Reklama:

czerwony po wypiciu alkoholu (46)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
04-10-2008, 21:11:00

witam jestem tu nowy i mam taki problem .Mianowicie po wybiciu alkoholu na twarzy robie sie czerwony jakbym miał ze 100stopnni temperatury .wszystkie rany blizny czy pryszcze robia sie czerwone i to mnie strasznie przeraza.Moja twarz wyglada strasznie po wypiciu chocby jednego piwa.Moje pytanie brzmi co to jest ?czy mogę to jakoś wyleczyć czy nawet zbadać się jakoś itd proszę o pomoc.Dodam że te dziwne objawy przyszły wraz z wiekiem byłem młodzy i jak piłem nie miałem z tym problemów.Z góry dzieki za odpowiedz.Prosze pomózcie mi!!!
gość
04-10-2008, 21:38:00

troszke dopisze własnie koncze trzecie piwko i obserwuje cały czas swój organizm,na dłoniach pojawiają sie czerwne plamy ,na ramionach dostałem takich czerwonych plam,na plecach widac wszsytkie pryszcze poniewaz zrobiły sie takie czerwone tak jak by sie swieciły patrząc teraz na moje czoło to jak bym miał jakis wysiew pryszczy poprostu wyglada to tragiczne całe czoło mam w czerwonych kropkach ..Czy jestem uczulony na alkohol co mam robic zeby próbowac sie tego pozbbyc.A dodam jeszcze że od pasa w dół bez zmian nic sie niedziej na nogach nie mam ani jednego czerwonego punktu
gość
06-10-2008, 06:56:00

ja mam to samo ale jestem dziewczyna po alkoholu wychodza mi palmki czerwone na rekach na szyji po pol godzinie jakos schodza nie wiem widocznie naczynka sierozszerzaja przez alkohol i tak to juz jest raczej nie ma na to jakiejs rady w postaci srodkow farmakologicznych
gość
26-10-2008, 21:33:00

Mam to samo, ale dzieje sie to tylko czasem. Zazwyczaj po spozyciu czegos kalorycznego (zarcie z McDonald's, mieso z grilla itp). Do tego, zanim pojawia sie czerwone plamy na twarzy czuje jak by alkohol w wydychanym powietrzu. Taki dziwny smak i uczucie w nosie...
gość
08-12-2008, 13:54:00

Mam 25 lat i od jakiegoś czasu identyczny problem. Kiedyś nic mi nie dolegało. Najlepsze jest to, że zawsze po około 30min. plamy znikają i to nie ważne czy pije dalej czy nie. Jak do tej pory nie znalazłem na to żadnej rady a tez już słyszałem tysiące - problemy z wątrobą, problemy z krążeniem etc.
gość
26-12-2008, 15:10:00

Mam to samo. Szczególnie plam dostaje np: na imieninach, świętach, weselach tzn. wszędzie tam gdzie siedzę, sporo jem i piję alkohol (wódka). Plamy zaczynają się na twarzy, później przechodzą na ręce itd. Jak pijemy z kolegami na tak zwanym prześwicie, albo jak nic nie jem to nic mi się nie dzieje, nawet po kilku dniach spożywania. Nie wiem co to może być uczulenie, wątroba ? Mam 22 lata.
gość
04-01-2009, 20:23:00

No ja też mam ten sam problem co wszyscy. Właśnie jestem po 0.5 i dostałem plam na twarzy i na klatce piersiowej oraz na barkach no i oczywiscie na pryszczach :D Wykąpałem sie, polezałem w wannie i i po 30 po woli zeszlo A czasami jak pije to mogę pić wóde do ,,upadłego'' i jest wszystko w porządku. Cholera wie co z tym zrobić ...
gość
11-01-2009, 16:23:00

witam-u mnie te plamy pojawily sie niedawno-mam 35 lat-ale wystepuja po wypiciu wiekszej ilosci alkocholu, chociaz nie zawsze i niestety ostatnio po kazdej goracym prysznicu, wyczytalem w necie ze to zjawisko lubi osoby nerwowe-ponoc nalezy unikac kawy,czekolady tlustego jedzenia,goracych potraw stresow, ja ostatnio zauwazylem poprawe kiedy od 2 tygodni zamiast jezdzic autem do pracy chodze na pieszo-30 minut szybkim krokiem w jedna strone-co daje godzine dziennie-czuje sie lepiej i cera troche sie poprawia,no i jedna kawka dziennie zamiast 2,3-pozdrawiam
gość
31-01-2009, 19:43:00

witam mam ten sam problem i wyczytałem żeby pić wapno CA to prawdopodobnie nie bedzie czerwonych plam bo to chyba jakiś rodzaj uczulenia .
gość
31-01-2009, 19:57:00

witam mam ten sam problem i wyczytałem żeby pić wapno CA to prawdopodobnie nie bedzie czerwonych plam bo to chyba jakiś rodzaj uczulenia .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: