Reklama:

czerwone plamy na dekolcie i szyi podczas stersu (21)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
09-09-2012, 20:37:25

ja znalazlam na to sposób uzywam kremu dermedic angio cold na dekolt, który smaruje codziennie, jest to krem chlodzacy, który w miare pomaga i biore magnez chella mg6
gość
01-10-2012, 17:05:36

Bardzo chciałabym pozbyć się tych plam. Jestem jeszcze uczennicą, a przez stres związany z kartkówkami itp. te czerwone plamki wyskakują mi naprawdę często. Mam tak samo jak osoba,która wcześniej napisała, że te plamy wyskakują mi nawet wtedy kiedy się nie stresuję. Staram się to jakoś zwalczyć. Próbuję sobie wmówić, że dam radę itp., ale to nie zawsze działa. Stresuję się bardzo błahymi rzeczami. Gdy pomyślę sobie o tym, że miałabym pójść do tablicy to na dodatek nogi mi się uginają. Wiem, ze to dziwne, ale nic na to nie poradzę. Nie wiem jak dam radę napisać egzaminy. Kiedyś nie miałam takich problemów. Owszem, robiłam się od czasu do czasu czerwona, ale to wszystko. -,-
gość
03-10-2012, 05:39:59

Należało by uzupełniać magnez
córka ma podobnie zawsze przez parę dni bierze magnez i jest poprawa
jednak żeby uzupełnić niedobory należało by go brać 3 miesiące jednym ciągiem włączając do diety więcej produktów które go zawierają jednocześnie
gość
15-06-2014, 14:01:20

JA (mężczyzna) też mam takie plamy, wyskakują podczas silniejszych emocji. Jest to raczej sprawa pewnych bloków w przepływie energii w organizmie. Polecam ćwiczenia bioenergetyczne - pomaga.
gość
23-06-2014, 13:14:18

Hej !
Mam ten sam problem co Ty, z tym , że plamy wyskakują mi jedynie na dekoldzie .... Dermatolog nie ma tu absolutnie nic do rzeczy. Kardiolog powiedział mi , że to jest "emocjalne" czyli na tle nerwowym. Widocznie masz bardzo wrażliwą naturę, tak jak i ja ..... i łatwo reagujesz na sytuacje stresowe, także spokojnie ....
gość
11-07-2014, 20:02:04

Czesc dziewczyny chce wam cos waznego przekazac tez horuje na te plamy czerwone kture wyskakuja czasami i znikaja .
Bylam u lekarza w niemczech i da sie to leczyc nazywa to sie dokladnie Tradzik rozowiatyto niejednolityzespol obiawow o ruznej etologi zalicza sie do nerwic naczyniowych skoryjest to wzmozenie reaktywnoscinaczyn bez utrwalonych zmian skory obiawem jest napadowe zaczerwienienie skory powoduje to z ruznych etapuw zmian i stresu.
Te czerwone plamy to postac teeangiektatyczno-rumieniowata nazywaja to rumieniem przelotnym co po jakims czasie ustepujai znikaja jest to uccucie pieczenia i palenie skury i jest to horoba ktura mozna leczyc i sa srodki kture sa dobre na te plamy
Pomagaja kremy tabletki zastrzyki i leczenie laserowe podam wam puzniej zeczy kture lecza te plamy
Pozdrawiam was i trzymajcie sie bo tez z tym walcze ponad rok czasu i wkoncu wyjehalam do niemiec i sa srodki na to
gość
11-09-2014, 20:27:32

Hej mozesz podac te rzeczy
gość
20-03-2015, 16:32:48

Tez mam problem z tymi plamami mozesz podac co stosujesz za zeczy
gość
04-11-2015, 17:44:48

Witam, z tym problemem borykam się od parunastu lat. Jedynym lekarstwem na to cholerstwo jest słonce, relaks, wakacje, opalenizna. Pomaga bardzo! Plamy wracają w momentach stresu, okres jesień zima i wiosna. Jedyny lek jaki łagodzi troszkę plamy to propanolol który obniża tętno. Podobno jest nowy lek Xolair , ale strasznie drogi i nie ma refundacji. Koszt leku to parę tysięcy złotych. Mnie nie stać
gość
31-03-2016, 12:57:11

niestety to się bierze ze stresu podswiadomość czegoś czego się lękasz ,i wyskakują czerwone place na dekoldzie i szyji,pomaga szybko zimne powietrze lub woda,ale to nie jest lek tylko na chwilę ,są to sprawy neurologiczne żadne uczulenie wysypka i to co tu wypisują to jest stres ,warto poczytać o składnikach naturalnych co by mogło zmniejszyć ciśnienie bo stres go podnosi i robia sie czerwone place ,ewidentnie jest tu silny stres ,mniejszy czasem nie widac tych plamek,psychotropy to nie jest wyjscie ,one otłumiają i co dalej wiecznie na tych psychotropach? są to nerwy , najlepsze na stres jest pokonać lęk coś wiecej jak lęk z lęku bierze sie stres i nerwy ,wybrac sie do lekarza na rozmowe ale nie po psychotropy ,musisz tez prowadzic bardzo stresowe zycie i on sie nasila nie dobrze ale zawsze mozna go zmniejszyć ,moze brakuje jakis witamin które te plamy beda blokowac i na pewno nie stresowac sie tylko ze to nie jest takie łatwe ,znam kolezanke która skoczyła z bangi i twierdzi ze czuje sie inaczej i tak jakby sie nie bała ;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: