Reklama:

Czerwone plamy na stopach (77)

Forum: Skóra

gość
23-04-2018, 07:39:25

Witam.To ja założyłam ten wątek,u mnie znów to samo, do tej pory plamy wyskakiwały sporadycznie ale od kilku dni jest ich mnóstwo,i wiąże to z poceniem się stóp ponieważ zrobiło się ciepło i stopy mi się spociły w butach,czy to w klapkach czy butach sportowych bo tylko te 2 rodzaje butów nosiłam.Plamy wyskoczyły jakieś 4 dni temu,najpierw małe plamki które się potem powiększyły i zaczeły blednąć ,już dziś te pierwsze prawie poznikały ale co z tego jak w innych miejscach powychodziły nowe,wczoraj było ich mniej a dziś jest i mnóstwo i pod spodem stopy i z boku i nawet do góry stopy,stopy pieką a nawet bolą w tych czerwonych miejscach i jak tu chodzić w klapkach jeżeli całe stopy są w czerwonych plamach.Pozostaje chodzenie w pełnych butach ale wtedy noga się spoci i wyjdzie tego jeszcze więcej.Czy to jakaś alergia na pot,już nie mam pojęcia co z tym problemem zrobić a lekarze też nie bardzo wiedzą co to może być i jak to leczyć.
gość
13-05-2018, 00:17:56

ja mam ten sam problem...przyczyną jest tarczyca
gość
29-05-2018, 23:45:05

Mam ten sam problem od kilkunastu lat, z tym, ze 3 lata spokoju miałam w tym czasie i znów po 3 latach to się pojawiło. Lekarze nie wiedzą, co to jest, dlaczego znów mi się pojawiło po tych 3 latach spokoju.
gość
23-06-2018, 15:48:24

Witam,u mnie znowu to samo, było trochę spokoju i nie było plam kilka tygodni, kupiłam sobie sandałki i myślałam że może od noszenia nowych butów coś się pojawi ale od sandałów nic nie było,za to potem kupiłam japonki bo pojechałam na kilka dni nad jezioro i po noszeniu tych japonek znów zaczęły się plamy najpierw w miejscu pasków od japonek a po dwóch trzech dniach piekły już stopy pod spodem i plamy też tam się pojawiły a nawet były w miejscach gdzie klapek nie dotykał stopy np z tyłu pięty.Po około tygodniu już plam prawie nie ma i stopy już prawie nie pieką ale oczywiście tych japonek nie noszę,tylko te sandałki i buty po których plamy są rzadko.Nie wiem co nosić aby te plamy nie wychodziły,albo czy jakieś leki są na to.A przyczyną raczej nie jest tarczyca bo miałam robione niedawno badania na tarczycę i wszystko było w porządku.
gość
10-07-2018, 05:24:43

Mam ten sam problem od kilku lat. Do tej pory kropki pojawiały się w gorące dni, gdy noga miała kontakt z wodą (jezioro, morze). Teraz jestem w górach...i znowu się pojawiło a kontaktu z wodą stopa nie miała. Jednak przy tych wszystkich przypadkach noga przez jakiś czas była w japonkach. Po wyjeździe koniecznie udam się do lekarza. Te plamy psują mi każdy wyjazd..
gość
24-07-2018, 13:44:05

Mam to samo od kilku lat. Okragle i swedzce plamy. Głównie latem. Po tyg znikają. Zastanawiam się czy iść z tym do lekarza....To wciąż nawraca i tak samo czasem po zalozeniu klapkow się pojawia. Nie ważne czy nowe czy stare. Dokładnie to samo. Szukam info w Internecie ale nie ma nic zbytnio....znalazłam gdzieś że może to coś od wątroby.... :/ nie wiem
gość
26-07-2018, 04:04:15

Mam to samo, lekarze stwierdzili u mnie pokrzywkw z obrzekiem naczynioruchowym, najwazniejsze to nie drapac tego, bo sie roznosi! Wiem, ze ciezko, ale to jedyny ratunek. Pokrzywka ma to do siebie, ze możemy nie miec na nic alergii, a w momencie "ataku" mamy alergie na wszystko, jedzenie, srodki czystosci, pot, ucisk, cieplo... Potem przechodzi i wraca. I tak podobno przez 6 lat :p a najbardziej nasila ja STRES. I nie wierzylam w to, ale ma on ogromny wplyw, chyba najwiekszy, wiec zamiast sie nakrecac i szukac w internetach sprobujcie olac temat. Mi bylo ciezko, bo czasami wygladalam jak potwor (obrzeki na twarzy), a odkad sie z tym pogodzilam przeszlo jak reka odjal. Powodzenia.
gość
29-07-2018, 07:11:44

Mam to samo, szczególnie przy zwiedzaniu w upale, kiedy muszę duzo chodzić. Byłam kiedys w aptece i faurmaceuta orzekł, że to alergia na upał. Dał mi fenistil i bardzo pomogło. Ja piłam wapno do tego i jakieś przeciwhistaminowe tabletki brałam. Nie znalazłam lepszej diagnozy na tę przypadłość póki co...
gość
31-07-2018, 20:10:24

Chodźcie boso jak Cejrowski wyrzućcie sztuczne obuwie a plamy znikną. Tak to jest jak się kupuje tanie byle jakie obuwie :/
gość
04-08-2018, 23:36:27

Ja też mam ten sam problem, zauważyłem, że mam to zawsze pod koniec tygodniowych wczasów i to nad morzem, U mnie jest tAka zależność - upał, sandały, więcej chodzenia, zawsze kojarzyło mi się to z piaskiem na plaży. Teraz właśnie to mam, jedna plamka na środku stopy, teraz kilka, bolą i swędzą, też myślałem, że to rumień odkleszczowy, ale co roku i zawsze na spodzie stopy. Wiem , że za jakiś czas zniknie samo.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: