Reklama:

grzybica paznokci - jak leczyć -da się wyleczyć (547)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
28-01-2014, 09:08:52

Treść zablokowana przez moderatora

gość
11-03-2014, 09:16:43

Ja męczę się z tym od 4 miesięcy. Początkowo próbowałam sama to wyleczyć, gdyż mój chłopak jakiś czas temu miał podobny problem i pomógł mu preparat firmy sholl. Bardzo pomaga, ale tylko na grzybicę paznokci u rąk, gdzie płytka jest cieńsza, no i oczywiście tylko kiedy niewielka częśc paznokcia jest zakażona.
Mi niestety nie pomogło gdyż zaczęło mi się od grzybicy paznokci u stóp. Dwa duże palce zostały zarażone, nawet nie wiem dokładnie kiedy gdyż miałam je pomalowane i zobaczyłam to cholerstwo dopiero po zmyciu, Od razu zaczęłam smarować shollem, ale wcale nie skutkowało, jeszcze zaraziłam sobie inne paznokcie. W rezultacie mam chore aż 10 paznokci , w tym 7 u stóp i 3 u rąk. Zła jestem na siebie, ze nie poszłam od razu do dermatologa. Wszystkim wam radzę iść od razu, jak zobaczycie takie zmiany, bo nie każdego grzyba można wyleczyć środkami bez recepty. Zazwyczaj są potrzebne preparaty doustne.
Dermatolog przepisała mi żel Pirolam (na receptę) do smarowania dwa razy dziennie,tabletki trioxal (na receptę) i biotebal na szybszy wzrost paznokci (bez recepty). Niestety możliwe, że duże paznokcie od palców u stóp będę musiała mieć usuwane, gdyż na nich grzybica jest najbardziej zaawansowana. Powiedziała, że jeśli będzie taka potrzeba to zapisze mi jakąś maść która w ciągu tygodnia rozpuści całą płytkę... Co będzie kosztowne...
Mówię wam, nie szukajcie po internecie jakichś "domowych sposobów" bo tak na prawdę nic nie dają. Grzybica paznokci to najtrudniejsza do wyleczenia infekcja grzybicza i takie środki mogą być tylko stosowane pomocniczo. Np. olejek z drzewa herbacianego. Jakiś czas temu go sobie kupiłam i uważam , ze moze przydac sie jedynie do zdrowych paznokci, aby zapobiec dalszemu zakazeniu, gdyz samego siebie bardzo latwo zarazić. Jeśli chodzi o inne osoby to aż tak bardzo nie jest to zaraźliwe, więc członkowie rodziny mogą być spokojni.
gość
22-04-2014, 22:00:30

Jest tu odwaga pisać swój nr telefonu ale jak mnie znajdziecie w jakiś sposób to mam propolis - jestem pszczelarzem , wczoraj skrobałem ramki . Pozdrawiam . eMHa .;
gość
24-05-2014, 08:39:46

witam,mam pytanie a mianowicie czy propolis stosuje się na noc czy ja?z góry dziękuję za pomoc
gość
02-06-2014, 12:04:44

Zasadniczo wystarczy na noc, ale mozna nosić całą dobę
gość
02-06-2014, 12:20:16

Od czasu kiedy założyłam ten post zdążyłam zapomnieć hasła i zaobserwować dziesiątki wyleczeń.
Nie traćcie pieniędzy i zdrowia dopóty dopóki nie wypróbujecie tego sposobu. Kosztuje z 5 zł a leczenie trwa 2-3 tygodnie.
Ponieważ wchodzę tu raz na kilka lat, nie udało mi się przeczytać wszystkich wpisów, ale widzę że wiele osób skorzystało z pozytywnym skutkiem oszczędzając sobie wiele czasu i wydatków. Wiele osób potraktowało to jako ostatnią deskę ratunku i "nie utonęlo" ;-D.
Wiele się wymądrza, choć nie próbowali, wiele ma interes, żeby inni się "tym" nie wyleczyli i przypuszczam, ze wielu skorzystało ale tego nie wpisali.
Ostatnio moja córka obgryzając skórki otworzyła drogę do zakażenia i zainfekowała grzybicą 2 palce. Upierała się na wiele innych sposobów. A że to nastolatka nie dało się zmusić do tego najbardziej skutecznego.
W końcu się poddała. Zastosowała propolis. Udało mi się ją jeszcze namówić na odstawienie słodyczy i białej mąki na czas kuracji, którą prowadziła dokładnie 2 tygodnie. Po tym czasie grzyb był już zwalczony.
Zaczerwienionej i bolącej skórze wokół (tę część oczywiście również okładamy) ulżyło już po kilku dniach.
To kolejny dowód na "własnym" organizmie.
Z życzeniami zdrowia
Dora
Początkująca
02-06-2014, 12:30:51

Witaj Dora!
po przeczytaniu Twojego pierwszego wpisu zastosowałam propolis ale niestety przerwałam.. czy kupiony rok temu kit będzie dobry? czy lepiej kupić nowy? Moze podaj źródło z którego Ty kupujesz?
Czy uda mi się wyleczyć bardzo zgrubiały paznokieć??
Początkująca
02-06-2014, 12:44:11

Dora, jeśli przyłożę propolis na bardzo zgrubiały paznokieć to to pomoże? Zejdzie i zacznie rosnąć nowy??? odpowiedz proszę..
gość
14-06-2014, 16:49:59

Witam Jedynie co pomaga to Loceryl ja kupilam go w Niemczech jest drogi ,bo koszuje 30 euro,ale warto
gość
05-07-2014, 22:48:46

A ja napiszę, może ktoś przeczyta i pójdzie po rozum...
Złapałam grzybka chyba na stancji. Nigdy wcześniej nie przyglądałam się długo paznokciom na stopach więc dopiero jak nastąpiła onychomikoza (odklejenie się paznokcia od macierzy) i problem się powtarzal poszłam do lekarza. Pierwszy nic nie stwierdził. Badania też. Drugi w ciemno coś wypisał. To ja do kolejnego..aż w końcu trafiłam do dermatologa przy szpitalu klinicznym. Tam zrobiono mi dwa badania które określiły szczep który mnie zaatakował. Dostałam lakier (3ml-60zl-starcza na kilka mcy)- pół roku mija, paznokcie już nie odpadają, nie łamią się, nie mają przebarwień. Odrastają zdrowe.
Buty zdezynfekowalam ozonem.
Stosowalam przed trafioną kuracją PROTEX, CLOTRIMAZOLUM, OLEJEK HERBACIANY, PROPOLIS i nic. Dlaczego? Bo nie wiecie czy macie GRZYBA czy DROŻDŻAKI. Jeśli to drugie to propolisem dokarmiacie pasozyta. Dwa: nie można malować pazurow czy robić żeli- zakazacie sprzęt, lakier itp. a w dodatku paznokiec nie oddycha. Trzy: wietrzcie stopy jak najczęściej, pot i cieplo- idealna pożywka.
Cztery: paznokcie na stopach rosną dużo wolniej, nowe w 2tyg to bzdura, Poza tym są one oznaką stanu zdrowia człowieka więc nie wszystko musi być grzybem.
Ale najważniejsze- albo idźcie z tym do specjalisty albo hodujcie pasożyta dalej.
Pozdrawiam tych, którzy się leczą pod okiem specjalisty.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: