Reklama:

grzybica paznokci - jak leczyć -da się wyleczyć (547)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
04-07-2007, 19:35:00

Witam
Zmylam paznokcie u stop i sie zalamalam widokiem duzego palca u lewej stopy. Zrobil sie szklisty i zoltawy. Zaczelam dlubac pilniczkiem i w tych miejscach odszedl od skory (.wiec weszlam na neta i szukam pomocy, gdyz zapewne to grzybica paznokci (mam swoje balerinki w cieple dni:/). Jutro ide zapisac sie na wizyte do lekarza, nie wiem czy zdaze bo wyjezdzam na urlop w sobote(( Ale postanowilam skorzystac z rad internautow. Jutro kupie Actifungin *** lub Citroactiv(to polecane specyfiki na innym forum) i bede pedzlowac. odezwe sie za 3tyg jak wroce z urlopu i zdam relacje. Pozdrawiam HANKA
gość
04-07-2007, 19:56:00

jak nie poskutkuje to siegne po propolis. Ale to po powrocie...

HANKA
gość
05-07-2007, 18:58:00

Anula 7
Niestety też mam ten kłopot. Mam chory jeden paluch od około 2 lat. Leczyłam wszystkim czym się dało. 3 miesiące temu zastosowałam trioxal, terapię pulsową. Dodatkowo zakrapiam polfungicidem. Efekt jest widoczny , aczkolwiek nadal pozostaje chora część paznokcia. Paznokieć odrasta , ale bardzo wolno. Niedawno uderzyłam się w tego palucha, odszedł mi paznokieć bo wcześniej był pod spodem pusty. Teraz za radą Dory ( dziękuję Ci bardo.) Wreszcie zobaczyłam światełko w tunelu. Przykładam kit pszczeli od tygodnia i czekam na efekt. Mój paznokieć jest oczywiście żółty i miękki , co mnie martwi. Czy tak ma być? Niedawno zauważyłam że mam zakażony drugi paluch. Przeraża mnie , bo widzę białe plamy., a tzn ,że robi się pod spodem pusty. RATUNKU!!!!!!!! Też przykładam na niego kit p. czy mam pod spód też włożyć kit?? proszę o radę jak najszybciej.
gość
17-07-2007, 20:10:00

Witam czy tutaj juz nikt nie zaglada?Wszyscy wyjechali na wakacje?Prosze odezwijcie sie bo te grzyby całkiem mnie zjedzą...
gość
17-07-2007, 20:27:00

Anula7 Bardzo mi przykro że nie odwiedzacie tej strony..wiem wakacje w pełni...szczęśliwi ci,którzy mogą zażywać kąpieli morskich itp.przykładam nadal propolis.Czekam na efekty..kamufluję paluchy jak tylko mogę.Nie jest to łatwe..jest ciepło,plastry się odklejają..a na dodatek strasznie mnie swędzi lewa stopa a najbardziej okolice palucha.Żyć mi się nie chce Chyba poszukam jakiejś siekierki i .......ciach,paluchy na piniek ....tak gdyby to było takie proste.
gość
19-07-2007, 09:42:00

Dora jesteś WIELKA. Grzybice paznokci leczę już rok i postępy bardzo małe .Jakimś cudem trafiłam na tę stronę i zainteresowało mnie to co napisałaś ,zaczęłam stosować na sobie i JEST SUPER paznokcie zdrowieją w oczach, z dnia na dzień widać postępy . Jest to niesamowite jak cud . Dziękuję Ci bardzo za tak dobrą i skuteczną radę. Pozdrawiam . Halina.
gość
19-07-2007, 17:45:00

Anula7 Droga Halinko prosze opisz dokładniej jak wyglądają twoje paznokcie po stosowaniu kitu pszczelego.Moje są bardzo żółte,wręcz brązowe.Po czym rozpoznajesz że jest poprawa?Proszę odezwij się
gość
20-07-2007, 18:33:00

Witam ponownie. Wrocilam z urlopu, zmylam paznokcie (ktore, codziennie traktowalam actifungin ***). nie poglębiło sie! a na efekty jeszcze poczekam...strasznie wolno rosna :/ Mysle, że to wystarczy. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was!
Hanka
gość
22-07-2007, 19:14:00

Dora ja tez Ci dziekuje.Stosuje twoja metode juz ponad dwa tygodnie.Faktycznie widac zmiany.Paznokiec odrasta.Powiedz czy ten kit trzeba nakladac do konca az calkowicie paznokiec odrosnie?Mysle ze tak,ale ty masz doswiadczenie wiec prosze daj znac.Paulina
gość
25-07-2007, 14:51:00

...uwazajcie na ten kit pszczeli......akurat mnie bardzo uczula.Mam okropne zapalenie.Paluch wyglada okropnie,mam wrazenie ,ze za chwile wybuchnie.Jestem na zwolnieniu,biore antybiotyk....a mialo byc tak pieknie....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: