Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
03-03-2010, 23:03:48

witam!mam na imie grzesiek.lecze sie *** od 1 pazdziernika 2009 roku do chwili obecnej.niestety pani dermatolog kazala mi brac dawke 20mg na dobe...waze 92-93 kg,wzrost 187.chodzilem na wizyty co miesiac,mialem robione badania watroby i moj organizm nawet nie czul tej dawki.sam stwierdzilem,ze zaczne brac wiecej.od 5 lutego bralem 40mg/dobe a od 21 lutego biore juz 60mg na dobe.zastanawiam sie nad dawka 80mg,bo zmarnowalem okres zimowy biorac dawke 20mg,zbliza sie wiosna,slonce i strach brac.bral ktos 80mg?troche sie obawiam czy przypadkiem nie jest to za duzo i jak brac 2 rano 2 na noc?
gość
04-03-2010, 15:52:28

Gość 2010-03-03 19:30:46 Dzisiaj byłam u pani dermatolog i zaproponowała mi kurację ***. Dostałam wykaz badań , które muszę zrobić i zgłosić się za miesiąc. Jednak pojawia się jedno "ale". Mam 17 lat, jestem dziewicą, a pani doktor upiera się, że mam dostarczyć jej również zaświadczenie od ginekologa, że nie jestem w ciąży (co jest dla mnie absurdem). Nie dość, że muszę pójść do ginekologa, to uprzedziła, że podczas kolejnej wizyty mam jeszcze zrobić test ciążowy i tak będzie co miesiąc. W dodatku teoretycznie powinnam przyjmować tabletki antykoncepcyjne. Czy ona przypadkiem nie przesadza? Rozumiem, żeby być tak ostrożnym w przypadku kobiet, które mają stałych partnerów, ale ja do takich kobiet się nie zaliczam. Dzisiejsza wizyta wydała mi się teraz dość śmieszna, nie mam chłopaka nawet, a co miesiąc będę robić testy ciążowe... Zastanawiam się, czy nie odpuścić sobie kuracji tym lekiem. Co Wy radzicie? I mam jeszcze jedno pytanie: czy da się jakoś uniknąć badania ginekologicznego? myślicie, że jeśli powiem lekarzowi, że chodzi tutaj tylko o ***, to wypisze mi to zaświadczenie bez badania?

Dziewczyno zmien lekarza :)
gość
04-03-2010, 15:55:14

Moim zdaniem brac *** 2 razy dziennie po 2 tabletki to za duza dawka... ale Ty nie masz sie zastanaiwac nad dawka tylko to nalezy do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gość
04-03-2010, 16:28:42

Ja zaczelam brac *** 13lutego, wiec biore jakies 3tygodnie nie cale, jak na razie to zauwazylam suchosc ust i skory wokol ust. Co do wysypu to cos tam wychodzi ale po przeczytaniu postow na tym forum i na innych balam sie ze ten wysyp to bedzie jakas tragedia, ze bede musiala w domu zostawac zeby sie ludziom na oczy nie pokazywac. Jak na razie jeszcze sie moge pokazac I mam nadzieje ze gorzej niz teraz nie bedzie.

Co do Grzeska i jego pomyslu zwiekszenia dawki, jestem dosyc duzym chlopcem wiec dawka 80mg na dzien nie powinna byc dla ciebie tragiczna ale na wszelki wypadek powinienes to skonsultowac z lekarzem.

Karolina
gość
04-03-2010, 16:31:09

co do postu powyzej to oczywiscie duzym chlopcem jest Grzesiek nie ja, bo ja jestem malenka

Karolina
gość
04-03-2010, 16:54:22

biora ludzie i wiecej tym bardziej przy twojej wadze, ja od poczatku prawie 60mg jade przy wadze 88 kg ;] no niby w lecie nie powinno sie brac ale niektorzy pisza ze brali nawet rok ten lek wiec na logike musieli i przez lato brac go...

komentarz typa z innego forum:
"eh gdzie te moje czasu *** 120mg na dobe przy 70pare kilo hehe. Jestem miesiace po kuracji....w zasadzie po 2 miesiacach od skonczenia chodze na solarke i opalam sie na plazy, wszystko gra poki co czasami cos wyskoczy, niestety jakies gowno robi sie na tricach od 2 miechow ale taki lajt w porownaniu co bylo z poprzednim stanem. Dwa razy na cyklu widzialem maly nawrot, wzialem dawke 20mg przez 7 dni pamietam, pozamiatalo mnie jak bym bral 100mg przez pol roku, niezle pozniej kopie."
gość
04-03-2010, 19:19:47

własnie w tym problem,ze moja pani dermatolog niestety niewiele wie o ***,mysle,ze ode mnie sie o tym dowiedziala:).zauwazylem,ze kazdemu przepisywala jakies masci i kremy.nie wiem,czy to przypadlosc lekarzy w przychodniach panstwowych:)od razu pani derm. mowilem,ze to dla mnie za mala dawka,bo mlodszy brat bral wieksza ode mnie.pani powiedziala,ze taka starczy,ale chyba nie przeliczyla,ze biorac 20mg dziennie to powninenem sie leczyc przeszlo 2 lata:)aha i pani stwierdzila,ze starczy mi 3 miesiace leczenia po 20mg.chce zrobic z zaleceniem producenta,zeby kolejny raz nie wydawac kasy na *** i nie tracic czasu na kolejne wizyty u derm.przy dawce 60mg praktycznie nie mam zadnych objawow,czasami mam suche usta,ale to chyba bardziej przez pogode.nie wiem,czy to wina leku,czy cos ze mna nie tak,ale mialem niedawno,ze spalem codziennie max. po 5h,wstawalem i bylem wyspany,a teraz znow moge spac po 8h i wiecej heh. Grzesiek.
gość
04-03-2010, 19:20:43

tak takie bajki to sobie mozna opowiadac gdyby on taka dawke bral przy jego wadze to skutki uboczne by byly dla niego nie do zniesienia.

nie radze przerywac kuracji, w lato mozna brac tylko po prostu trzeba uwazac na slonce i tyle

Karolina
gość
04-03-2010, 19:23:44

Grzesiek to moze zmien dermatologa na bardziej kompetentnego bo to nawet ja wazac 46kg mam dawke 40mg na dobe wiec twoja dawka jest strasznie niska i po tych trzech miesiacach zadnego efektu by nie bylo.

Karolina
gość
04-03-2010, 19:57:54

Gość 2010-03-04 20:19:47 własnie w tym problem,ze moja pani dermatolog niestety niewiele wie o ***,mysle,ze ode mnie sie o tym dowiedziala:).zauwazylem,ze kazdemu przepisywala jakies masci i kremy.nie wiem,czy to przypadlosc lekarzy w przychodniach panstwowych:)od razu pani derm. mowilem,ze to dla mnie za mala dawka,bo mlodszy brat bral wieksza ode mnie.pani powiedziala,ze taka starczy,ale chyba nie przeliczyla,ze biorac 20mg dziennie to powninenem sie leczyc przeszlo 2 lata:)aha i pani stwierdzila,ze starczy mi 3 miesiace leczenia po 20mg.chce zrobic z zaleceniem producenta,zeby kolejny raz nie wydawac kasy na *** i nie tracic czasu na kolejne wizyty u derm.przy dawce 60mg praktycznie nie mam zadnych objawow,czasami mam suche usta,ale to chyba bardziej przez pogode.nie wiem,czy to wina leku,czy cos ze mna nie tak,ale mialem niedawno,ze spalem codziennie max. po 5h,wstawalem i bylem wyspany,a teraz znow moge spac po 8h i wiecej heh. Grzesiek.

wiesz co ta Twoja PANI dermatolog jest jakas niehalo jak Ci powiedziala ze 3 miesiace wystarczy. Niech kobieta najpierw sie dokszatlci w kwestii Ioteku, a dopiero potem niech go przepisuje ludzia. W ogole to jakas paranoja. Boze co to za lekarze sa w tym kraju jak nie wiadza, ze istnieja jeszcze inne leki, oprocz tych ktore przepisuja od czasow kiedy zostali tymi lekarzami.
Chlopie zmien lekarza, bo przy tej kobiecie sie nie wyleczysz z tradziku!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: