Reklama:

EGZEMA DŁONI JEST NO TO SPOSÓB !!!! (379)

Forum: Skóra

gość
09-02-2016, 10:46:54

WYELIMINUJCIE GLUTEN Z DIETY, po miesiącu super efekty, spróbujcie sami :)
gość
25-02-2016, 00:26:34

Bardzo dużo ciekawych wpisów. Ja walczę u synka - właśnie siedzę w nocy i trzymam mu rączki . Ja na szczęście tez juz nie stosuje sterydów, bo to że chowa się egzeme za ich pomocą do środka organizmu, powoduje inne schorzenia - u nas były to oskrzela. Również polecam oczyszczanie z pasożytów, eliminacja cukrów ( ciężko w przypadku dzieci...) pomagają okłady z cebuli tez. Ogólnie przyczyną siedzi gdzieś w środku i wychodzi ona skórą, wiec maskowanie jej sterydami tylko pogarsza sytuację.
gość
03-03-2016, 10:43:21

ludzie to co wy tu piszecie to mi się smiać chce, nawtykaja wam takich głupot ze głowa mała,macie tu mojego meila w tytule piszcie egzema i powiem wam czym sie całkowicie wyleczyc bo teraz nie mam czasu pisac i oczywiscie bezpłatnie bo jak czytam te bzdury to mi sie słabo robi bede wieczorami na meile odp
basialudwin@interia.pl
gość
06-03-2016, 22:07:54

Witam
Od 2 lat mieszkam w Anglii i właśnie od tego czasu zaczęła sie "przygoda z egzema".Zaczelo sie od malutkiej kropeczki na jednym palcu a następnie rozniosło sie na cały palec i przeniosło sie na kolejny.Świąd nie dawał mi spokoju do tego stopnia,ze w nocy rozdrapywalam palce do krwi.Angielscy lekarze przepisywali mi steryd za sterydem i stwierdzili, ze musze nauczyć sie z tym żyć.Steryd pomagał chwilowo po czym zmiany wychodziły z jeszcze większym nasileniem i przenosiły sie na kolejne palce wewnętrzna i zewnętrzna cześć dłoni.Skora stawała sie tak sucha i popękana, ze żadne kremy, oleje,maści i inne specyfiki nawet z przepisu lekarza nie pomagały.Przeczytalam tysiące stron i rad na temat egzemy...wszystkie objawy sie zgadzały świąd,sucha skóra,malutkie pecherzyki z białym płynem,spuchnięte dłonie,ranki itd.Odchodziłam od zmysłów szukając przyczyny.Wszystkie możliwe czynności w domu i w pracy zaczęłam wykonywać w rękawiczkach...żadnych zmian.Zmienilam rękawiczki z latexowych na winylowe,bez zmian dalej to samo a nawet gorzej.Zaczelam doszukiwać sie przyczyny w pożywieniu.Moze mleko moze soja może to a może tamto....żadnych zmian.Dwa lata nie przespanych nocy,łez,bólu,wstydu i worka wydanych pieniędzy.Pstanowilam udać sie do polskiej kliniki Phoenix w Gartson koło Watford.Doktor obejrzał moje ręce i stwierdził grzybice!Przepisał mi antybiotyk doustny Kefalex,maść Bactroban i Lamisil.Okazało sie , że rękawiczki pogorszyły tylk sprawę dlatego zmian przybywało co raz więcej ....wilgoć i cieplło idealne warunki.Pierwszy raz od 2 lat uwierzyłam ,że moje ręce znowu bedą wyglądały jak dawniej.Po trzech dniach zauważyłam ogromna różnice a przedewszystkim świąd,który był nie do wytrzymania minął.Jestem jeszcze w trakcie leczenia ale zmiany sa kolosalne i obiecałam sobie że jeżeli leczenie przyniesie skutki to moze to co przeszłam będzie dla kogoś wskazówka.Do ideału jeszcze trochę brakuje ale zmiany widze z dnia na dzień.Lamisilat stosuje za każdym razem jak cos mnie tylko zaswędzi i oczywiście obowiązkowo rano i wieczorem.Tutejszym lekarzom najłatwiej było stwierdzić egzeme i faszerować mnie sterydami,które przygaszaly problem na dwa trzy dni.Z doświadczenia wiem ze do mycia rak bardzo dobry jest cetaphil a do smarowania rąk polecam tez krem Aveeno z płatków owsianych.Wiem co przychodzicie ale Lamisilat jest w aptekach bez recepty wiec moze warto spróbować jak cokolwiek pomoże to radzę wybrać sie do polskiego lekarza albo poprosić angielskiego lekarza o przepisanie tych leków.Pozdrawiam i oby pomogło.Dodam tylko ze grzybica moze sie przypałetac do każdego nawet do tych,którzy bardzo dobrze dbają o higienę.Ja pracuje w kawiarni i non stop mam mokre ręce i gotowe...
gość
06-03-2016, 22:50:58

Witam,
Od 2 lat mieszkam w Anglii i od tego czasu zaczęła sie moja "przygoda z egzemą"Zaczęło sie od malutkiej kropeczki na palcu po czym z czasem przeniosło sie na cały palec i kolejne.Kropeczki były wypełnione białym płynem,skóra była sucha,łuszczyła sie i towarzyszył temu taki świąd że w nocy rozdrapywalam ręce do krwi i nie mogłam przestać sie drapać.Lekarze stwierdzili egzeme i kazali mi sie nauczyć z tym żyć...ale jak z tym żyć skoro utrudnia to codzienne funkcjonowanie.Odchodziłam od zmysłów i wszystko zaczęłam robić w rękawiczkach.Zadnych zmian jeszcze gorzej.z dnia na dzień stan moich rąk sie pogorszał a steryd pomagał na dwa trzy dni po czym walka zaczynała sie od nowa.Kolejne sterydy kolejne kremy i maści z apteki oleje i inne specyfiki nie przynosiły żadnych efektów.Wydałam masę pieniędzy nie przespałam wiele nocy wylałam morze łez i stwierdziłam że już chyba nigdy sie nie wyleczę.Doszukiwalam sie winy także w pożywieniu i wprowadziłam dietę eliminacyjna niestety bez rezultatów.Kolezanka poleciła mi Polska klinikę Phoenix w Gartston koło Watford.Na wizycie pan doktor stwierdził co? ?? Grzybica.Przepisal mi doustny antybiotyk Kefalex oraz maść Bactroban i Lamisil.Dodam że grzybica moze przyczepić sie do każdego nawet do tych,którzy przesadnie dbają o higienę.W moim przypadku chodziło o rodzaj pracy i to ze często miałam mokre ręce.Wszystkie moje objawy wkazywały na egzeme ale niestety....Obiecałam sobie ze jeżeli co kolwiek mi pomoże to opiszę tą sytuacje i może mój przypadek da komuś wskazówkę.Lamisil jest w aptece bez recepty jeżeli wam co kolwiek pomoże to poproście lekarza czy to polskiego czy angielskiego zeby Wam przepisał te leki o których wspimniałam.Jestem jeszcze w trakcie leczenia ale zmiany sa kolosalne i przedewszystkim nie swędzi i wszystko ładnie sie goi.Dwa lata mi wciskali ze mam egzeme a ja tylko pogorszałam swój stan.Polecam wybrać sie do polskiego lekarza albo na początek kupić sobie w aptece Lamisil i zobaczyć czy pomoże.Z doświadczenia wiem ze do mycia rąk bardzo dobry jest cetaphil i krem do rąk z płatków owsianych Aveeno...ręce dobrze i dokładnie wycierajcie w ręczniki papierowe.Aha doktor zslecił mi także KILKU MINUTOWE moczenie rak w roztworze z nadmanganianu potasu.Pozrawiam i oby i Wam pomogło bo wiem że kto tego nie doświadczył ten nigdy nie zrozumie.
gość
07-03-2016, 00:59:47

A czemu sól pomaga?Bo niweluje bakterie.poczytajcie o grzybicy skóry.
gość
09-03-2016, 15:13:00

Męczyłam się z tym na dłoni rok...Mnie pomogło mydełko ze srebrem koloidalnym (w aptece 5,50 zł), przecieranie wacikiem z wodą utlenioną (szczypie i jakby wyższa ale po zaschnięciu goi) ponadto piję codziennie 1 kubek naparu z czystka(w aptece 200 g suszu 12 zł) - wszystko to ma właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwalergiczne, na egzema i uczulenia - mnie pomogło😊
gość
14-03-2016, 06:54:11

Gość 2013-04-12 10:57:39
Chciałam się podzielić moim sposobem na walkę z egzemą. Obiecałam sobie, że jak uda mi się chociaż trochę złagodzić objawy egzemy naturalnymi środkami nie stosując sterydów ani maści z antybiotykiem to się tym podzielę, bo przeczytałam chyba wszystkie fora na ten temat i wiem jak ciężko jest z tym żyć.
Egzemę na dłoniach mam od około pół roku a od około 2 miesięcy nie stosuje żadnych sterydów, skóra na dłoniach znacznie się poprawiła chociaż nie jest idealna.
Byłam już u 4 dermatologów i niestety każdy bagatelizuje tę chorobę przepisując sterydy i mówi ,że należy nauczyć się z tym żyć.
Miałam przepisane leki antyhistaminowe oraz m.in. takie sterydy jak mycosonol, novate, triderm. Stosowałam każdy około tygodnia i skóra dłoni się poprawiała się na około 2 tygodnie i od nowa nawrót itd.
Następnie stosowałam protopic ale nie działał na mnie za dobrze skóra mnie po nim swędziała i piekła a poza tym trochę się bałam skutków ubocznych opisanych w ulotce Postanowiłam poszukać jakichś bardziej naturalnych sposobów i oto lista rzeczy, które stosuje od miesiąca i jest ok:
na noc przed snem smaruje dłonie olejem z kokosa i tak trzymam około 0,5 godziny następnie smaruje maścią konopną egzema na noc firmy Cutis Help i idę spać ( nie zakładam rękawiczek bo przy ich zakładaniu cała maść mi się ścierała)
jak miałam dużo krostek i ran stosowałam olejek z drzewa herbacianego (kosztuje ok 10 zł) a działa odkażająco i przeciwgrzybicznie.
w ciągu dnia stosuje:
maść z żyworódki pierzastej (jak są głębokie rane może trochę szczypać)
krem barierowy emolium, krem specjalny emolium jak mam bardzo suchą skórę
A-DERMA EPITHELIALE AH krem regenerujący bardzo dobry ale drogi
Naczytałam się trochę i uważam, że egzema może być spowodowana np. zagrzybieniem układu pokarmowego, przyrostem grzybów Candidia lub coś podobnego. Dlatego postanowiłam ograniczyć słodycze (na które w ostatnim czasie miałam niepohamowaną chęć) i do tego na oczyszczenie organizmu biorę tabletki surfin – siarka bioprzyswajalna raz dziennie i wydaje mi się że organizm się oczyszcza i to też może mieć duży wpływ na to że objawy egzemy znacznie się zmniejszyły.
Skór na dłoniach mimo wszystko w tych miejscach jest zniszczona, sucha i zrogowaciała, od czasu do czasu pojawiają się swędzące krostki i niepohamowana chęć podrapania się do krwi ale staram się tego nie robić bo to tylko zaostrza zmiany. Ale i tak wolę stosować te naturalne metody niż sterydy które pomagają tylko na krótką chwile ale co dalej?
Jak ktoś byłby bardziej zainteresowany mogę podać więcej szczegółów chociaż i tak się rozpisałam. Mam nadzieję, że chociaż jednej osobie pomogę. Życzę wszystkim udanej walki z tą okropną chorobą jaką jest egzema.
gość
22-03-2016, 18:17:30

Wybróbowałem na własnej skórze rąk i stwierdzm, że pomogło po 3 dniach. Sól gorzka + wazelina okazały się skuteczne. Polecam i dziękuję
gość
22-03-2016, 22:21:31

u mnie jest coraz gorzej, a męczę się od ponad 6 mies. Stosowałem tabletki sterydowe Encorton i na początku bardzo pomogły, ale tylko na początku. Tak samo z maśćmi sterydowymi - Triderm najgorszy, Cutivate trochę pomógł, później było Dermovate (po 3 dniach ponad połowa zniknęła), a najlepszy był Protopic, ale znowu nie działa, skóra jest zrogowaciała strasznie. Dermatologów mam dosyć, każdy przepisuje maści sterydowe (ile można?) i każą np brać wit. D (zjadłem w okresie zimowym z 3 opak. i to nie to).Ręce myję Emolium, kąpię się też w emolium, głowę myję w rękawiczkach. Kupiłem maść konopną i działa tylko kojąco na swędzenie, nic poza tym. Nie wiem co już stosować, bo nic nie pomaga, albo na kilka dni. Czytam na forum o tych wszystkich sposobach i już nie wiem co wypróbować, zacznę chyba od gorzkiej soli.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: