Reklama:

pokrzywka cholinergiczna, alternatywne leczenie, czas trwania (1757)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
10-06-2017, 19:50:01

chuck 2017-06-07 21:47:14
@Ksiegowy
Ja mam podobnie, w tym sensie, że latem swędzenie jest mniejsze. Od kilku lat natomiast o wiele mniej się pocę, nie wiem dlaczego. Również niezbyt dobrze znoszę zmianę temperatury np. zimą po wejściu do ogrzanego pomieszczenia, albo zatłoczonego autobusu z odkręconym ogrzewaniem na full. Zimą problemem jest też dla mnie wszechobecne ogrzewanie w pomieszczeniach, które wysusza powietrze, co przekłada się na większe ryzyko odczucia swędzenia czy pokrzywki.
Też nie lubię miejskiego skwaru i mini szoku termicznego po wyjściu z klimatyzowanego pomieszczenia. Wydaje mi się, że mieszkając w cieplejszym klimacie miałbym mniej wystąpień pokrzywki. Ciekawe, czy występowanie pokrzywki cholinergicznej można powiązać z klimatem? :)
Wiesz, mam podobny dylemat...jak jesienią 2015r poszedłem do drugiej dermatolog ze swędzeniem skóry, to powiedziała, że powinienem zmienić klimat na śródziemnomorski :| Opowiadała też, że miała pacjentkę która była wiele lat w Grecji i jak przyjechała na stałe z powrotem do Polski to zimą nie mogła sobie w ogóle dać z tym rady, wróciła na południe Europy. Więc moze coś w tym jest. Może ktoś jest tutaj z Dolnego Śląska, gdzie zwykle jest cieplej niż w reszcie kraju i coś powie na ten temat?
Wiem, że jak gorączkowałem w marcu cały tydzień (39 stopni), to pokrzywki nie miałem. Zimą też mniej się pociłem,
pozdr
Księgowy
PS: hydrocortizonu nie brałem. Słyszałem, że hydroksyzyna jest też składnikiem leczenia. Brał ktoś może z Was Astmodil?
gość
26-06-2017, 10:23:04

Ja ze swoja pokrzywką zmagam się od 1 listopada 2015r. Dokladnie w tym dniu po powrocie z działki dostalam potwornego napadu swędzenia w okolicach brzucha którego nie dalo się pohamować przed drapaniem.Wyskakiwaly więc ogromne plamy "bąble" i skóra była przez długi czas z czerwonymi śladami drapań. Pierwsze co przychodziło na myśl to uczulenie, dostawałam leki przeciwalergiczne, odwiedziłam lekarzy ogólnego, alergologa, dermatologa. Żadne leki alergiczne nie przynosiły nawet ulgi, proponowano mi zastrzyki sterydowe. Nigdy nie byłam na nic uczulona. Pomimo to zrobiłam test metodą biorezonansu na ponad 1000 alergenów. Wyszło uczulenie na chryzantemę, pomyślałam no tak listopad, pylenie kwiatu. Po odczuleniu pokrzywka jak była tak pozostała w jeszcze większym natarciu, bo wyskakiwała na rękach, nogach, szyi w okolicznościach przeróżnych : po myciu nawet samą wodą, rano, wieczorem..
Po 4 m-cach znalazłam na forum Pana Doktora. Dostałam roku pierwsze leki , jednocześnie też nie widziałam efektów. Dopiero po ok pół pokrzywka zaczęła się zmniejszać, leki przynosiły ulgę i dało się żyć. Teraz po półtora roku mogę powiedzieć że jest dobrze, ale trzeba naprawdę uzbroić się w cierpliwość, bo nie od razu nastąpiło wyzdrowienie.
Polecam wszystkim zmagającym się w z tą paskudną przypadłością Pana Doktora. Naprawdę mi pomógł.
Wdzięczna pacjentka
Monika
Początkujący
26-06-2017, 10:53:24

Pani Moniko,
miło przeczytać w końcu wypowiedź kogoś, kto jest wyleczony. Pani historia da pewnie nadzieję niektórym osobom.
Mam do Pani pytania:
1. Czy jest już Pani w pełni wyleczona?
2. Czy przyjmuje Pani nadal leki?
3. Jakie leki Pani przyjmowała? (Wiadomo, że leki powinny być dobrane indywidualnie)
Jeśli z jakichś powodów nie chce Pani publicznie odpowiedzieć, to proszę o maila na adres pokrzywka.out@gmail.com
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
gość
04-07-2017, 08:34:55

do Chuck:
Co do wyleczenia to mogę powiedzieć, że prawie tak, oznacza to że skóra już wygląda super i czuję się dobrze. Czasem jak pominę dawkę leku przez roztargnienie to jakby coś niecoś swędziało. Leki pan doktor jeszcze mi utrzymał , na razie nie wiem na jak długo.
Monika
gość
07-07-2017, 07:08:22

Witam,
problem z pokrzywką mam od 3 miesięcy. Mam 31 lat i od dziecka choruje na astmę-alergie( głównie pyłki traw,zbóż, drzew). Przez kilka lat nie musiałam brać leków na astmę- było super. W tym roku wszystko wróciło i doszła do tego ta pokrzywka. Od lutego zaczełam uprawiać sport zdziwiona ,że jako dzieciak już bym się dusiła po takim wysiłku cieszyłam się nie wiedząc co mnie czeka. Pokrzywka zaczeła wychodzić po wysiłku fizycznym, swędzi i czuje ogólne rozpalenie. Wychodzi praktycznie codziennie pewnie lato też temu sprzyja. Jak wejde do samochodu po pracy( nagrzanego) jak stane na słońcu za ciepło ubrana, wracając z pracy pieszo już od połowy drogi ( ok 500 m), a nawet w czasie tańca ! Będąc u alergologa wspomniałam ( były to dwa pierwsze przypadki) ze wyszły krosty i nie za bardzo wiem od czego ( teraz już wiem)lekarz przepisał mi tabletki na pasożyty( gdyż takie pokrzywki często ujawniają się jak w organiźmie jest pasożyt) które dziś kończę brać( zobaczymy czy będzie lepiej) . Kolejna wizyta we wrześniu-mam nadzieje że wysypka zniknie, albo zaczniemy leczenie, bo boje się zmęczyć:(
gość
07-07-2017, 07:24:25

i tak nikt na pokrzywkę nic nie doradzi także mo0żna mieć tylko złudne nadzieje że może ziółka pomogą, albo inny wynalazek. Pokrzywka jest i będzie bo nie wiadomo dlaczego ją w sobie mamy. To tak samo jak idziemy do lekarza ogólnego i nam przepisuje leki a nie wie do końca co nam dolega. NIC NA POKRZYWKĘ NAM NIE POMOŻE I KROPKA.
Początkujący
07-07-2017, 07:25:59

Do Pani 2 posty powyżej:
Jestem bardzo ciekawy czy przyczyną pokrzywki były pasożyty. Proszę napisać jeśli okaże się, że tak faktycznie było. Życzę zdrowia.
Do Pani Moniki (3 posty powyżej):
Mam prośbę, mogłaby Pani napisać jakie leki pomogły w Pani przypadku, albo przynajmniej grupę leków (np. przeciwhistaminowe)? Z góry dziękuję.
Początkujący
07-07-2017, 07:27:05

Treść zablokowana przez moderatora

gość
16-07-2017, 14:16:26

Gość 2017-05-26 09:44:28
mógłbym ale to raczej nie przez forum, bo nie chcę temu panu psuć interesu, chcesz to podaj maila
Proszę ns meila opisać metodę leczenia tez się zmsgam z pokrzywka
aniaseres@gmail.com
gość
18-07-2017, 06:01:54

chuck
niestety mimo terapii na pasożyty pokrzywka nadal się pojawia-po wysiłku fizycznym ( nawet spacer:/) . Na razie biorę tylko leki anty histamiowe które też na to nie działają, co za dół ;/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: