Reklama:

Grzybica dłoni ? (36)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
18-08-2012, 13:17:05

Mnie dokucza ostatnio coś takiego:
http://zapodaj.net/78e1cef135b40.jpg.html
Myślę, że może to mieć związek z moją ostatnią pracą, a mianowicie pracowałam na zmywaku, gdzie miałam bezpośredni kontakt z resztkami po klientach, niejednokrotnie skaleczyłam się widelcem czy stłuczoną szklanką, a pracować trzeba było nadal.
Mam to tylko na lewej ręce, na prawej nie.
Na zdjęciu dłoń nie jest pokremowana, wygląda na bardzo suchą, ale po zastosowaniu kremu wcale nie jest lepiej...
Martwię się, że to może być jakaś grzybica
Ktoś z Was spotkał się kiedyś z takim czymś?
gość
18-08-2012, 17:28:45

Niestety stronka mi się nie otwiera
ale to może być egzema nie grzybica córka pracuje w podobnych warunkach i też ma z tym problem leczy się to niestety bardzo trudno
proponuje na noc smarowa grubo maścią z wit A czy nagietkową jak nie było jeszcze pęcherzyków z wodą zadziała szybciej moczyć ręce w siemieniu lnianym czy płatkach owsianych czy szare mydło i sól co się lepiej sprawdzi,nie dopuszczać do przesuszenia dłoni
a po pracy przemyć ręce wodą utlenioną
Początkujący
27-08-2013, 10:16:56

Witam chciałem zaproponować idealne rozwiązanie jakie są te rękawiczki dermatologiczne Bamboo®
Przyjazne skórze, podlegają rozkładowi biologicznemu, z włókien bambusowych. Polecam Norweski produkt dostępny w Polsce są idealne.
http://www.granberg.no/POL/products/glove_multilang.aspx?art=110.0160&cat=10⊂=0
gość
04-04-2016, 08:56:24

Gość 2011-03-22 01:18:35
Witam,
od około miesiąca mam na prawej dłoni niezidentyfikowany obiekt. Czytałam Państwa posty i objawy początkowe były podobne. Zaczęło się od małych krostek, które potwornie swędziały, z czasem robiło się ich coraz więcej, bezmyślnie je kilkakrotnie drapałam. Później w miejscu kropek pojawiła się łuszcząca sucha skóra, która ciągle swędzi i robią się rany. Stosowałam maść na e, najprawdopodobniej elosen o ile nie mylę nazwy, teraz stosuję clotrimazolum. Rzeźbię, a glina ciągle wysusza ranę. Po dzisiejszym seansie jest bardzo źle, rana pękła w dwóch miejscach, dość głęboko, niestety boli i nawilżanie nie pomaga. Macie może Państwo jakieś pomysły, propozycje maści?
pozdrawiam serdecznie
Martyna
gość
21-06-2016, 12:04:57

zastosujcie bardzo tani środek-jodynę działa na 100%miałem to samo smarowałem kilka razy dziennie po miesiącu prawie ani śladu-jodyna jest antygrzybiczna można dla wspomgania organizmu 3razy dziennie na pół szkalanki wody po 5kropel i na zdrowie-jod wprowadzony do organizmu usuwa ciężkie metale-udowodnione
gość
09-10-2017, 17:23:15

Jak z tą jodyna?? Ma ktoś doświadczenie??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: