Reklama:

egzema (80)

Forum: Skóra

gość
26-10-2014, 13:57:14

mama pytanie do egzemowiczów: czym łagodzicie świąd skóry? Mnie dopada taki, że siedzę ze szczoteczką do rąk i nią pocieram skórę, co w oczywisty sposób jej szkodzi, ale już nie wytrzymuję. Kiedyś stosowałam krem tetrix, ale w aptekach już go nie ma. Co robić - bo od swędzenia warjuję!!
gość
21-01-2015, 09:54:25

piszcie więcej a będzie coraz trudniej ją zdobyć, działacie na swoją niekorzyść.
gość
23-01-2015, 09:24:00

maść egzema CUTISHELP 50 ml koszt ok. 25 zł na noc i balsam na dzień 100 ml koszt ok. 35 zł
gość
07-07-2015, 20:30:41

Witam.gdyby to mialo komus pomoc. Mam problemy z egzema na rekach od lat . Nabawilam sie tego cholerstwa dawno temu przez prace jaka wykonywalam. Ostatnio znow sie nasililo..myslalam ze zwariuje. Rece piekly,swedzialy. Pecherzyki pod skora ktore przechodzily w rany. Smarowalam mascia sterydowa ktora kiedys jeszcze mi pomagala. Teraz niestety juz na mnie nie dziala. I gdy myslalam ze juz nic mi nie pomoze...posmarowalam przez przypadek Sudokremem i... Stal sie cud. Polecam strasznie...moze komus pomoze tak jak mnie.
gość
27-10-2015, 11:23:47

Ja też używałam sterydów , ziół . Rezygnowałam z nabiału, kawy. Bałam się wyjść do ogrodu bo nawet prace w rekawiczkach sprawiały , że moje ręce w ciągu jednego dnia stawały się wielką kolonią pęcherzyków. Na twarzy miałam zmiany na czole i przy nozdrzach , kiedy tylko dopadł mnie stres lub byłam zmęczona. Wszyscy, którzy przechodzą ten dramat wiedzą jak jest to przyre, bolesne i krepujące. Dzięki przyjaciółce trafiłam na mało znany krem beta-skin. Można go kupić przez internet bo nie jest szczególnie reklamowany ( pojęcia nie mam dlaczego) Tani, naturalny i polski. Stosuję go codziennie rano i wieczorem a jak coś podrażni mi skórę , to nawet kilka razy dziennie. No i spokój - od roku! Zrezygnowałam ze wszystkich kremów kosmetycznych a skóra jest w świetnej kondycji . No rewelka. Pewnie każdy ma jakieś doświadczenia ale ja ten krem polecam z pełnym przekonaniem. Wytrwałości i zdrowia życzę
gość
05-12-2015, 20:49:43

ja stosję maść FLUCINAL 18 zł zapłaciłam w mojej aptece i jak na razie efekty są nie najgorsze a to dopiero 5 dzień stosowania,różności już wcześniej stosowałam ,zobaczę co dalej i napiszę za kilka dni .....
gość
23-01-2016, 13:39:09

nigdzie nie mogę znaleźć tej maści egzema1. Mógłby ktoś wkleić link do niej? Czy jest ona firmy CutisHelp???
gość
23-01-2016, 19:32:13

Ja miałam egzemę "suchą". Były leki, była też naturoterapia w Krakowie w Centrum Lalima
Nie wiem, czy pomogło jedno, czy drugie, czy obie rzeczy na raz. Cieszę się z efektu. W każdym większym mieście będzie podobny ośrodek.
gość
28-01-2016, 23:48:13

Polecam poczytać o alergii na nikiel. Może ktoś dzięki temu zmniejszy zmiany chorobowe lub się ich pozbędzie.
Początkująca
30-04-2016, 12:42:42

Olej z wiesiołka ma udowodnione działanie z leczeniu AZS/egzemy. Kapsułki z wiesiołkiem nie są drogie, a stosowane regularnie zmniejszają i łagodzą objawy choroby. Polecam naszą polską firmę Gal.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: