Reklama:

Grzybica paznokci (130)

Forum: Infekcje grzybicze

gość
25-02-2013, 11:01:15

A ja na grzybicę stóp i paznokci polecam nadtlenek wodoru H2O2 czyli popularną wodę utlenioną 3% ( tylko z apteki ) w cenie od 1,00-1,50 zł za 1 opakowanie 100g myć i smarować 2x dziennie nie brudzi i nie śmierdzi. paznokcie szlifować pilniczkiem . Leczenie wymaga systematyczności i wytrwałości skutek 100% a ponadto usuwa brzydki zapach stóp.
gość
28-02-2013, 15:44:47

a ja nie polecam brac nic na wlasna reke.. trzeba isc do lekarza, zrobic porzadne badanie i dobrac lek i koniec kropka. ja dostalam terapie pulsowa trioxalem ale to na recepte) cierpliwie bralam jak trzeba i cholerstwo nie wrocilo
Początkująca
05-04-2013, 12:46:13

Zgadzam się z przedmówcą - branie rzeczy na własną rekę kończy się źle. Wiem to ze swojego doświadczenia. Zrobiłam sobie takimi domowymi sposobami więcej szkody niż pozytku i później musiałam poświęcić naprawdę długie tygodnie, żeby przywrócić je do odpowiedniej formy.
Za to pani doktor, u której byłam od razu doszła jaka jest przyczyna tej grzybicy i co z nią zrobić. Jej środki pomogły mi naprawdę szybko, więc chyba coś jest na rzeczy :)
Początkująca
12-04-2013, 14:12:21

Całkowicie zgadzam się z użytkownikiem magda_lenna - grzybicy paznokci nie można lekceważyć i próbować leczyć bez konsultacji z lekarzem. Stan choroby może się wtedy tylko pogorszyć i spowodować późniejsze częste nawroty grzybicy. A niestety grzybica lubi nawracać... Dlatego też należy ją odpowiednio leczyć. Z resztą, polecam zaglądnąć na stronę o grzybicy paznokci: grzybicapaznokci.org.pl , gdzie jest profesjonalnie wyjaśnione jak wygląda przebieg choroby i w jaki sposób można ją efektywnie leczyć.
Początkująca
10-05-2013, 10:44:00

Treść zablokowana przez moderatora

gość
27-05-2013, 08:02:45

dokladnie tak jak pisano wczesniej, nie wolno na wlasna reke.. Nawet chyba jest niemozliwe żeby wyleczyc samemu a można tylko poglebic grzybice i sobie zaszkodzic, ja poszlam od razu do lekarza, tez zalecil mi terapie pulsowa tym trioxalem i po calej kuracji odrozl mi zdrowy paznokiec
gość
11-07-2013, 06:25:06

Treść zablokowana przez moderatora

gość
12-09-2013, 09:08:36

Witam jakiś czas temu też miałam problem z paznokciami zaczęły robić się żółte i kruche okazało się że to grzybica . Próbowałam wiele rzeczy wyczytanych w necie i nic a wręczpo ACIFUNGIN bylo gorzej paznokcie wyglądały okropnie więc poszłam do lekarza dostałam maść nawet dwie i lakier do paznokci ale bez zmian i zmienilam lekarza. dostałam myconolak lakier do paznokci podeszłym sceptycznie ale stosowalam 2 x w tygodniu i po pierwszym opakowaniu była poprawa teraz mam drugie i zuzylam połowęi problem znika ale bbędę to stosować do końca ale teraz smarujemy 1 na dwa tygodnie. Na początku ważne aby mocno polować paznokcie i przycinac ja kupiłam pilniczki jednorazowoe w rossman bo mocniej scieraly i leczyłam wszystkie paznokcie pomimo że nie wszystkie były zmienione. Na początku paznokcie były kruche i miękkie ale to było też od scierania pilnikiem. Powodzenia ale proszę iść do lekarza bo na leczenie na własną rękę stracicie czas i pieniądze na specyfiki bez recepty.
gość
29-11-2013, 17:45:17

Walczyłam z grzybicą paznokci stóp ponad 12 lat. Zajęte miałam paznokcie jednej stopy. Stosowałam wszystkie możliwe maści, lakiery lecznicze kupowane na receptę od dermatologa oraz na własną rękę. Co odrosło- wkrótce wracało. Nie pomagała wymiana obuwia na nowe. Porażka. Ale.....
Kiedyś czytając o przyczynach grzybicy, spośród wielu (które zwykle najczęściej bierze się pod uwagę) napisane było: słabsze krążenie krwi w kończynach. Jestem osobą w średnim wieku i nie narzekałam nigdy na krążenie, więc odrzuciłam tę wersję przyczyny grzybicy. I pewnego razu....
kupiłam rower. Po spędzeniu kilku wiosenno-letnich miesięcy na jeździe rowerem, paznokcie zaczęły odrastać zdrowe. Oczywiście w pierwszej chwili nie skojarzyłam tego z aktywnością fizyczną, ale myślałam że to zasługa lakieru pirolam, jakiego (znów) używałam w tym czasie. Tymczasem, gdy przyszła dłuuuuga zima i jazda na rowerze nie była możliwa, znów na paznokciach pojawiły się plamy. W lutym kupiłam rower stacjonarny, bo brakowało mi jazdy. Pedałując około 150 km miesięcznie zauważyłam, że po jakimś czasie, że paznokcie znów odrastają.
Obecnie jest koniec listopada. Ani śladu grzybicy na paznokciach. Dodam, że w dzieciństwie przeszłam paskudny uraz stawu kolanowego i tę nogę mam "słabszą", co powoduje, że troszkę ją zawsze oszczędzałam. Myślę, że to spowodowało osłabienie krążenia, a co za tym idzie- pojawiła się grzybica paznokci.
Jeżdżąc systematycznie rowerem zwykłym i stacjonarnym pozbyłam się grzybicy paznokci oraz "zimnych stóp", co także trochę mi doskwierało. Nie stosuję żadnych leków, tylko pedałuję.
Spróbujcie, na pewno komuś pomoże takie - w gruncie rzeczy - proste lekarstwo. Mnie pomogło. Kocham rower. Pożegnałam grzybicę, a siooo!!!!
Powodzenia
gość
25-12-2013, 17:38:33

Tak, mozna i to bardzo szybko. Przestraszylam sie jak zobaczylam co sie dzieje z moim paznokciem u stopy. Pogrubial, zmienil kolor, zaczal mocno odstawac od palca. Na nic zdaly sie drogie, zagraniczne srodki, ktore sprzedaja w naszych aptekach..Kupcie masc ,,Clortimazolum Hasco,,. Jest to masc typowo na grzybice. Kupilam ja i zaczelam stosowac na paznokiec. Po 4 tygodniach paznokiec zaczal odrastac w swoim normalnym stanie. Dzisiaj wyglada elegencko , tak jak wczesniej. Smarujcie codziennie cala plytke paznokcia i wszystkie brzegi, starajcie sie zeby krem zaszedl pod plytke paznokcia, tak duzo ile sie da. Pilujcie plytke, czyscie i dalej smarujcie. Przekonacie sie sami, ze malym kosztem i szybko pozbedziecie sie tego grzyba. Ta masc to koszt okolo 8 zł.Bardzo Polecam .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: