Reklama:

Jak usunąć "dziury" po trądziku ? (38)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
22-09-2017, 11:19:58

Ja bym się poważnie na waszym miejscu zastanowiła nad medycyna estetyczną, na przykład w klinice MedBeauty w Warszawie mamy świetne ceny i naprawdę cierpliwego i doswiadczonego lekarza, który pomoże w takich beznadziejnych przypadkach :)
gość
22-09-2017, 13:38:04

Ja muszę zając się blizną po usunięciu tarczycy. Robiłas moze ktoraś z Was taki zabieg?
gość
22-09-2017, 13:38:27

Treść zablokowana przez moderatora

gość
23-11-2017, 13:33:44

gość
24-11-2017, 12:36:13

witam wszystkich.
niestety dermatolodzy z NFZ najczęściej przepisują kremy na blizny. to jest niestety nieskuteczna metoda. Przekonałam się o tym na własnej skórze ;-( Miałam straszny dziury na twarzy od samodzielnego wyciskania pryszczy - moja glupota. Musiałam ponieść tego konsekwencje i w efekcie borykałam się z problemem przez dłuższy czas - właśnie przez brak kompetencji u dermatologów. Postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce i puść do profesjonalisty. Takim okazała się doktor Beata Dethloff z Warszawy, która ma swoje kliniki medycyny estetycznej. Na moje głębokie dziiury poleciła mi zabiegi z osoczy bogatopłytkowych - jest to na szczęście naturalna ochrona. Ja jej powiedziałam o kremach na likwidowanie blizn to powiedziala, że nie jest to najlepsza metoda...
Zrobiłam sobie u niej 4 zabiegi, bezbolesne i bez inwazyjne. Jeden zabieg trwał około godziny i był bardzo miły :) NIe bałam się.
gość
24-11-2017, 12:42:18

gość
10-04-2018, 12:42:39

Dokładnie kremy nie pomagają na blizny, ja już przestałam chodzić do dermatologów i wierzyć w cuda na kiju. Dopiero zabieg Mibilift mi pomógł. Pobudzane są komórki i regeneruje się skóra. Teraz wyglądam znacznie lepiej bo wcześniej to szkoda gadać, nawet w makijażu byłam brzydka hehe
gość
29-05-2018, 14:42:54

też jestem tego zdania. Trądzik leczyć u dermatologa a blizny już zabiegowo. Ja byłam akurat na Laserze frakcyjnym Palomar Emerge, ale o Mobilifcie też słyszałam, bo opowiadała mi o nim pani kosmetolog na darmowej konsultacji w Clinica Cosmetologica w Gdyni, jednak doszłyśmy do wniosku, że Palomar będzie dla mojej skóry lepszym wyjściem. Skóra się przebudowuje zastępuje ją zdrowa tkanka. Wstawię też zdjecia dla porównania efektu :) No jak widziecie wyglądałam naprawdę strasznie a teraz w porównaniu do tego co było wcześniej jest o wiele lepiej

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: