Reklama:

Jakie kosmetyki na tradzik rozowaty!!!??? (45)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
29-09-2008, 21:29:00

Witam,
Niedawno bo jakies 2 tygodnie temu niestety dostalam tradzik rozowaty moja skora jest podrazniona,czerwona,piecze.Mam czerwone plamy na policzkach pod ktorymi po pary dniach pojawiaja sie drobne krosteczki.Dostalam antybiotyki od lekarza ale czy ktos moze wie jakie kosmetyki stosowac na tego rodzaju problematyczna skore??Prosze o konkretne przyklady firm!
Dzikuje z gory!
gość
05-10-2008, 17:01:00

Na trądzik różowaty polecam bardzo skuteczny preparat: ISIPHARMA Ruboril -
Krem do skóry ze skłonnością do rumienia i trądziku różowatego i całą serię kosmetyków Ruboril - najlepiej stosować je łącznie.
Po badaniach na prawie 500 pacjentach okazało się, że trądzik zmniejszył się w znacznym stopniu u 88% pacjentów, a u wszystkich prawie zlikwidował świąd, uczucie palenia i ściągnięcia skóry

Łagodzi objawy przegrzania i przekrwienia, wzmacnia naczynka krwionośne, ogranicza rozszerzanie naczyń i pojawianie się zaczerwienienia oraz chroni skórę przed promieniowaniem słonecznym.

Ruboril pomaga na:
Zaczerwienienie twarzy (rumień) objawiające się przekrwieniem skóry na nosie i kościach policzkowych;
Skóra z rozszerzonymi naczynkami;
Napadowe czerwienienie twarzy
Zmiany naczyniowe, (teleangiektazje)
Trądzik różowaty pod postacią grudek i krost;
Do kupienia tylko w aptekach. również internetowych np. www.aptekalink.pl
gość
26-05-2009, 17:21:00

zobacz tutaj:: http://change.menelgame.pl/change_please/1950175/
Tez tego szukałam ;]
Początkujący
04-06-2009, 19:22:00

może spróbuj którychś z tych metod na trądzik różowaty: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/rosacea-tradzik-rozowaty,t522.html
u mnie trądzik powiązany jest z dietą. alkohol, ostre przyprawy = rumień
gość
20-09-2012, 10:39:23

Gość 2008-10-05 19:01:00 Na trądzik różowaty polecam bardzo skuteczny preparat: ISIPHARMA Ruboril -
Krem do skóry ze skłonnością do rumienia i trądziku różowatego i całą serię kosmetyków Ruboril - najlepiej stosować je łącznie.
Po badaniach na prawie 500 pacjentach okazało się, że trądzik zmniejszył się w znacznym stopniu u 88% pacjentów, a u wszystkich prawie zlikwidował świąd, uczucie palenia i ściągnięcia skóry
Łagodzi objawy przegrzania i przekrwienia, wzmacnia naczynka krwionośne, ogranicza rozszerzanie naczyń i pojawianie się zaczerwienienia oraz chroni skórę przed promieniowaniem słonecznym.
Ruboril pomaga na:
Zaczerwienienie twarzy (rumień) objawiające się przekrwieniem skóry na nosie i kościach policzkowych;
Skóra z rozszerzonymi naczynkami;
Napadowe czerwienienie twarzy
Zmiany naczyniowe, (teleangiektazje)
Trądzik różowaty pod postacią grudek i krost;
Do kupienia tylko w aptekach. również internetowych np. www.aptekalink.pl
gość
20-09-2012, 11:05:40

Przy tak nasilonym trądziku zaproponowałabym kurację: dużą dawkę (3 drażetki na dobę) preparatu siarkowego Sufrin. W ciągu kilku tygodni powinnaś zobaczyć różnicę, jednak takie leczenie wypadałoby pociągnąć do poł roku albo i więcej. Siarka świetnie łagodzi stany zapalne skóry. Proponuje odstawić wszelkie kosmetyki a używać jedynie typowo hipoalergicznego mydła i kremu do nawilżenia. na wypryski maść cynkowa (na noc)
gość
20-09-2012, 11:08:14

Przy tak nasilonym trądziku zaproponowałabym kurację: dużą dawkę (3 drażetki na dobę) preparatu siarkowego Sufrin. W ciągu kilku tygodni powinnaś zobaczyć różnicę, jednak takie leczenie wypadałoby pociągnąć do poł roku albo i dłużej. Siarka świetnie łagodzi stany zapalne skóry. Proponuje odstawić wszelkie kosmetyki a używać jedynie typowo hipoalergicznego mydła i kremu do nawilżenia. na wypryski maść cynkowa (na noc)
gość
22-09-2012, 10:01:35

Jeżeli chodzi o kremy pielęgnacyjne , to raczej z serii AA, gdyż nie podrażniają skóry, są łagodne i hypoalergiczne.
Liderka opinii
22-09-2012, 10:55:19

ja mam tego rodzaju tradzik i pani dermatolog przepisała mi witamine PP oraz tabletki Metronidazol Polpharma tabletki te sa na recepte wiec radze sie udac do dermatologa przepisał bo mi pomogły i nie mam juz tradziku a witamina PP jest bez recepty
Pozatym pani dermatolog przepisała mi maść ktora smaruje chrosty w dzien maść nazywa sie Davercin bardzo fajna bo tak wysusza te chrosty goi i one sie zmniejszają oraz taki plyn do przemywania ale ten plyn recepte napisala pani dermatolog i robili mi w aptece na zamowienie obecnie chrosty mi sie zagoily jem tylko witamine PP i stosuje masc Davercin
Pani dermatolog napisała mi rowniez diete odpowiednia co wolno a czego nie a mianowicie
Nie wolno
- czekolady
- alkoholu
- musztardy
- kethupu
- majonezu
- nic na bazie octu (ogórki korniszony)
Tych rzeczy nie jem stosuje witamine PP tradzik mi zniknoł i jestem zadowolona mozna pujsc do dermatologa i poprosic o te masc i tabletki bo mi pomogly
gość
19-07-2013, 08:32:07

jak macie jakikolwiek problem to najważniejsze jest to żeby dużo o nim poczytać, a potem skonsultować zdobytą wiedzę z lekarzem specjalistą. Bardzo rzeczowa wydaje mi się strona: http://natradzikrozowaty.pl/tradzik-rozowaty-jak-go-pokonac.html ale przy walce z trądzikiem różowatym trzeba działać szybko, bo sam nie zejdzie :/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: