Reklama:

czerwone plamki na nogach (123)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
03-02-2010, 21:41:01

witam ja miałam 2 lata temu plamki na skórze które się rozrastały, były okropne i robiłam wszystko zeby sie tego pozbyc nic nie pomagało, miałam cały brzuch w tym, i tak przez około pół roku albo wiecej, a pare dni temu zauwazyłam ze woku szyi mi sie robia te plamki i jest ichj dosc duzo juz niech ktos mi powie co z tym robic

dzieki gosia
moje gg jesi ktos bedzie cos wiedział 1194818
gość
23-02-2010, 08:34:39

witam, u mnie plamy na dłoniach, rękach, łokciach, kolanach, małe na udach i wokół kostek pojawiają się wówczas gdy dopada mnie silne przeziębienie i staram się sama (vit. C 1000, teraflu zatoki, cirrus na katar) wyleczyć, zaczyna się od kichania, mega kataru, po dwóch dniach jak to zdusze znikąd pojawiają się plamy. łokcie robią się czerwone i gorące, jakby gorączka była w stawach :( plamy po par dniach bledną i złuszcza się skóra, jest bardzo sucha. ostatnio miałam te plamy półtora roku temu, laryngolog kazał mi wyciąć migdały, tak zrobiłam, miałam nadzieję, że wszystko minie, 1.5 roku był spokój i nagle znowu :( zauwazyłam także łamanie w kościach, ręce trochę się trzęsą, nie raz coś wypadnie z dłoni. badałam się u reumatologa, żadnych zmian nie widział reumatycznych, zawsze zanim dotrę do dermatologa to faza czerwienienia mija już. czy ktoś miał podobnie ?
gość
21-03-2010, 18:11:28

radzę udać się najpierw do lekarza pierwszego kontaktu i poprosić o skierowanie na badania krwi i koniecznie moczu z opisu wynika, że może to być choroba Schenlajna Henocha oczywiście mogę się mylić ale objawy są bardzo podobne do tej choroby.
Pozdrawiam
gość
18-04-2010, 01:37:45

Witam!
Ja mam od ok 2 miesięcy plamki na nogach. Są one różnej wielkości i składają się z wielu czerwonych kropeczek. Nie swędzą. Proszę o sugestie co to może być, a może ktoś miał podobne??!!
gość
23-04-2010, 22:18:08

Gość 2007-05-06 23:08:00 Witajcie!!! Również mam problemy z kolanami... Czerwone plamy pojawiają się praktycznie kiedy chcą... kiedy siedzę.. leżę... najgorzej jest kiedy idę... Kiedy czasem wracam ze szkoły na piechotę do domu kolana robią mi się całe czerwone i czuję jak puchną mi a puchną także i stopy i wtedy pojawia się tak duży ból że ciężko mi w ogóle chodzić...i te plamy na kolanach często są bardzo gorące....choć nie zawsze.... Byłam raz u lekarza ale nic ciekawego się nie dowiedziałam oprócz tego że zrobiono mi badania na zapalenie stawów ale okazało się że to nie to i tylko dostałąm jakąś maść oczywiśćie która nic nie daje.....
gość
24-04-2010, 13:35:51

całkiem możliwe,że takie objawy mogą sugerować Plamicę Schoenleina- Henoha radzę iść do lekarza
gość
06-06-2010, 06:10:53

Gość 2010-02-23 09:34:39 witam, u mnie plamy na dłoniach, rękach, łokciach, kolanach, małe na udach i wokół kostek pojawiają się wówczas gdy dopada mnie silne przeziębienie i staram się sama (vit. C 1000, teraflu zatoki, cirrus na katar) wyleczyć, zaczyna się od kichania, mega kataru, po dwóch dniach jak to zdusze znikąd pojawiają się plamy. łokcie robią się czerwone i gorące, jakby gorączka była w stawach :( plamy po par dniach bledną i złuszcza się skóra, jest bardzo sucha. ostatnio miałam te plamy półtora roku temu, laryngolog kazał mi wyciąć migdały, tak zrobiłam, miałam nadzieję, że wszystko minie, 1.5 roku był spokój i nagle znowu :( zauwazyłam także łamanie w kościach, ręce trochę się trzęsą, nie raz coś wypadnie z dłoni. badałam się u reumatologa, żadnych zmian nie widział reumatycznych, zawsze zanim dotrę do dermatologa to faza czerwienienia mija już. czy ktoś miał podobnie ?
gość
15-09-2010, 20:20:13

Witam!! Od ponad pół roku zmagam się z takimi plamkami, dokładnie od lutego zaczeły sie pojawiać pomału, lekarz przepisał mi leki w marcu, a plamki zaczely narastać i miałem je na calym ciele oprocz twarzy odzuciłem jego leki i plamki znikały, ale bardzo pomału. Przed wakacjami w czerwcu postanowiłem pójsc do innego lekarza, ale on tylko mnie odsyłał dawał witamine C i jakies masci nic niepomagało. Obecnie plamki mam tylko na nogach te co widać i na zgeciu kolan. Wie ktos moze co to jest?? POMOCY !!! :(
Wrzucam pare zdjeć z plamkami :/
http://zapodaj.net/4a33b7fde8e8.jpg.html

http://zapodaj.net/acfd7ad061bb.jpg.html

http://zapodaj.net/532714c95332.jpg.html

http://zapodaj.net/58792ac07e4f.jpg.html

Jeżeli ktos wie co to jest prosze pisać na forum albo gg 6239977
gość
17-10-2010, 12:57:06

czesc mam taki sam problem wielkie krosty pojawiłly mi się 2 lata temu po pobycie w szpitalu. Są czerwone a nieraz foiletowe i bardzo swędzą szczególne zimą. dermatolog leczy mnie od 2 lat i jest co roku gorzej. jeśli ktoś zna jakiś sposób na pozbycie się tego paskudztwa to prosze o pomoc.
gość
17-10-2010, 16:04:16

Witam. tez mi to wyglada na plamice mnie od 8lat lekarze leczyli na luszczyce i alergie z roku na rok bylo gorzej wiec stwierdzono ze jestem trudnym przypadkiem jakies pol roku temu trafilam na forum o plamicy jedna pani polecala tam wyciag z kasztanowca zaczelam go pic i o dziwo plamy ustapily po 2miesiacach a bylo juz strasznie bo zaczelam puchnac (pod oczami rece i nogi) a tu prosze po wyciagu wszystko schodzi teraz mam tylko niewielkie slady ktore sie caly czas wchaniaja .Sprobojcie wyciag jest niedrogi 6zl .Powodzeni.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: