Reklama:

długie leczenie (chyba ) grzybicy penisa (47)

Forum: Skóra

gość
03-02-2020, 09:50:58

Witam.
Czy komuś się udało wyleczyć te zakażenia w 100%? A jeśli tak, to jakimi sposobami?
gość
04-11-2021, 21:40:36

chyba nikomu.. zawsze gówno po jakimś czasie wraca..
gość
26-05-2022, 20:15:56

Powiem Wam Panowie tak ja na Waszym miejscu przemywal sama woda przegotowana można do 1 l widy dodać kore debu zaparzyć ale 1 torebecxke żeby przełamać bo kora debu wysusza .Żadnych płynów żadnych maści..Nawet myć co 2 dzień.I więcej zabiegów tym gorzej lepiej coś doustnie niż smarować
Początkująca
12-09-2022, 16:08:42

Treść zablokowana przez moderatora

Początkujący
17-12-2022, 21:04:45

a
gość
13-03-2023, 15:47:35

No własnie mam to samo... Wraca cjolera wie skad... Z nikim nie sypiam... Męcze sie z tym od dziecka... Bylem u wszystkich mozliwych lekarzy... Kazdy w koncu sie poddawał i mowił: taka Pana uroda ... Ma.Pan wrazliwego wacka... Rece opadają...
gość
19-06-2023, 12:42:25

Tez ma m ten sam problem. Zmianę na żołędzi prącia mam już od 16 lat. Co ciekawe, nie powiększa się ani nie mniejsza.
Czytałem informacje na ten temat, jest to podobne do Erythroplazji Queyrata.
W diagnostyce różnicowej, wskazuje się na następujące choroby:
- liszaj twardzinowy;
- kiła;
- choroba Bowena;
- rak prącia;
- zapalenie plazmokomórkowe żołędzi Zoon;
- liszaj płaski żołędzi prącia;
- przewlekłe drożdżakowe zapalenie balanoposthitis;
gość
31-03-2024, 05:09:30

Cześć, wszedłem na to forum, ponieważ tak jak pozostali miałem problem z zakażeniem penisa. Jestem lekarzem ale akurat nie od tego. Zgodnie z łacińską formułą "Medice, cura te ipsum" oraz biorąc pod uwagę wstydliwe miejsce wystąpienia problemu spróbowałem leczyć się na własną rękę.
Opis przypadku.
Pacjent lat 41, stała partnerka, problem pojawił się po raz pierwszy w życiu.
Objawy: bezbolesne czerwone plamy, plamki pasemka pod napletkiem na granicy żołędzia i trzonu penisa oraz na napletku, z czasem (po około 2 tygodniach) przechodzące w bolesne nadżerki.
Wstępna diagnoza: grzybica.
Leczenie:
1) clotrimazol przez 7 dni - brak poprawy, zaostrzenie
2) pimafucort przez 7 dni - brak poprawy, działanie łagodzące
3) protopic przez 7 dni - brak poprawy, brak dalszego postępu zakażenia
W związku z wystąpieniem w tym okresie nadżerek, które zaczęły być bolesne umówiłem wizytę u specjalisty, lecz miałem jeszcze 7 dni na dalsze leczenie/
eksperymenty.
4) roztwór chlorheksydyny + sudocrem przez 2 dni - zaostrzenie
5) octenisept + protopic poprawa natychmiastowa, po 3 dniach właściwie wszystko wygojone.
Wnioski do wyciągnięcia pozostawiam specjalistom.
Może komuś pomoże opis mojego leczenia. Pozdrawiam M.
gość
01-04-2024, 18:20:20

Widzę że stary post ale dodam coś od siebie

Primafucort sprawił że stan dramatycznie się pogorszył udałem się do innego dermatologa który dał mi takie wytyczne

- itrax przez 7 dni 2 razy dziennie
- rano i wieczorem mycie członka Octanisenem (myslo, nie mylić octaniseptem!!!!)
- Po umyciu owinąć żołądź kompresem włóknistym i napisać napletek i tak chodzić z nim do kolejnego mycia (cały dzień i cała noc)

Właśnie mija drugi tydzień i jest już wszystko prawie zagojone. Wcześniej testowałem clotrimazol, rywanol, teavogen, i to w końcu pomogło. Zaznaczam że u mnie raczej nie była to łuszczyca ale przestrzegam przedewszystkim przed używanie primafortu czy innych maści sterydowych.
gość
01-04-2024, 18:22:49

Miało być "owinąć żołądź i nałożyć napletek"*** :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: