Reklama:

Drobne krostki na palcach u ręki. Opis ze zdjęcie. Co to może być??? (233)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
02-11-2017, 11:19:25

Witam ja tez mam takie krostki na dloniac i stopach tutaj w niemczech nazywa sie to neurodermitis chodzi sie na naswietlania , w domu moczy sie to z woda z sola z morz pozniej smaruje sie mascia dermatop i zawija stopy w folie ta przezroczysta a do rak sa specjalne rekawiczki , trzeba zobaczyc kiedy sie to pojawia i po czym u mnie naprzyklad ze stresow z jedzenia , bardzo ciezko jest to wyleczyc .Mnie mascie juz nie pomagaly dostalam tabletki Cortizonowe -czyli w polsce sterydy tez nie pomoglypozniej jechalam na miesiac na oczyszczenie organizmu dopiero wtedy to zniknelo na pare miesiecy ale suchosc caly czas mi dokucza .W polsce chyba sie to nazywa atopowe zapalenie skory.
gość
28-06-2018, 09:03:43

Takie same krostki mam po zapaleniu pęcherza jak biorę furagine. Uczulenie na któryś ze składników. Za każdym razem to mam. Przestaje brać lek i one znikają.
gość
02-10-2024, 19:57:26

Czesć, wiem że kilka lat później ale może komuś pomoże. Ja miała też krostki na bokach palców, takie małe pęcherzyki które bardzo swedzialy, robiły się z nich rany i skóra łuszczyła. Był to wyprysk potnicowy,choroba mam na macierzyńskim które zaczęły więcej sprzątać i mieć do czynienia z wodą. Skóra reaguje tak na wodę. Dostałam steryd i nakaz mycia w rękawiczkach (nie silikonowych). Ale problem wracał jak odstawiłalam steryd. Pomogła mi maść cynkowa która przypadkiem wysmarowałam dłonie. Mam nadzieję że i Wam pomoże. Pozdrawiam!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: