Reklama:

pokrzywka cholinergiczna, alternatywne leczenie, czas trwania (1757)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkujący
18-12-2023, 18:58:50

Dzień dobry. Witajcie. Czy komuś udało się znaleźć przyczynę pokrzywki cholinergicznej? A raczej czy komuś udało się wyleczyć z tego przykrego schorzenia?
gość
17-02-2024, 22:23:35

Tak, mi się udało wyleczyć już 2 razy. Zaczęła się 11 lat temu i przez 5 lat cierpiałem, aż wreszcie znalazłem sposób i wyleczyłem. W tym roku w styczniu wróciła znowu, ale zastosowałem mój sposób i minęła po 3 tygodniach. I pisząc minęła, chcę powiedzieć, że nie mam żadnych objawów.
Mój sposób to wypocenie się. Ja akurat robię to przez bieganie. Ubieram się dość grubo i idę biegać. Robię to raz w tygodniu dokładnie 4km. Na pierwszym km łapie mnie lekka pokrywka, ale wraz z pojawieniem się potu ustaje. Tym razem objawy ustały po 3 bieganiach.
gość
18-02-2024, 07:56:03

Witaj. To nie sprawdza się u mnie. Wysiłek do upadłego powoduje pokrzywkę potem fakt wyrzut bąbli,plamek czy swędzenie jest mniejsza sale nadal jest. Ciekaw jestem czy ktoś leczył się z forumowiczów pod kątem układu nerwowego. Ten wątek był wiele razy poruszany ,nawet pojawił się lekarz który leczył kilka osób z forum. Ciekawe z jakim skutkiem.
gość
18-02-2024, 08:32:06

mnie leczył 10 mcy i się nie udało. Po odstawieniu leków zaczęło mi brzęczeć w uchu.
gość
18-02-2024, 08:37:33

Jeżeli możesz zdradzić leki jakie zażywałeś ? Może na emaila jeżeli nie chcesz tego robić na forum. Jakie miałeś objawy pokrzywki ?
gość
18-02-2024, 08:48:51

objawy to właśnie wysypka na całym ciele po wysiłku lub stresie. Leków już nie pamiętam bo zmieniane były i brałem je z 8 lat temu, ale na pewno pamiętam hydroxyzynę bo bardzo usypiała. Ogólnie brałem leki wyciszające organizm.
gość
18-02-2024, 09:24:40

Leczyłeś się u lekarza z forum z Warki?
gość
18-02-2024, 09:48:12

tak
gość
18-02-2024, 09:58:05

U Ciebie te gorzej jest w okresie chłodnym? Wtedy kiedy musisz być ubrany pokrzywka daje częściej o sobie znać? U mnie w lecie jest dużo lepiej i mogę się nawet pocic jeżdżąc na rowerze. U mnie najgorzej jak się zagrzeje i jest wiatr lub chłodne powietrze to kropki na twarzy, większe plamy które tworzą się z tych pojedynczych kropek, często bąble typowe dla pokrzywki. Czyli po 10m zdecydowałeś się zaprzestać dalszego leczenie? Widziałeś wogole poprawę lecząc się tymi lekami? Miałeś jakiś kontakt z innymi członkami tego forum którzy leczyli się u wspomnianego lekarza?
gość
18-02-2024, 10:13:15

nie ma znaczenia, po prostu podczas wysiłku szybko nagrzewa się moje ciało i robię się czerwony. Potem następuje wysp pokrzywki, po pół godzinie zaczyna zanikać. Niby mniej siedziało po lekach, ale tylko podczas bycia pod ich wpływem. Teraz od kilku lat biorę codziennie xyzal i też trochę pomaga. Także ja mam alergię na ciepło a Ty bardziej na zimno.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: