Reklama:

male czerwone kropki na ciele (151)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
10-10-2009, 16:32:50

Witam!
Te czerwone kropeczki doskonale usuwa się przy pomocy prądu. Nie wiem jak się to urządzenie nazywa, ale wygląda jak wiertło dentystyczne, tyle, że nie wierci a wypala, ja wypalałam bez znieczulenia, bo to było jak ukłucie komara (kilkadziesiąt sztuk) i miałam na kilka lat spokój, jak wyskoczyło to znów wypaliłam i znów kilka lat spokoju. Warto też łykać witaminę C z flawonidami (polecam z Calivity, bo naturalna), bo uszczelnia naczynia i mniej wychodzi. Pozdrawiam
Wiki
gość
12-10-2009, 21:42:05

Witam. Od soboty mam takie czerwone kropeczki malutkie na brzuchu i rękach ... ?? nie wiem co to jest, byłam u lekarza to powiedziała mi że to w powietrzu jest coś wirusowego ale nie ma żadnych objawów ... :| nie wiem może Wy wiecie cóż to takiego ;P
gość
31-10-2009, 18:05:04

mam też taki problem .. najwiecej jest tego na brzuchu,plecach ,szyi, i inny częsciach ciała ale juz mniej są to czerwone kropki .. wyglada to obrzydliwie kto wie co to jest .?
gość
31-10-2009, 18:10:56

mam taki sam problem co wy ... na całych ciele mam tego mnustwo nie wiem co robic ... najwiecej jest tego na brzuchu,szyi,ramionach,plecach i na inntywnych cześciach ciała ... są to czerwone kropki o różnych rozmiarach ... czy wie kto co to ?? ido jakiego lekarza trzeba z tym isc ? pomocy ..!
gość
31-10-2009, 18:27:47

tylko niech ktoś odpisze prosze !
gość
31-10-2009, 23:22:48

wiesz co,u kazdego moze to byc co innego,ale osobiscie uwazam ze sa to pekajace naczynka,troche wiecej witaminek,zdrowszy tryb zycia i juz sie pojawiaja sie nowe
ale polecam wizyte u dermatologa,bvo to co my piszemy moze podsunac jakas mysl co to moze byc,ale zawsze najlepiej bedzie wiedzial to wlasnie lekarz...pozdrawiam
gość
01-11-2009, 06:14:40

Dzieki bardzo ;***
gość
06-11-2009, 21:51:58

Podobnie jak Wy posiadam wiele płaskich, różnej wielkości intensywnie czerwonych kropek. Pojawiły się dawno temu na klatce piersiowej, potem na plecach i rękach. Od pasa w dól jest czysto :) Jedną z nich (na ramieniu) udało mi sie usunąć przez zwykłe zdrapanie jej i nie ma śladu. Niestety przybywaja nowe. Może to złe odżywianie i notoryczny brak snu? Nie wiem...jeszcze nie byłem u dermatologa (brak czasu :/)
gość
18-11-2009, 11:15:59

ktos tu dobrze zuważył, że to może być problem z krwią albo naczyniowy. Jeżeli macie inne problemy typu przedłużone krwawienie po wyrwaniu zęba, obfite miesiączki , krwotoki z nosa to MOŻE (nie musi) być choroba von Willebranda .
gość
27-11-2009, 10:17:15

te małe czerwone kropki z czasem zamieniaja sie w pieprzyki tak mi sie wydaje ja mam ich duzo i obawiam sie ze bede mial duzo pieprzykow a w mojej rodzinie akurat kazdy ma ich sporo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: