Reklama:

grzybica paznokci - jak leczyć -da się wyleczyć (547)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
07-01-2015, 20:26:29

Pod żadnym pozorem nie używajcie propolisu, nosiłem go 3 miesiące, oczywiście co 2-3 zmieniając na nowy, efekt to zniszczone dwa paznokcie, grzybica po prostu je zjadła. To co tutaj piszą, że skutki są już po kilku dnaich to BZDURA! Paznokcie u stóp regenerują się ponad poł roku! Nie polecam używania propolisu!
gość
09-02-2015, 04:26:13

Witam,mam pytanie,wam tez pekaja paznokcie u nog przy grzybicy?
gość
12-02-2015, 22:49:47

Witam, wszyscy piszą o grubych paznokciach ja akurat mam ładny gładki paznokieć tyle ze się odkleja. W badaniach wyszla candida, a mecze sie juz 10 lat. Czy ktos ma podobny problem. Dodam ze bralam juz antybityki rowniz pulsami i nic dalej vez zmian.
gość
28-02-2015, 20:13:26

Mi nie pękają ale robią sie takie żółte, az wstyd isc na basen czy założyć odkryte buty. Wyglada to obrzydliwie. Jak byłam z mężem w Paryżu w wakacje to wybrałam sie do apteki. Wstyd mi było chodzi w klapkach po mieście. Pani poleciła mi preparat Urgo i musze przyznać, ze działa rewelacyjnie. Znalazłam ostatnio w necie i chce zamówić bo robi mi sie to samo na drugiej nodze:/
gość
08-06-2015, 07:27:28

Ja stosuję serum nail care w celu zapobiegania (produkt udało mi się dostać za darmo, ale wiem że jest niedrogi - 10zł :)). Na pewno będę stosował dalej. Świetnie sprawdza się w celach ochronnych, z tego co wiem to skutecznie walczy z grzybicą. Duży plus ode mnie.
gość
14-06-2015, 19:19:00

ktoś z was przechodził przez terapię pulsową trioxalem? za chwilę zaczynam kurację i jestem ciekawa opinii osób, które miały z nią do czynienia.
gość
15-06-2015, 13:03:24

Mnie nie pomogła, walczę już 15 lat
Początkująca
15-06-2015, 19:33:36

ooo... moja siostra borykała się z grzybicą u stópek. zażywała właśnie trioxal i jej się udało pozbyć choróbsko tym lekiem. gościu, może problem leżał w przyjmowaniu leku, czy było regularne, itp... wtedy warto choćby appkę na fon sobie ściągnąć, aby przypominała o tabsach. z drugiej strony, po tylu latach aż trudno uwierzyć, że nic nie pomogło :(
gość
23-06-2015, 16:44:14

Ja brałam Trioxal i faktycznie mi pomogło ale trzeba pamiętać o regularności bo to wymaga cykli i pilnowania terminów. Ja mam już ponad pół roku i nie mam nawrotów choroby. Miałam z tym niezłego stresa, bo nie wyobrażam sobie wyjścia na imprezę z takimi paznokciami.
gość
25-06-2015, 12:25:45

Walczę ze zżółkłymi, przebarwionymi, nierosnącymi i poodklejanymi paznokciami u paluchów nóg i nie wiem już co robic, bo w żadnych badaniach nie wychodzi grzybica ani pałeczka ropy błękitnej, więc dermatolog rozkłada ręce i proponuje Mycospor Onychoset. Czy jeśli to faktycznie nie jest grzybica to ten preparat i tak złuszczy paznokcie? Nie wiem już co zrobic, bo lekarz nie ma nawet pomysłu na jakie badania jeszcze mnie wysłac, choc to nie pierwszy lekarz. Czy można w jakiś sposób tak uszkodzic płytkę paznokcia, żeby nie rosła? Ręce mi już opadają... :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: