Reklama:

Dziwne plamki na nogach, plecach i rękach . Prośba o poradę (18)

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
12-07-2014, 16:57:40

Witam serdecznie. Od końca maja zmagam się z dziwnymi plamkami na ciele. Obejmują ramiona, 3-4 na plecach, brzuchu, najgorzej wyglądają nogi z tyłu na górze ( praktycznie same kropki), dodatkowo nogi z przodu ( łydki)..
Plamy nie swędzą...
Byłam u dwóch dermatologów jeden stwierdził ze to fotodermatoza zapisał maść novex plus jovesto w tabletkach....ale nic nie pomogło po kolejnych dwóch tygodniach poszłam do lekarza ogólnego zapisał rupafin, kazał odstawić maść która jest na bazie sterydów... kazał pić wapno dodatkowo zastrzyki domięsniowo i dożylnie. następnego dnia uczulenie miało zejść...nie zeszło..po kilku dniach kolejna dawka zastrzyków ( podwójna) nic nie dało..
Minął tydzień plamek co raz więcej...kolejna wizyta u innego dermatologa stwierdził pokrzywkę dostałam encorton i teflexo180mg.... nic nie zeszło po encortonie bezsenne noce spałam po 50 minut max godzina 15..czułam sie jakbym wypijała zgrzewkę red bulla...poszłam do kolejnego lekarza...kazał odstawić encorton przepisał clemastinum WZF oraz Loratadyna galena..
efekt ...brak poprawy a mnie szlag trafia...
czy ktos miał podobna wysypkę????
Dodam że wszystko zaczeło się pod koniec maja gdy zjadłam truskawki ( nie umyte no bo pysznie wyglądały ) i opalałam się około 1,5 godziny...
zastanawiam się czy to nie łupiez różany Gilberta....
Pozdrawiam i proszę o radę

gość
12-07-2014, 17:03:07

zapomniałam wspomnieć że plamy nie obejmują twarzy, kilka jest na dekolcie, i kropki na pośladkach.
Czuję ulgę gdy kąpie się pod zimną wodą,
Używam oillan emulsję do mycia ciała i smaruję skórę balsamem do skóry atopowej.
jakiś czas temu zmieniłam proszek do prania z Visir na Omo..( na początku maja).
Jestem alergikiem skórnym, nie mam alergii na pokarmy jedynie na kosmetyki, chemię...
Bardzo proszę może ktoś z was miał podobne plamy :(
Każdy lekarz mówi co innego i zapisuje co innego ...oszaleć można...jest lato a ja czuję się jakbym miała trąd te spojrzenia ludzi w tramwaju całe przedramiona w plamach ręce również :(
gość
24-08-2015, 22:13:12

mam identyczne plamki zaczelo sie od jednej na brzuchu ...i zaraz obok nastepne w wiekszych odstepach ...ze dwie na rekach i pare na plecach nie swedzi i nie boli co to moze byc ??
gość
24-08-2015, 22:24:32

dolaczam zdjecie ... a i dodam ,ze Mojej dziewcynie tez sie pojawila plamka na klatce piersiowej .
gość
25-08-2015, 05:57:58

....u dziewczyny to falszywy alarm zniknelo ...a u mnie moze jakies uczulenie ??
gość
04-09-2015, 12:00:16

Witam mam takie same, na razie na nogach i rękach, dodam że nie swędzą. Od czasu pojawienia się pierwszej minęło około 2 tygodnie. Znam jeszcze jedne taki sam przypadek. Mam koleżankę w pracy która już zsypało prawie wszędzie nawet a twarzy. Była już u trzech lekarzy: internisty, dermatologa i alergologa, nadal brak diagnozy i brak poprawy.
gość
06-01-2016, 12:04:46

Czy ktoś z was zdiagnozować tą wysyłkę bo mam podobną na nogach. Pomóżcie
gość
06-01-2016, 12:06:22

Zdiagnozowal
gość
10-03-2016, 00:18:10

Mam również to samo. Identyczne objawy
Robi się coraz gorzej... Cóż to takiego jest?
Początkująca
16-03-2016, 11:08:14

Może to są ślady ugryzień pluskwy? Czy pojawiają się po nocy?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: