Reklama:

Krostki na głowie bolące (27)

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
09-06-2017, 08:09:31

Witam mam od jakiś 3 lat z tym problem byłem już u kilku dermatologów i tylko szampony maści płyny robione i antybiotyki ( UNIDOX SOLUTAB) a nic to nie daje pomaga na jakiś 2 mieniące po kuracji i dalej to samo;/
oto fotki:
gość
31-07-2017, 09:28:09

witam, słuchaj mam ten sam problem, a może nawet bardziej zaostrzony, mam 29 lat i od jakiś 8 miesięcy takie coś wywaliło, na początku jedno ( zbytnio się nie przejąłem, bo wcześniej miałem paskudztwo na twarzy zaleczone ***, ale tutaj od 5 lat spokój na szczęscie ) rozdrapałem to i wypadły mi włosy w tym miejscu, a teraz pojawia się tego więcej, i więcej ubytków włosów, dostałem Aknemycin plus w płynie ale nie widze poprawy. Powiedz mi czy zdjagnozowane to zostało jako zapelenie mieszka włosowego czy co innego u Ciebie.
gość
13-12-2017, 09:46:57

to jest uczulenie mam tak jak zjem pieprz może tez uczulać pieczywo oraz produkty mleczne
gość
13-12-2017, 09:57:24

Bardzo prosto to sprawdzić zrób sobie dietę na przykład przez kilka dni lub tygodni jak wytrzymasz 2 tyg jedz tylko kilka produktów banany płatki mięso warzywa lecz nie przyprawiaj mięsa tylko sól jak zobaczysz poprawę to dodawaj sobie dalsze produkty i sprawdzć co cie uczula jakie produkty jest to kłopotliwe ale potem przynosi same koxyści
gość
02-03-2018, 07:03:54

miałam to samo,nie pomagały masci anti tabletki.
dopiero szampon selsun 2.5% Bez recepty
Ja kupowałam w Niemczech
jeśli ktoś by chciał mogę pomóc bo wiem jaki to problem
kamapyka2303@gmail.com
gość
21-03-2018, 20:28:07

Może ktoś pomoc w tym temacie?
gość
27-03-2018, 00:36:01

Tak,mogę pomóc w tym temacie! Z całą pewnością jest to świerzb,na który choruje obecnie wielkie mnóstwo ludzi a którzy nie mają o tym wyobrażenia.Natomiast lekarze choroby nie rozpoznają,a szkoda!Na przedstawionych zdjęciach widać zaawansowany świerzb,chociażby po ciemnych przebarwieniach na karku bo właśnie tam lubi żerować a także na czubku głowy i w miejscach za uszami,na samych uszach również.Wystepuje też na twarzy,dłoniach,przy nadgarstkach,okolice łokci i wiele innych miejsc na całym ciele.Jesli ktoś twierdzi,że świerzb nie występuje na twarzy i na głowie to znaczy,że nie ma o tym pojęcia.Mam nadzieję,że są to cenne informacje.
gość
14-08-2018, 05:43:10

To jest zwykły trądzik młodzieńczy, z tą różnicą że na głowie. Szybko tego nie wyleczysz A już na pewno nie bierz antybiotykow. Polewaj to spirytusem salicylowym i czekaj aż trądzik z wiekiem minie.
gość
14-08-2018, 06:42:02

Ludzie zastanówcie się co Wy piszecie,czy trądzik objawia się w postaci przebarwień,plam na karku,na uszach i za nimi ?!
gość
14-08-2018, 17:18:42

Ciemne przebarwienia na karku to kanały wydrążone przez świerzbowca.Na początku choroby gdy dochodzi do zakażenia mają kolor jasno różowy,później natomiast ciemnieją i gdy jest ich wiele,tworzą jedną wielką,widoczną na zdjęciu plamę.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: