Reklama:

grzybica paznokci - jak leczyć -da się wyleczyć (547)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
08-12-2007, 13:27:00

12-08-2007 o 16:55, gość :
A propos odkażania obuwia i odzieży. Nie potrzeba formaliny. W aptece można kupić preparat w aerozolu "AERODESIN", który zwalcza grzyby i inne świństwa. Wystarczy buty dobrze spryskać i wysuszyć - nawet tak bardzo nie śmierdzi. Rajstopy czy skarpetki też należy spryskać i po czasie podanym na opakowaniu wyprać.
Jednak ręczniki i pościel dobrze jest wygotować. Moja lekarka powiedziała, że ten preparat to dobra rzecz. Życzę wszystkim i sobie powodzenia i wygranej walki z grzybkami

mam pytanie dot. dezynfekcji skarpet i butów

Jak trzeba je dezynfekować ? Mam aerodesin 2000 ale nie wiem dokładnie jak skutecznie dezynfekować nim skarpetki i buty.

pozdr
poznaniak
gość
09-12-2007, 20:44:00

DO POZNANIAKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SKARPETKI, RAJSTOPY PO PROSTU SPRYSKAJ PORZĄDNIE "AERODESINEM", ŻEBY BYŁY MOKRE. PO OK. 5 MIN. MOŻESZ JE WYPRAĆ. BUTY SPRYSKAJ - JAK NAJGŁĘBIEJ WSUŃ DOZOWNIK DO ŚRODKA BUTA, ŻEBY W CZUBKACH TEŻ BYŁY MOKRE - W CZUBKACH BUTÓW GROMADZI SIĘ NAJWIĘCEJ GRZYBÓW. BUTY ZOSTAW DO WYSCHNIĘCIA. TEN ZAPACH KTÓRY BĘDZIESZ CZUŁ SZYBKO WYWIETRZEJE. POŚCIEL, RĘCZNIKI, PRZEŚCIERADŁA - WYGOTOWAŁAM.
POZDRAWIAM I SUKCESÓW W WALCE Z GRZYBKAMI
gość
18-12-2007, 19:09:00

witam, mogę potwierdzić skuteczność propolisu, tez wątpiłam, ale po 2 miesiącach paznokieć mam jak nowy (stosowałam w 1 fazie, paznokieć jeszcze nieruszony, ale pod paznokciem już stan chorobowy).Stosowałam puder propolisowy!
gość
26-12-2007, 21:03:00

Witam
Mam małe pytanie? Czy przebarwiony paznokieć u nogi (tzn. żółty, lekko brązowy) to już wczesna grzybica??? I czy można stosować na to profilaktycznie np. Actifungin *** czy Citroactive ( polecane na forum ). I czy preparaty te można kupić bez recepty?
gość
16-01-2008, 13:23:00

Witam!
Ja stosowałam lakier loceryl 9 miesięcy!!! No ale żadna poprawa się nie urodziła.... W końcu dałam sobie spokój. Od miesiąca używam płynu acifungin *** i moje paznokcie wyglądają prawie normalnie, rosną zdrowe, błyszczące. Naprawdę warto. Ten lek kosztuje tylko 8,50!!! I starcza na długo. Polecam!!!
gość
16-01-2008, 13:24:00

Acifungin *** jest sprzedawany bez recepty!
gość
19-01-2008, 13:18:00

Jak skuteczne jest leczenie grzybicy paznokci lekiem o nazwie Trioxal? Mogę prosić o jakąś fachową opinię?
gość
20-01-2008, 20:51:00

A ja polecam olejek z drzewa herbacianego.Należy przecierać zaatakowane miejsca nierozcieńczonym olejkiem przynajmniej rano i wieczorem.Olejek rozcieńczony w przegotowanej wodzie 10ml wody + 3 krople olejku polecam na twarz trądzikową.To naprawdę działa!
gość
03-03-2008, 18:47:00

mam grzybice paznokci u stop od kąd pamietam a licze 21 lat.

Zaczelam leczyc sie rok temu od:
1. 1x krem lamisilat,
2. nastepnie 3 x opakowania Betrafenu
3. i okolo 8x opakowac Acifunig. (nadal codziennie smaruje po 5-6 razy dziennie)

Widze poprawe tylko na jednym (duzym paznokc) reszta bez zmian. Jutro kupie :
olej z drzewa herbacianego austalijskiego
i puder propolisowy, i napiszę rezultaty.

pozdrawiam, juz nie dlugo wakacje i gole stopy, wiec mobilizuje sie bo mam juz tegoDOŚĆ!!!
gość
05-03-2008, 08:49:00

Ja też stosuje kit pszczeli od ponad tygodnia. Mam nadzieję że pomoże. Proszę dajcie znac czy ktoś do końca wyleczył paznokcie tyn kitem. i jak długo przykładał? Będę pisac co u mnie. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: