Reklama:

Co to może być ? (14)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkujący
27-08-2011, 12:20:50

Zacznam teraz łączyć fakty . Od pewnego czasu bardzo mnie swędzi w okolicy ud i podbrzusza i genitali . Drapie się ale nie mam ranek . Dbam o higienę więc może dlatego takie słabe objawy . Ale z kad mógłbym się tym zarazić ? Nie miałem kontaktów
gość
27-08-2011, 13:34:43

Ale jeśli nie masz tam żądnych małych strupków, zaczerwienień i krost to, to nie jest świerzb wierz mi, że tak by się świerzb nie ujawnił, jest jeszcze jedna możliwość, jeśli masz kontakt z węglowodorami, ropopochodnymi cieczami, promieniowaniem jonizującym to to może być rak moszny (kolszysto/podstawno - komórkowy) ale to tylko badaniem histopatolgicznym da się sprawdzić.

świerzb można złapać wszędzie, nawet dbając o higienę w Polsce nie ma dostępnego środka, który niszczył by świerzb od razu to jest Iwermektyna.

Ale upierać się będę że to nie świerzb
Początkujący
27-08-2011, 13:47:09

Cholera . To ja już nie wiem co lepiej . Rak czy świerzb . Choruje na łuszczyce i to mi wystarczy . Dziwne bo mnie swędzi ale nie mam żadnych zmian na skórze . Jestem po urlopie i słońce pomogło na łuszczyce ale za to swędzi mnie skóra . Nawet w dzień . Nie zauważyłem żeby w nocy bardziej albo po kąpieli .
gość
27-08-2011, 14:26:46

Do chirurga i wyciąć i zbadać i tyle :P

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: