Reklama:

EGZEMA DŁONI JEST NO TO SPOSÓB !!!! (379)

Forum: Skóra

gość
11-08-2015, 06:26:19

Ludzie, wszyscy rozkładają ręce, a spróbujcie wyeliminować z żywienia CUKIER, MĄKĘ, KAWĘ i co tam jeszcze mleko .... metoda prób i błędów indywidualnych , jeść kilka razy warzywa i owoce a problemy skórne znikną, bo wszystko pochodzi od jedzenia tj organizmy są zakwaszone i proszę nie oczekiwać od lekarzy, że coś o tym wspomną. Wszystko sprawdziłam na sobie!
gość
12-08-2015, 11:06:35

Sudocrem jest pomocny , goi pojawiające się krostki, łagodzi swędzenie i wybiela zaczerwienienia na skórze, polecam
gość
13-08-2015, 12:59:24

Sudocrem jest bardzo pomocy , goi krostki ,łagodzi swędzenie i wybiela zaczerwienienia,polecam
gość
15-08-2015, 19:53:16

Witam wszystkich,
kiedy pierwszy raz TO mi się przytrafiło i było już bardzo źle i z każdym dniem jeszcze gorzej intuicyjnie zastosowałam własny mocz.DZIAŁA.Na początku szczypie,za każdym razem trzeba to wytrzymać. Po dość długim czasie umyć najlepiej nie dość dokładnie.Stosowałam i rano i na wieczór jak się dało to i w dzień.Pozdrawiam.
gość
17-08-2015, 16:21:02

Witam ! To cholerstwo mam już ok 16 lat. Czytam to forum co jakiś czas, wiele osób pisze, że powinno się zacząć od oczyszczenia organizmu i to prawda. Przez ostatnie 3 tygodnie prawie codziennie piłam napar ze świeżej pokrzywy (3 gałązki z listkami)i skrzypu(też 3 ). Zaparzałam w kubku na herbatę i piłam jak wystygło.Na noc smarowałam maścią robioną z wit. A, wit. D3 oraz jak dobrze przeczytałam Euceryna, czasem też w dzień jak nic nie musiałam myć, bo nie umiem nic w domu robić w rękawicach, a jak gdzieś wychodziłam to smarowałam" ultranawilżającym kremem wygładzającym Soft normal skin" firmy bebeauty z Biedronki 300 ml za ok 6 zł -szybko się wchłania i super nawilża w przeciwieństwie do maści na, którą potrzeba trochę czasu . Tą maść robioną przepisała mi dr pediatra( cena ok 10 zl za dość spore opakowanie). Myślę, że każdy rodzinny czy pediatra wypisze ją bez problemu. Przestałam też jeść słodycze, bo herbaty i tak nie słodzę, więc cukier też dobrze jest ograniczyć . Efekty nie pojawiły się od razu, myślałam, że kolejna porażka i nic z tego i dalej się będę z tym męczyć ale po ok 1,5 tygodnia było znacznie lepiej. Teraz już ok 2 tygodnie na ręcach nie pojawiła się ani jedna nowa krostka,czasami mam wysuszoną skórę między palcami ,ale posmaruję na noc tą robioną maścią i rano jest ok. Nie wiem jak długo potrwa ta poprawa ale jak nadal będzie dobrze to napiszę, jak nastąpi nawrót to też napiszę z prośbą o pomoc
gość
18-08-2015, 08:44:35

Witam wszystkich,egzemę najlepiej wyleczyć maścią "NOVATE" Lek sprawdzony osobiście prze zemnie.W ciągu tygodnia znikają wszystkie pęknięcia i zrogowacenia,Jest tylko jeden problem że trzeba niestety smarować dłonie co wieczór i najlepiej nie ściągać rękawiczek przez cały dzień.ostatnio złamałem nadgarstek i miałem tą możliwość .Ten lek naprawę pomaga.
gość
08-09-2015, 15:42:21

Wszyscy cierpiący na to schorzenie powinni najpierw spróbować odkwasić swój organizm. Ostatnio głośno mówią i piszą o zakwaszonych organizmach jako przyczynie wielu chorób. Pojawiło się wiele środków odkwaszających. Ja stosuję Proszek Zasadowy, wieczorem wypijam szklankę wody z rozpuszczoną łyżeczką proszku zasadowego. Nie jest drogi, a puszka wystarcza na miesiąc i są efekty.
gość
22-09-2015, 12:44:35

Na egzemę najlepiej jest jeśc ciecierzycę .Nawet 3 razy w tygodniu . Im częsciej tym szybciej się ręce wygoją.Dodam że szybciej przechodzi też przeziębienie.
gość
01-10-2015, 08:25:52

Ja tez miałam problem z dłońmi. Wg jednej diagnozy to była egzema, a według innej krostkowica dłoni. Leczy się je podobnie - maściami i tabletkami sterydowymi. Mnie to jednak pomagało na krótko. Wszystko wracało po kilku dniach. A ręce miałam w okropnym stanie.Opuszki palców popękane, czerwone i spuchnięte. Ciągle łuszczyła mi się skóra, ciągle obcinałam sterczące skórki. Do tego straszny ból i wrażliwość na dotyk i wszelkie urazy. Poza tym paznokcie miałam w strasznym stanie - zdeformowane i nie do wyczyszczenia. Wizyty u dermatologów kosztowały sporo, wszystko na darmo. Przez przypadek właściwie wpadłam na sposób, który mi pomógł - prosty i bardzo tani. Zaczęłam smarować dłonie kilka razy dziennie rozgniecionym w prasce ząbkiem czosnku, a do tego tylko natłuszczałam wazeliną. Nic poza tym. I efekt przeszedł moje oczekiwania. Ręce powoli wróciły do normalnego stanu. W tej chwili smaruję ( a trwa to prawie pół roku) 2-3 razy dziennie czosnkiem i mam spokój. Może ten sposób pomoże komuś z podobnymi problemami.
gość
06-10-2015, 18:39:39

Rzeczywiście ten czosnek ma niesamowite działanie, a przede wszystkim nie jest to chemia. Zrobiłam próbę w weekend i zobaczyłam lekką poprawę. Niestety ze względu na moją pracę mogę to stosować tylko na noc. Rano muszę dobrze wymyć ręce, żeby pozbyć się zapachu. W ciągu dnia stosuję krem z ekoteiną, który ma dobre działanie na moją skórę. Dziękuję za ten czosnek, na pewno skorzystam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: