Reklama:

EGZEMA DŁONI JEST NO TO SPOSÓB !!!! (379)

Forum: Skóra

gość
03-07-2015, 08:43:19

Proszę poradzić mi jak mam zacząć działać z tą chorobą. Stosowałam wiele maści (dexeryl, triderm, protopic, alantan itp.) ale nic mi nie pomaga. Wszystko na chwilę się zagaja ale potem wszystko wraca. Nie umiem sobie z tym poradzić, stosuje mydła naturalne z dziegciem, używam rękawiczek, unikam kosmetyków, z supermarketów i drogerii. Co miesiąc jestem u dermatologa, chodziłam do różnych ale żaden mi nie pomógł. Ostatnio pojawiło się dużo pęcherzyków, które bardzo swędzą i wydobywa się z nich gęsta ciecz lub wodnista.
Prosze o pomoc!
gość
13-07-2015, 12:21:20

Witam wszystkich którzy podobnie jak ja borykają się z tą uciążliwa choroba. Podobnie jak u wielu z was tak i u mnie zaczęło się od zaczerwienienia na zewnętrznej części dłoni a później rozlalo się na palce i druga dłoń. Odwiedziny u dermatologa, przepisanie maści sterydowej, chwilowa ulga i nawrót objawow... większość z nas pewnie tak miała. Zaczalem szukać w internecie co to jest egzema i znalazłem to forum. Po wielu różnych eksperymentach doszedłem jak chociaż w małym stopniu podnieść "komfort" życia. Aby dowiedzieć się co może być przyczyną tej choroby przeszedłem na dietę i juz pojawił się postęp. Okazało się ze gluten wywołuje stany alergiczne ooraz cukier. Gluten powodował wypryski na wierzchniej części palców a cukier na wewnętrznej. Kąpiel w siarczanie magnezu(epsom salt) pomaga przy gojeniu się ran, dodatkowo używać również dermol'u który zmiękcza? sucha skórę(bez recepty dostępny na ebay'u). Snuje domysły ze przyczyną egzemy mogą być problemy z układem pokarmowym ponieważ po zjedzeniu czegoś objawy znacznie się nasilają. Mam nadzieje ze w nie długim czasie wybiorę się do jakiegoś dobrego gastrologa i gruntownie przebadam. Pozdrawiam Tommy.
gość
14-07-2015, 08:20:38

cyt; (Dwa lata temu na rękach i nogach pojawiła mi się egzema. Walczyłem z nią kilka miesięcy lecząc się o znanego drogiego lekarza, który aplikował mi drogie maści sterydowe. Ich stosowanie na krótko łagodziło chorobę, po czym rozsiewało się na kolejnych partiach ciała. Wreszcie pojechałem do APTEKI OJCÓW BONIFRATRÓW NA UL. TRAUGUTTA WE WROCŁAWIU. Zaproponowano mi 3 rodzaje maści ziołowych w różnych cenach. Żona (jak to żona) kupiła mi najtańszą za 6 zł pudełko. Zacząłem stosować bez wiary w sukces. Po kilku dniach egzema zaczęła zanikać, po 14 dniach byłem wyleczony. Było to w roku 2013. Do tej pory nie wiem co to egzema. Skuteczność tej maści potwierdziły też osoby, którym ją poleciłem. Jednak WIARA CZYNI CUDA. Polecam!)
Skoro wiara czyni cuda to napisz nazwę tej cudownej maści to może my pozostali też będziemy mogli uwierzyć w cud uzdrowienia
gość
16-07-2015, 20:02:09

Witam,miałam identycznie jak na zdjęciach powyżej,tylko maści jeszcze więcej ODSAWIŁAM WSZYSTKIE sterydy, moczyłam rączki w soli gorzkiej przez 3 dni,po kąpieli nakładałam robiony krem z apteki bardzo tłusty i rękawiczki bawełniane to najlepiej na noc .Smarowałam 3-4 razy w ciągu dnia Nanobase-odżywka do suchej skóry,w między czasie stosowałam Regenerum do rąk, i Mediderm ,i czasami zwykły niebieski krem Nivea,co drugi dzień traktowałam rączki pilingiem do twrzy. JEST DUZA POPRAWA po ok 8 dniach widoczna i odczuwalna. Skóra na dłoniach się bardzo złuszcza ale krostki powoli zanikały i tworzy się nowy naskórek Wszystkie prace domowe wykonuję w rękawiczkach nitrylowych,i bardzo często smaruję .Pozdrawiam ,Aśka
gość
18-07-2015, 06:37:27

ja używam na to krem Mediderm, po dosłownie 3 dniach wszystko blednie, nakładam kilka razy dziennie do wchłonięcia
gość
25-07-2015, 11:39:38

Hej, to ja pisałam parę postów wcześniej o tym jak robiłam test na nietolerancje pokarmową. Postanowiłam Wam opisać efekt mojej kuracji, bo tak jak Wy sama szukałam min tutaj sposobu na moją egzemę. Końcem kwietnia odstawiłam wszystkie nietolerowane pokarmy. Było to trudne bo ciężko jest wyeliminować z jadłospisu pszenicę, drożdze i kukurydzę. Te produkty są wszędzie. Nastąpiła dość szybko poprawa. Ręce się poprawiły, cera wygładziła. Po jakimś czasie zrobiłam 4 dni przerwy od diety. Jadłam wszystko i bardzo szybko organizm zareagował. Nastąpił okropny nawrót egzemy. Wywaliło mi ręce tak, że musiałam znowu użyć tego nieszczęsnego sterydu. Wróciłam do diety i sie jej już do 10 lipca trzymałam. Ręce się wygoiły, były idealne. Cieszyłam się z nich jak dziecko, nie musiałam się wstydzić. Od 10 lipca przerwałam ją znowu ze względu na to, że niedługo jest nasz ślub. Co chwilę mamy jakąś degustację, brak czasu na gotowanie (przy takiej eliminacji jak ja miałam musiałam przy garach stać po kilka godzin). Doszłam do wniosku, że po ślubie wrócę znowu do diety,a przed samym ślubem zastosuje steryd żeby wygoic ręcę. Ale co się okazało po wprowadzeniu pokarmów zakazanych( jem teraz wszystko) nic nie wróciło. Minęło 2 tygodnie, a ręcę mam idealne. Boję się mówić głośno, żeby nie zapeszać i nie cieszyć się za wcześnie. Przy nietolerancji w przeciwienstwie do alergii jest tak, że jak na jakiś czas 100% wyeliminujesz nietolerowany produkt to jest szansa, że nietolerancja minie całkowicie :) będę co jakiś czas się odzywać, żeby pisać jak się maja moje dłonie, ale mam nadzieję, że to będą tylko dobre wiadomości i że komuś tym pomogę
gość
31-07-2015, 17:02:20

Ja z egzemą zmagam się już prawie rok. Najpierw słuchałam lekarzy ale po ostatniej wizycie u alergologa który potraktował mnie jak szmatę powiedziałam dość. Ręce moje zajęte były egzemą zarówno po zewnętrznej jak i wewnętrznej stronie obu rąk. Świąd, pieczenie, swędzenie praktycznie cały czas, byłam już bliska załamania nerwowego. Postanowiłam wsiąść swoje zdrowie we własne ręce a nie oddawać go lekarzom. Co zrobiłam:
1. Wyeliminowałam z diety gluten i cukier
2. Myłam ręce i całe ciało mydełkiem z nanosrebrem w ciepłej wodzie.
3. Po umyciu zmiany na skórze przecierałam wacikiem nasączonym wodą utlenioną 3 % a po wyschnięciu wody utlenionej nakładałam sudokrem. Myłam ręce i przecierałam wodą utlenioną i kładłam ten sudokrem parę razy dziennie a także na noc. Postanowiłam, że nie będę niczym nawilżać wbrew temu co mówią lekarze, że trzeba natłuszczać. Na początku ręce były całe czerwone ale po 3 dniach nastąpił przełomi ręce zaczęły się goić i jak na razie jest super, choć nadal jeszcze wszystkie prace domowe wykonuję w rękawiczkach.
gość
06-08-2015, 09:19:12

Na moje dłonie dobrze działają kremy Ziaji (z olejkiem awokado i arganowym). Ponieważ jestem w ciąży muszę odstawić maści sterydowe. Sprawdza mi się kojący krem przeciw odparzeniom Nivea Baby (dostałam próbkę od położnej i postanowilam przetestować na sobie - strzał w dziesiątkę) - wysusza skórę jak zaczynają się robić bąble. Do tego Krem ziaja kuracja ultranawilzajaca z mocznikiem 10% kiedy skóra potrzebuje nawilżenia. Polecam
gość
06-08-2015, 09:53:55

witam egzeme mam od 4 lat i po wytestowaniu wielu masci i kremow trafilem na masc o nazwie dermoxin creme 0,5mg/1g clobetasolpropionat dostepny w nimczech i z tego co wiem rowniez w polsce . po tygodniu stosowania rece jak nowe. ja robilem to tak ze nakladalem masc na rece no to rekawiczki foliowe (jak do malowania wlosow)na to rekawiczki bawelniane nosilem jakies 5godzin ,po sciagnieciu foli nakladalem jeszcze troche masci i sama bawelna.ale co do tego warto zrobic testy na pasozyty . polecam i powodzenia
gość
07-08-2015, 18:59:09

Dziecko z AZS kąpieli w soli magnezowej, tylko trzeba jej dać dużo inaczej będzie bez efektu. Ja sypie dwie czubate garście do dziecięcej wanienki. Nie szczypie w chorą skórę. Na noc smaruje ssamorobka-kremem z lanoliny i żyworódki. Po pierwszym razie było gorzej Teraz jest 6 dzień kuracji takim zestawem i jest poprawa zwłaszcza po nocy. W dzień mamy straszne upały co skórę dodatkowo psuje jednak pomimo wszystko poprawa jest powoli widoczna. Oczywiście jak każda zrozpaczona muśka przetestowane mam już pół apteki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: