Reklama:

EGZEMA DŁONI JEST NO TO SPOSÓB !!!! (379)

Forum: Skóra

gość
03-01-2017, 09:41:11

Witam. Z egzemą męczyłam się ponad pół roku. Ostatnio pani alergolog przepisała mi krem TRIDERM. Rewelacja! Próbowałam wszystkiego łącznie z solą gorzką i nic. Dopiero triderm mi pomógł. Ręce miałam straszne całe w ranach zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz i na zgięciach. Po dwóch dniach stosowania na zgieciach nie było śldu po ranach a po 4 dniach zostało mi tylko kilka malutkich śladów wewnątrz dłoni. Smarowałam rano i wieczorem przed snem. Jeśli możecie to spróbujcie mam nadzieje, że komuś pomoże ☺ krem kosztuje ok. 27 zł za 15 gram. Ale działa! Życzę dużo zdróweczka!
gość
03-01-2017, 13:55:11

No musiał pomóc bo jest to krem na bazie sterydu. Jeżeli objawy Ci nie wrócą to dobrze, jednak wiele osób tu zaglądających po odstawieniu maści/kremu (sterydowego) ma nawrót objawów. Dobrze że Tobie się udało, spróbuj znaleźć przyczynę tej egzemy aby na przyszłość uniknąć tej sytuacji. Pozdrawiam
gość
12-01-2017, 19:06:49

A zwykła sól może być??
gość
14-01-2017, 11:47:47

Witam. Znów nowe leki. Od 2 lat borykam się z egzema. Dziś po przebudzeniu poczułam ból , spoglądam całe ręce w bablach, opuchnięte palce. Zrobić coś poruszać nimi to ból pieczenie, swad. Jestem załamana nie mam siły walczyć z tą chorobą. Mam 25 lat strasznie mnie ogranicza ta choroba. Ludzie do okoła mnie nie rozumieją , za długo to trwa nie pamiętam już jak to jest mieć spokojny sen bez drapania, i zdrowa skórę miękka skórę. Dodajcie mi sił proszę. Czy ja to kiedyś wyleczę. :( :( :(
gość
14-01-2017, 18:09:36

Przepraszam że tutaj proszę o poradę co to może być swędzi ale tylko dookoła znajduje się na wewnętrznej stronie łokcia
gość
16-01-2017, 14:45:23

Jest to jakiś liszaj. Idź do lekarza dostaniesz maść, jeżeli zejdzie i nie wróci to dobrze. Ale jak będzie wracało w tym lub innym miejscu wtedy będzie to wymagało dłuższego leczenia, znalezienia przyczyny itp.
gość
17-01-2017, 17:36:42

Treść zablokowana przez moderatora

gość
23-01-2017, 21:28:39

miałam egzemę głównie na rękach i stopie, ból, rozdrapywanie, wstyd przy podawaniu ręki. Poszłam do zielarza (www. immune-herba.pl lub bardzo podobny adres), pana Jana Zaręby w Warszawie. Długotrwały efekt już po tygodniu picia ziół oczyszczających organizm z toksyn. Odzyskałam swoje dłonie, czego i Wam życzę!! Okazało się w moim przypadku (na podstawie morfologii m.in.), że mam pasożyty, zioła i dieta świetnie w tym pomagają.
gość
24-01-2017, 19:40:10

Z egzemą dłoni walczyłam 4 lata, tony maści i kremów, nic nie pomagało. Okazało się, że jestem uczulona na Methylisothiazolinone/Methylchloroisothiazolinone. Jest to BARDZO POPULARNY konserwant w kosmetykach: szamponach, mydłach w płynie, żelach, płynach do płukania i co ciekawe: w kosmetykach dla alergików (!!!). Wyrzuciłam wszystko co go zawierało oraz zrezygnowałam ze wszystkich maści sterydowych (niestety miałam efekt odstawienia - pogorszenie stanu). Ale po miesiącu zaczęło się poprawiać. Stosowałam na noc 'Linomag krem' i w dzień 'Latopic - krem do twarzy i ciała'. Nic innego nie robiłam, ani kuracji ziołami/solą/lekami, tylko to co napisałam. Może komuś pomoże moja uwaga, życzę powodzenia, bo niestety wiem co znaczy wstydzić się swoich dłoni.
gość
25-01-2017, 18:59:39

Borykam się z tym problemem od 19 roku życia (aktualnie mam 32 lata). Już chyba próbowałam wszystkiego i większość smarowideł/leków pomagała tylko na chwilę, a po odstawieniu problem wracał. Przy egzemie, AZS i łuszczycy polecam z czystym sumieniem olej z wiesiołka (tłoczony na zimno!), który kupuje się w aptece (zielone opakowanie z napisem Gal). Dodatkowo do smarowania krem z wiesiołkiem. Stosuje w/w metody przez 365 dni w roku i egzema mi nie dokucza. Warto poczytać o właściwościach oleju z wiesiołka i zgłębić bardziej temat.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: