Reklama:

Łupież pstry (259)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
19-05-2010, 11:36:08

Sol. Natrii thiosulfurici u nas w aptece 0,5 l za 0.01 zl;p
gość
19-05-2010, 11:36:29

Sol. Natrii thiosulfurici u nas w aptece 0,5 l za 0.01 zl;p
gość
27-05-2010, 11:50:15

Dość dobrym lekiem na łupież pstry jest Dermovate 0.5mg-płyn.Jest to jednak lek zawierający sterydy i wydawany jest tylko na receptę.Warto więc wybrać się do lekarza,zwłaszcza do dermatologa.
Jest to uciążliwa dolegliwość i trudna do leczenia,ale lek przeze mnie wymieniony skutecznie łagodzi dolegliwości związane z tym łupieżem.
Zbyszek
gość
04-06-2010, 14:49:17

napisałam wcześniej posta o tym jak się zaraziłam i o tym, że lekarz przepisał mi na to nizoral, jednakże czytając duzą ilość komentarzy (niepochlebnych) na ten temat, zrezygnowałam z kupna nizorala i przez znajomego sprowadziłam sobie nawet nie wiem skąd maść paveryl (gdyż czytałam, że saszetki tego paverylu bardzo dobrze na większość z was działały) używam tej maści, na dekolt i brzuch, bo tam jest obszar występowania tych białych plamek, ale póki co efektu nie widzę, a nie wiem czy jest to wyleczone i czy mogę spróbować to opalić:( nie wiem czy w ogóle mogę jeszcze korzystać z solarium gdyż na solarium to złapałam (tak sądze) i tak samo nie wiem czy już czas pokazać to słońcu i opalić (żeby się niby ten koloryt skóry wyrównał) boje się ryzyka, doradźcie może coś?opalać, nie opalać, gdzie opalać? polećcie może coś innego? jakiś preparat po ktorym te plamy znikają w ogóle...
idą wakacje, bardzo proszę o pomoci wsparcie A.
gość
22-07-2010, 09:25:29

Jeśli ktoś ma znajomych w Niemczech to niech kupi sobie Epevaryl prod. Johson&Johnson w saszetkach - 6 szt. ok 25 Euro, to i tabletki, którymi trzeba wzmocnić kurację zadziałają na grzyba, powinno pomóc tak jak mi zawsze pomaga, niestety po paru latach problem wraca:)
gość
22-07-2010, 09:29:26

Jeśli ktoś ma znajomych w Niemczech to niech kupi sobie Epevaryl prod. Johson&Johnson w saszetkach - 6 szt. ok 25 Euro, to i tabletki, którymi trzeba wzmocnić kurację zadziałają na grzyba, powinno pomóc tak jak mi zawsze pomaga, niestety po paru latach problem wraca:)
gość
09-08-2010, 13:44:58

mam do sprzedania 2 saszetki pevaryl-u, który zakupiłam w Niemczech, bo u nas wyszedł z produkcji, a jest skuteczny, cena za 1 szt saszetki 35 zł + koszty wysyłki 8 zł list polecony. Mi pomogła jedna saszetka dlatego, mogę się podzielić. W mailu dam zalecenia, które przekazał mi lekarz, co robić, aby tego się pozbyć. Zainteresowane osoby proszę o kontakt na maila: mgrmalutka@wp.pl
gość
21-08-2010, 20:17:08

czy oprócz nizoralu powinno siębrać tabletki a jeśli tak to jakie?
gość
02-09-2010, 13:56:43

ja uzywam emulsji zoxiderm od jakiegos czasu i musze powiedziec ze pomaga mi ona,plamki na skorze zniknely po 10 dniowej kuracji a lupiez nie jest juz az tak uciazliwy jak wczesniej.Uzywalam wczesniej masci clotrimazolum i szamponu nizoral a pani dermatolog przepisala mi tez tabletki jakies ktore wogole nie skutkowaly wiec przestalam je brac bo nie bylo sensu.Polecam emulsje zoxiderm bo jest skuteczna i nie jest droga,kosztuje w granicach 30 zlotych,pozdrawiam:)
gość
04-09-2010, 08:06:22

A co z białymi plamkami? Czy one też znikną po zakończonej kuracji?

Ja stosuje szampon Nizoral i Lamisilatt drugi dzień i jeszcze żadnych efektów nie widać.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: