Reklama:

Drobne swędzące pęcherzyki z cieczą na dłoniach. (444)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
29-06-2013, 05:23:55

Gość 2013-06-28 07:48:06 witam mecze sie z tymi paskudnymi pecherzami od 5 lat i powiem szczerze ze bylam juz u czterech dermatologow i nic.. szukam na forum lekarstwa na to swinstwo i obecnie urzywam masci DERMOVATE niewiem jak komu ale mi pomagala na poczatku nie mozna jej stosowac non stop teraz znow wyskakuja nie wiem juz co robic jestem u kresu wytrzymalosci. lekarz mowil nie kontaktowac sie z czyms co moze uczulac ale co to jest? trudno by bylo nie myc naczyn podlog czy wykapac dziecko w rekawiczkach. natluszczanie rak tez nie zdawalo egzaminow bo wyskakiwaly kolejne bable. leki na alergie czy mascie grzybiczne nie pomagaja sama nie wiem co robic.
Dermowate to bardzo silny steryd działa szybko ale szybko są też nawroty
dłonie zawsze mocze w płatkach owsianych lub siemieniu lnianym
można robić okłady z olejku rycynowego czy ostu jabłkowego też działają a nie ma piorunujących nawrotów warto się zastanowić poszukać jak inni sobie radzą
gość
17-07-2013, 19:43:01

Witam i tez sie przylacze bo ja juz walcze z tym cholerstwem ze cztery miesiace albo piec tylko ze u mnie nie dosc ze skora wysycha i peka tak ze robia sie rany leci krew i boli jak cholera ale slyszalem cos ze by rozrobic octu z woda i moczyc ale to chyba MIT ale ja tego nie zrobie bo nawet jak myje rece w samej wodzie to mnie piecze swedzi i boli bo mam rany jak by mnie ktos zyletka pociachal. Moze ma ktos jakies pomysly czekam na podpowiedzi muj Email-nynek4435wp.pl@wp.pl Pozdrawiam tych ktorzy walcza.
gość
18-07-2013, 04:37:02

Woda z octem to nie mit jak chcesz mieć czyste dłonie
ale jak masz takie rany możesz robić okład z olejku rycynowego nie piecze i nie szczypie
okład na całe dłonie na pół godz.a potem zmyć o dobrze natłuścić np. epikremem czy maścią ochronną z wit A
gość
17-11-2013, 00:02:28

Mialam to samo. Polecam dvac o dlonie. Wystarczy zwykly krem do rak. Dmarowac najczesciej jak sie da.Mi pomoglo.
gość
04-12-2013, 17:51:00

Witam. Również miałem problem z pęcherzykami, okazało się że mam uczulenie na plastik z którego jest zrobiony pad do xboxa. Przestałem używać pada i pęcherzyki same zeszły.
gość
10-12-2013, 16:12:37

Witam,
Mam nadzieję,że mój post dotyczący tego przypadku się komuś przyda. Świadczę profesjonalną radą. Przyjżyj się swoim pęcherzykom na dłoniach. Jeśli mają czarną,ledwo zauważalną kropkę na środku,oznacza to że masz na coś alergię. Krostki te potrafią zamieniać się w duże,bolące pęcherze z przeźroczystą ropą. By zapobiec rozprzestrzenianiu się im,należy dwa razy dziennie brać lek przeciw alergiczny. Opłukiwać rany NaCl 0,9 ( sól fizjologiczna). Zaczekać aż wyschnie a następnie posmarować maścią Hydrocortonum. Bardzo cienką warstwę maści! Potem powinno być w porządku. Już po kilku godzinach widzimy pierwsze efekty. Następnie najlepiej zgłosić się do lekarza specjalisty,by zdiagnozował na co jesteś uczulona. Pozdrawiam
Reyline Hayashi
gość
07-01-2014, 15:57:25

Gość 2011-08-08 17:33:58 POMOCY!!!Nie wiem już co mam robić, ten problem mam już od roku odką zaczęłam praktyki w szpitalu i zaczęłam zakładaż rękawiczki (przynajmniej tak mi się wydaje bo nigdy tego nie miałam) zaczęło się od jednego palaca starszne wodniste bąble i swędziało , potem schodziła i łuszczyła się skóra a na końcu robiła się strasznie sucha. Teraz mam to już na obu rękach. Najpierw udałam się do lekarza pierwszego kontaktu który wypisał mi hydrokortyzzon i i bodajże lirodern to pomogło owszem ale tylko na jakiś czas , a niedawno wróciło i udałam się znów do lekarza ale już dermatologa który przepisał mi maść Protropic po której jeszcze barrzdziej mnie swędzi!!!! odrzuciłam tą maść i teraz smaruje tylko zwykłym kremem i linomagiem ale moje dłonie wyglądają tragicznie.Wczoraj założyłam pierścionek po czym palec mi tak spuchł że musieli przepiłować mi zaręczynowy pierścionek.Już nie daje rady nie wiem co mam robić!!!
gość
08-01-2014, 23:56:14

Pęcherzyki takie to nic innego jak uczulenie, które może być spowodowane właśnie rękawiczkami lateksowymi. Może to być powodowane również uczuleniem na nikiel (który zawarty jest m.in. w biżtuerii, wiem bo sama jestem na niego uczulona). Co do maści Protopic to zdecydowanie jest to dobry lek, owszem początkowo chorobowo zmienione miejsca bardzo swędzą (to jest normalne) ale po kilku użyciach skóra się przyzwyczaja, a pęcherzyki znikają ;)
gość
09-01-2014, 18:17:10

Witam.
Wczoraj rano przeżyłam masakrę. Obudziłam się z wysypanymi dłońmi. Nie tylko palcami, ale calymi dłońmi od wewnętrznej strony. Wysypka przypomina małe bąbelki, które znajdują się pod skórą, trochę jak te ktore wychodzą od opalania(kiedy schodzi skóra). Niektore z nich mają ciemne punkciki, wydaje mi się, że są wypelnione czymś. Swędzi cholernie, ale to nic. Odczuwam przy tym piekący ból. Nie mogę zgiąć nawet palców. Aktualnie przebywam w Anglii, będąc tu w Walk-in Center, dowiedziałam się, że skoro wysypka nie jest na całym ciele, nie może być nazwana wysypką, mam kupić krem do rąk w tesco, obserwować i to pewnie w ogole jest od zimna. Otóż nie. Od kilku dni siedziałam w domu, ponieważ zachorowałam na silne zapalenie gardła(oczywiście będąc tu, zamiast antybiotyku kazali brać paracetamol), nie wychodzilam z domu. Nie mam mowy o żadnej alergii, jadłam to co zwykle(żadnych uczulających produktów), nie mialam styczności z detergentami, nie ma tu zwierząt, slońca ani niklu. NIC. Ból jest nie do wytrzymania. Przy tym wszystkim skóra na moich dłoniach jest strasznie sucha i ściągnięta, a opuszki palcow wyglądają jakbym moczyła je w wodzie długi czas, takie bruzdy. Nie mam pojęcia co to jest i co mogę zrobić, a lekarze tutaj niestety mają studia sprzed 50 lat ze Sri lanki... Dodam jeszcze, że obawiam się pólpaśca, ale mam wysypkę tylko na dłoniach i nie jest ona podobna do typowej półpaścowej...
gość
16-01-2014, 22:05:56

tez to mam i wiem juz co to jest na stopach tez to łuszczyca okostna schodzi gdy smaruje wazelina biała pomaga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zapalenie okoloustne
Mam zapalenie okołoustne, byłam u lekarza dostałam antykiotyk i dwie macie do smarowania rozex i skinoren. Staram się ograniczyć kosmetyki krotych używam do pielęgnacji twarzy ale z uwagi na twarda wodę w domu i wrażliwa skórę twarz muszę umyc jakimś kosmetykiem i nałożyć krem inaczej cała twarz jest zaczerwieniona i piecze. Co będzie najlepszym wyborem przy tym zapaleniu? Czy zwykła drogeryjna pianka do mycia nie zaszkodzi? Skóra jest aktualnie w stanie tragicznym, piecze i strasznie swędzi, na razie żadnej poprawy po tych maściach. Proszę o polecenie delikatnych produktów do pielęgnacji tak żeby nie zaszkodzic
Wgłębienie, dziura w kciuku
Dzień dobry. Od około miesiąca pojawiła mi się zmiana na kciuku w postaci suchej twardej skórki. Po zdrapaniu pojawiła sie nastepna. Prze to zrobiło się coraz większe wgłębienie. Nie pamiętam, żebym się skaleczyła. Nadal to miejsce jest szorstkie i twardawe. Co to może być? Bardzo proszę o poradę.
gość
Co to może być ? Lekarze nie umieją pomóc
Witam Mam taką plamę między wargami sromowymi. Ona swędzi piecze bliżej dni płodnych a okresu ewentualnie jak mam jakąś infekcję. Ogólnie miałam kiedyś kłykciny ale to z trzy lata temu pięknie je usnęłam. A zostało to lekarze już tysiąc diagnoz postawili ale żadna nie jest dobra bo to jest kiedyś to miejsce było kilkukrotnie wymrazane usuwane laserem i condyline. Zrobiłam z tego test hpv wyszedł negatywny ja już nie wiem Co mam z tym robić bo to ciągle jest pierwsze zdj to jest jak teraz wygląda. Pomocy !!!
Reklama: