Zajmuje się pedicurem (wszystko łącznie z myjką mam jednorazowe). Ponad 80% klientek ma malutkie mnogie dziurki na pięcie i poduszkach stopy, które pojawiły się znikąd, bo wcześniej nie miały(np.okazuje się że były na solarium,basenie). Nie występuje grzybica miedzy palcowa lub rzadko, skóra pod dziurkami nie ma innego koloru, dziurki są wybiórcze, często bez stosowania leków przeciwgrzybiczych z zabiegu na zabieg jest ich coraz więcej i są bardzo mnogie, nie da się ich spiłować do końca. Posiadają malutką biała otoczkę skórną bez płynu w środku -po prostu dziurki. Niektóre panie mają to od lat-raz mniej raz więcej a u pań które nakładały regularnie maści przeciw grzybicze i od2-3 dawek lamsilatu przy odpowiedniej profilaktyce zaobserwowałam że zupełnie zniknęły. Ja osobiście w ramach pośpiechu i nie założenia skarpetek przy wykonaniu pedicure u klientek wraz z moją asystentka pierwszy raz w życiu też "dostałam takich dziurek". Wraz z asystentką zaleczyłyśmy co do jednej kropki w ten sam sposób co napisałam wcześniej w ciągu ok 1,5 miesiąca. Nie mam pojęcia co to tak naprawdę jest, nigdzie nie ma zdjęć, które by odpowiadały takiemu stanowi, widać że jest zakaźne i zanika po stosowaniu(męczącym)leków przeciwgrzybiczych. Niektórzy lekarze wymyślali że to min.zmiany hormonalne..mój chłopak też sie zaraził i wobec tego jak 80% klientek ma zmiany hormonalne lub że to hpv-no przecież np. kobiety w ciąży które do nas przychodzą i są na to regularnie badane nie mają hpv a dziurki owszem takie same jak większość. Pomocy niech ktoś mi wreszcie powie co to jest jak się nazywa. Przejrzałam wszystkie pojęcia dotyczące grzybicy stóp, dziurek itd i nic nie znalazłam.