Reklama:

Drobne swędzące pęcherzyki z cieczą na dłoniach. (444)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
14-08-2017, 13:55:09

Ja tez mam male dziecko i rzeczywiście częściej myje ręce. Pojawiło sie mi takie cos miedzy palcami u rąk... Moze to rzeeczywiscie od czestego mycia. Ale co z tym robic? Jak leczyc?
gość
18-08-2017, 19:02:26

Polecam OCTENISEPT, niezwykle pomocny w e wszystkich problemach z uszkodzeniem skóry,śluzówki do odkażania i przywracania pierwotnego stanu po wszystkich paprakach.
Z opisów stawiałbym na jakieś schorzenia immunologiczne.
gość
10-09-2017, 09:20:52

Witajcie, mam identyczna sytuacje, pryszczyki, dziwna jakby ropna wydzielina, pekajaca skora w dodatku to wszystko swedzi jak cholera, zaden dermatolog nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ale mam masc flucinar a jak juz jest naprawde zle to masc sterydowa betowate c, obie pomagaja ta druga bardziej. Niestety pomagaja ale chwilowo, trochę wiecej kurzu, rekawiczki lateksowe albo mydło w plynie i uczulenie wraca ...
gość
12-09-2017, 06:58:30

Treść zablokowana przez moderatora

gość
13-10-2017, 08:41:33

Mam to samo. Jezeli występuje tylko na dloniach może to być egzema. Od kilku lat chodze do różnych dermatologów. Miałam robione testy na alergie i nic. U mnie pecherzyki pojawiają się najczęściej jesienią. Używam maści Ivoxel która jest na receptę i bardzo mi pomaga ale ze jest to maść ze sterydami wiec można używać jej tylko przez kilka dni. Pozdrawiam
gość
22-10-2017, 18:03:11

Czytałam część wpisów. Mam podobnie mam od dłuższego czasu, czyli od kilku miesięcy wodniste krostki na dłoniach, palcach. Smarowałam już różnymi maśćmi i nic. Jak poszło się do lekarza twierdził, że to świeżb. Więc stosowałam terapię świeżbową, ale to kompletnie nic nie dało. Przebijam ciągle te krostki, bo mnie denerwują. I kompletnie nie wiem od czego to jest. Męczy mnie już takie przebijanie i patrzenie na nie. Większość w wpisach pisało o uczulenie na metale, aluminium. Otóż często korzystam z telefonu może to od niego jakieś uczulenie? Hmm... Może kiedyś znajdę odpowiedź od czego to jest.
gość
12-11-2017, 20:40:59

też miałam i na stopach i rekach wyleczyłam octem jabłkowym. podobno torodzaj grzybicy
gość
15-11-2017, 21:15:13

Witam! Mam objawy takie jak wiekszość tu piszących czyli: pęcherzyki wypełnione płynem, pękają a nastepnie skóra się złuszcza i jest wrażliwa.Smarowalam kremami brałam leki,chodziłam po lekarzach i wszystko na nic.zwatpilam ale ostatnio w pracy mi zasmakowała ZIELONA HERBATA piję ja 2-3 szklanek dziennie nie myśląc o moich dolegliwościach i po 2 tyg zaczęlo mi znikać nie połączyłam tego w jedno ale nic innego nie zmieniłam ostatnio ,jestem taka szczęśliwa.Sprubujecie może komuś z was to też pomoże
gość
26-12-2017, 05:49:47

Mi bardzo pomaga krem Exomega (fakt, cholernie drogi ale 400ml starczyło mi na dobre pol roku intensywnego stosowania) i w 100% przerzucenie sie na markę "biały jeleń" hipoalergiczny. Niestety jak tylko użyje u kogos zwykłego mydła to wraca, wiec jest to typowe kontaktowe
gość
30-12-2017, 21:25:27

Witam mi się pojawiły pęcherzyki przez detergenty domestos. Borykałam się z tym problemem ponad miesiąc stosowałam różne maści aż w końcu kolezanka powiedziała mi o maści z żyworódki stosowałam ja w dzień a na noc mieszałam clotromazolum z tormentiolem i zakładałam bawełniane rękawiczki problem zniknął po tygodniu. I dzięki bogu nie powraca a minęło juz pół roku

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: