanych kupnem proszę o kontakt na wrzesinski.maciej@gmail.com
gość
18-03-2013, 13:36:43

Witam,
mój koszmar ze świerzbem trwał ponad tydzień a wszystko przez błędną diagnoze starszej pani psełdodermatolog z Zamościa, na dzień dobry powiedziała, że panuje teraz epidemia świerzbu i nawet dobrze na mnie nie patrząc diagnoza- świerzb, nie musze opowiadać co przeżylam zwłaszcza, że mam malutkie dziecko, okazało się że jednak to pokrzywka fizykalna.
Zatem radze wszystkim którzy nie są pewni co im dolega idzcie na wizyte do naprawde dobrego lekarza lub dwóch żeby potwierdzić diagnozę. Ja poszłam do beznadziejnego bo chciałam jak naszybciej i tylko do niej sie dostałam bo u nas jest problem PRYWATNIE zeby sie dostać do dermatologa! masakra!
Zostały mi 2 i pół masci infectoscab sprzedam tanio (mieliśmy cała rodzine smarować więc zostało), zainteresowanych prosze o kontakt na maila thorina@tlen.pl
Pozdrawiam i życze jak najszybszego powrotu do zdrowia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Wgłębienie, dziura w kciuku
Dzień dobry. Od około miesiąca pojawiła mi się zmiana na kciuku w postaci suchej twardej skórki. Po zdrapaniu pojawiła sie nastepna. Prze to zrobiło się coraz większe wgłębienie. Nie pamiętam, żebym się skaleczyła. Nadal to miejsce jest szorstkie i twardawe. Co to może być? Bardzo proszę o poradę.
gość
Jestem tu nowa
Witam serdecznie otóż od pewnego czasu mam problemy ze skórą a zaczęło się kilka lat temu i pojawiają się cyklicznie potem znikają ,są to małe krostki pojawiające się na ciele najczęściej na przedramieniu potem przechodzą na klatkę piersiową i brzuch .Dodam że pracuje w DPS i zauważam to również u moich podopiecznych z tym że gdy mam kilka dni wolnego to się wycisza natomiast pod koniec dnia w pracy czuje już swędzenie i pojawiają się nowe krostki
Reklama: