Reklama:

Epiduo, dobry lek na trądzik ? (120)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
29-04-2012, 14:43:20

mala ale dobra. bylem u kilku dermow, i wam powiem tak, ze jak jakis przypisze wam duac, to odrazu zmieniajcie, nawet z nim nie gadajcie, bo lekarze maja bajere i wam wszystko wkreci jak srebrna srubke, a potem bedzie kicha
gość
29-04-2012, 16:44:06

Ja osobiście polecam epiduo. Tylko nigdy nie używaj duac, jeśli to przeżyjesz, to przeżyjesz już wszystko. A tak wracając do epiduo. To gorąco polecam, siostra stosuję i mówię ci, na prawdę działa znakomicie.
gość
29-04-2012, 19:20:52

Jest zdecydowanie - przereklamowany. Może u niektórych -podziałał. U mnie-wcale.
gość
30-04-2012, 10:29:27

Zamiast faszerować się chemią, polecam naturalny kosmeceutyk złożony z naturalnych składników - Acne-Stop. Dzięki temu unikasz podrażnień, uczuleń, wysuszonej skóry. Acne-Stop łączy w sobie działanie keratolityczne, antyseptyczne i antybakteryjne. Więcej o preparacie można przeczytać na stronie: http://acne-stop.pl/acne-stop-naturalne-rozwiazanie/
gość
14-05-2012, 15:36:45

zdecydowanie dobry na zaskorniki. miałam suchą, peeełną zaskórników skórę. tych suchych, białych. jeden na drugim, a z nich robiły się oczywiście ropne krostki.
dermatolog przypisała epiduo. i dobrze :)
owszem, zgdonie z trescia ulotki na poczatku bardzo podraznial. oj okropnie, straszne pieczenie i podraznienie. skora czerwona, ale do wytrzymania. kolejna rzercz, przed ktora ostrzegala dermatolog, to ze skora bedzie sie luszczyc. I luszczyla sie jak cholera, nawet tluste kremy srednio sobie radzily. ALE!
ale co jakis czas robilam 1 dniowa przerwe, a po 2 tyg objawy zmalaly prektycznie do minimum.
Nie luszcze sie, podraznienia prawie nie ma, a co najwazniejsze liczba zaskornikow znacznie zmalala. Ostaly sie chyba najsilniejsze (lek stosuje juz miesiac). Ogolnie juz po tygodniu widac bylo, ze skora sie jakby uspokoila, wyciszyla, nic nowego sie nie pojawia.
Takze, sadze ze nie ma co sie zrazac na poczatku podraznieniem. Wiadomo, ze to silny lek, wiec moze miec jakies dzialania nieporzadane.
Polecam :)
gość
29-05-2012, 18:26:15

Mailem identycznie i też wiem, że z epiduo warto poczekać jeśli na początku czasem może być ciężko. Działa i szybko usuwa pryszcze.
gość
21-06-2012, 14:26:18

Dokładnie początki mogą być trudniejsze, podobno u niektórych tak bywa (ja nie miałam). Na ulotce zresztą piszę, że na początku może trochę się skóra wysuszać i mogą wyskakiwać dodatkowo pryszcze. Trzeba poczekać albo pogadać o tym z lekarzem.
gość
26-08-2012, 19:13:48

Koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem ale pamiętaj, że na ulotce napisane jest wyraźnie, że takie skutki uboczne mogą się pojawić z tym, że to bardziej przejściowe problemy - etap leczenia.
gość
25-09-2012, 15:44:31

Ja stosowałem Epiduo na trądzik jakieś trzy miesiące temu, ogólnie jestem zadowolony z jego działania ale tak jak tu piszą niektórzy miałem małą załamkę na początku bo pryszczy przez chwilę przybywało. Za to końcowy efekt jest bardzo trwały bo do dzisiaj nić mi poważniejszego nie wyskoczyło.
gość
25-09-2012, 15:56:42

Epiduo jest drogi, ale skuteczny. Tylko trzeba stosować niewielką ilość, bo jest mocny. Najlepiej stosować wieczorem, a rano krem- rehydrin. Cera wtedy jest gładka.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: