Reklama:

kłykciny kończaste (162)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
16-05-2008, 14:46:00

Witam

Niestety mnie tez to dopadlo. Dziwi mnie to, ze rozwija sie w tak szybkim tempie. Mialam jedna mala brodaweczke a z dnia na dzien robi sie ich coraz wiecj Moj ginekolog przepisal mi C.... oraz kazal zrobic badanie DNA na obecnosc HPv- chociaz wydaje mi sie, ze to bez sensu...Chcialabym sie dowiedziec, czy moze poleci mi ktos jakiegos dobrego usuwacza klykcin w Warszawie, chodzi mi o laser...
gość
23-05-2008, 15:20:00

Morduję się z tym świństwem od 2 lat i niestety ciągle wracają. Stosowałam condyline i na większość brodawek ta kuracja pomogła, ale trzy zostały nie dały się ruszyć. Dzisiaj miałam pierwsze wymrażanie, dość nieprzyjemne , ale mam nadzieję, że wreszcie się ich pozbędę. Czy ktoś się orientuje czy kilka dni po wymrażaniu można korzystać z basenu? Lekarz kazał mi to "trzymać w suchym", ale jak długo to nie powiedział. Przecież nawet myć się trzeba!
gość
29-05-2008, 13:32:00

witam ja to mam od jakiegos czasu pociesze cie i powiem ze u mnie zamrazanie nie pomoglo nic odrosly w tym samym miejscu i jeszcze sie rozeszly jak mialem 2 tak teraz mam jakies 15 we wotrek mialem wypalanie ajc oj bolalo bo bez znieczulenia. z jednej strupek mi sie zdrapal przez przypadek i zostala tylko mala dziurka mam nadzieje ze z reszta bedzie tak samo.

ps nie bylem leczony niczym odrazu pani dermatolog dala mi skierowanie CITO na usuniecie, ale w naszym NFZ cito niestety znaczy 3miesieczny termin zalosne ... no ale udalo sie to zrobic po znajomosci

gość
02-07-2008, 17:28:00

Witajcie w niedoli
Mam ten sam problem co wszyscy piszacy na tym forum - cho....ne kłykciny, mój gin. przepisał Condyline i zaczeła sie jazda.... jestem po trzecim smarowniu i małych praktycznie nie ma jedynie te wieksze ( 3mm srednicy i jedna całkiem duża 5mm na 5mm) trzymaja sie jeszcze , ale co piecze to nie mam pytań! Ledwo sie siedzi a juz nie wspomne o myciu! Ginekolog polecił podmywanie sie zwykła przegotowana woda żeby sie podleczyły bo ciut za mocno sie przypiekły , co nie powiem tylko mnie cieszy , choc gin powiedział ze ta duża trzeba bedzie chyba laserem potraktowac bo szkoda sie meczyć. A tak wogóle nadmienie że mam 30 lat, a ponoc ten wirus to domena młodych , a i jeszcze jedno mój gin powiedział ze można miec wirusa w uśpieniu nawet do 10 lat wiec zwalenie winy na faceta nie ma sensu. No i na koniec tym dziadostwem mozna sie w wielu miejscach zarazić i nie musi to byc tylko sex. Równie dobrze może to być toaleta publiczna, basen , sauna, nawet mierzac ciuchy w sklepach można to złapać!!!
Tak wiec wytrwałości, a dla chłopców znalezienia lepszego lekarza i moze nie koniecznie wenyrologa tylko lepiej znającego sie na rzeczy ginekologa, bo z tego co wiem ten mój tez facetów leczy
A co do badań na DNA wirusa to najpierw trzeba sie pozbyc kłykcin ! No to pozdrawiam wszystkich w niedoli
Początkująca
10-07-2008, 05:42:00

witajcie! mam straszny problem... jakiś rok albo nawet dwa lata temu na łechtaczce wyrosła mi maleńka chrostka... nie rosla wogóle jednak pół roku temu zaczeła... Strasznie dziwnie wygląda...ma średnicę ok 3mm i wyrosło na tym cos w rodzaju białych włosków lub białego meszku. Byłam z tym u lekarza ginekologa ale dowiediałam się jedynie ze to jest sprawa wirusowa i wypisal mi condyline.Smaruje nie moge siedziec i chodzic a o myciu juz nie wspomne bo na samą myśl mam łzy w oczach...prosze niech mi ktoś napisze czy to jest kłykcina i jak one u was wyglądają i gdzie się najdują
prosze o pomoc
gość
19-07-2008, 22:26:00

Ludziska kochane...jak to usunąć z wnętrza pochwy? Na zewnątrz wytłukłam wszystko Condyliną, ale w środku zostało Lekarka gwarantowała, że jak wyleczę zewnętrzne, to i ze środka poznika. I guzik z pętelką
gość
19-07-2008, 22:28:00

A z Condyliną trzeba po prostu ostroooożnie i wg wskazań producenta, po 3 dniach przerwa. Ja miałam marmoladę między nogami - ale szybko się zagoiło po alantanie w zasypce, potem smarowałam sudocremem. Polecam.
Początkująca
03-11-2008, 21:20:00

Witam wszystkich!
Mam od bardzo dawna pewien problem. Od podstawówki pojawiają mi się na wargach sromowych takie dziwne narośla ( jeden lub dwa twarde guzki), po czym znikają. Dawniej miałam to raz na pół roku, ale teraz co miesiąc przed miesiączką. Byłam u 2 ginekologów i powiedzieli, że to wirus. Jeden przepisał mi maść oksykort. Drugi mówił, żebym nakładał okłady z tantum rossa. Jednak te zmiany dalej powracają i nie wiem co już robić
Dodam, że jak zaczęłam to mieć z nikim nie współżyłam. Dopiero od niedawna mam partnera seksualnego. I czy jemu też coś zagraża czy nie?
Poza tym dbam o higienę
Proszę o odpowiedź jak ktoś coś o tym wie, bo nie daje mi to spokoju.
gość
14-11-2008, 14:56:00

czy ktoś mi poradzi gdzie udac ma siemęzczyzna z tym probleme-androlog,urolog czy dermatolog bo juz nic nie wiem???
gość
27-11-2008, 18:31:00

witajcie mam kłykciny i stosuje condyline. po pierwszych 3 dniach zrobiły sie biale i odpadły jednak te wieksze odpadły tylko do połowy. czy ktos moze p[owiedziec jak mozna sie tym zarazic bo mam od 3 lat jednego partnera i ani on ani ja nie mielismy kontaktu z nikim innym.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: